Teplota v zadečku u batolete

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
355
28.5.18 09:46

Teplota v zadecku u batolete

Zdravim. Prosim o radu. Synovi je 18m a dneska rano jsem mu v zadecku namerila 38,6. Odecita se 0,5 stupen i u batolat? Malej byl uplakanej a mrzutej, jinak se zatim nic neprojevilo. Dala jsem ho spinkat. Myslite ze mam zavolat mudr nebo pockat jak to bude az se probudi? Omlouvám se za asi blnej dotaz, ale je to poprve co ma teplotu, tak nejak moc nevim jak mu nejlip pomoc. Dekuju za odpovedi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2478
28.5.18 09:51

@Martina712 ano, 0,5 stupně se odečítá vždycky z měření ze zadku.

Teplotu bych sledovala a k doktorce zatím jen asi zavolala. Ona by na nic stejně teď na začátku asi nepřišla, pokud nejsou další příznaky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
466
28.5.18 09:54

Ahoj, jo odečíta se - takže má okolo 38. Asi bych zatím nevolala a počkala, jak se to vyvine. Horečka to ještě není a uvidíš později. Důležitý je mít něco proti horečce, kdyby to stouplo. Mě většinou doktor říká, ať počkám. Pokud se chová celkem normálně (není apaticky), jí a pije, tak třeba i dva dny počkat. Ale zavolat určitě můžeš. U nás to byly v tomhlr věku skoro vždycky zuby - ale to hodně slinil a dalo se to. poznat. Drž se

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1237
28.5.18 10:10

Jj odečítá se. Zuby nebo pátá, šestá nemoc, pokud mu nic není, nejsem doktor ale takhle to bylo vždy u nás. Nad 38 se má srážet…paralen, nurofen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
28.5.18 10:29

Odecita a pockala bych. Syn mel nekolik zahadnych jednodennich teplot, ze kterych nic nebylo, prvni den ti vetsinou ani doktorka nic moc nerekne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4647
28.5.18 10:37

Ano odečítá se a ještě jsem kdysi někde vyčetla, že by se teplota měla měřit až tak půl hodiny po probuzení a vytáhnutí dítěte z postele.
Já bych počkala klidně do středy pokud by teplota nevysplhala do závratných výšek. A taky pokud bude dítě dobře pít. Může to být šestá nemoc, zuby, přehřátí včera bylo horko. A doktorka to stejné po pár hodinách teploty nepozná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
355
28.5.18 12:24

Dekuju vsem za odpovedi. Jeste mu to stouplo tak dostal nurofen a ted ma uz jen trochu zvysenou, tak uvidim co se z toho vyloupne. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí