Tepna pod okem

Anonymní
2.3.11 16:34

Tepna pod okem

Ahoj dámy,
mám problém, který mě trápí už od malička, ale čím jsem starší, tím je výraznější. Tím problémem je tepna pod okem, která je čím dál tím více vidět a nejde ničím zakrýt. Zkoušela jsem různé make-upy, zesvětlovače, korektory,…
Nejhorší je, že když jsem unavená nebo třeba ve stresu, tak tepna vyleze i přes spánek až do vlasů a je hodně vidět, jak mi tepe. Je to nepříjemné na pohled, ale i „fyzicky“.
Nevíte někdo, jestli se s tím dá něco dělat? Případně vlastní zkušenost? Ptala jsem se na to v jedné diskuzi jakési lékařky a ta mi napsala, že to jde jen přes plastickou chirurgii (operace, po které bych měla cca 6 týdnů modřiny a bolesti - do toho se mi moc nechce :-( :-( :-( )

Děkuji za všechny rady a typy, Terka

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3278
2.3.11 16:51

Ahoj, tak vyzkoušej ledovat ledem.....chlad by měl tu tepnu „smrsknout“ a trošku se to zmenší a scvrkne.....no jinak bych efektivní řešení viděla taky v té operaci- chtělo by to ven…s určitým věkem a procesem stárnutí se to může už jen zvyrazňovat a zhoršovat- s přibývajícími vráskama…zkus tedy ty obklady- sáček s ledem - nejlépe na noc a přes den, jak budeš mít chvilku čas a klid. :palec:

Příspěvek upraven 02.03.11 v 16:54

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3839
2.3.11 16:52

Ahoj, myslím, že pod okem tepnu nemáš. Maximálně tak nějakou povrchovou žilku :-D

Na estetické chirurgii nebo v nějakém estetickém laserovém centru by to měli spravit pomocí tzv. sklerotizace - do žilky se píchne injekcí speciální látka, která v ní zneprůchodní tok krve a žilka zmizí. Není to chirurgický zákrok, nebolí to a je to i relativně finančně dostupné.
V Praze jsou šikovní třeba zde: http://www.lcandel.cz/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.3.11 18:45
Black_Orchids píše:
Ahoj, myslím, že pod okem tepnu nemáš. Maximálně tak nějakou povrchovou žilku :-DNa estetické chirurgii nebo v nějakém estetickém laserovém centru by to měli spravit pomocí tzv. sklerotizace - do žilky se píchne injekcí speciální látka, která v ní zneprůchodní tok krve a žilka zmizí. Není to chirurgický zákrok, nebolí to a je to i relativně finančně dostupné.
V Praze jsou šikovní třeba zde: http://www.lcandel.cz/

Já si taky myslela, že to je žíla, ale podle doktora je to tepna :think: . Kdyby to byla slabá žilka, tak to ani moc neřeším, ale tohle je fakt silná, a když mi vystoupí, tak je hodně vidět i na dálku :-( .
A sklerotizace se prý v oblasti kolem očí nedělá. Já to mám přímo pod okem :-(

Vanesanko,
děkuji za typ. Ten led určitě vyzkouším :wink:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí