Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Ahoj, tak vyzkoušej ledovat ledem.....chlad by měl tu tepnu „smrsknout“ a trošku se to zmenší a scvrkne.....no jinak bych efektivní řešení viděla taky v té operaci- chtělo by to ven…s určitým věkem a procesem stárnutí se to může už jen zvyrazňovat a zhoršovat- s přibývajícími vráskama…zkus tedy ty obklady- sáček s ledem - nejlépe na noc a přes den, jak budeš mít chvilku čas a klid. ![]()
Příspěvek upraven 02.03.11 v 16:54
Ahoj, myslím, že pod okem tepnu nemáš. Maximálně tak nějakou povrchovou žilku ![]()
Na estetické chirurgii nebo v nějakém estetickém laserovém centru by to měli spravit pomocí tzv. sklerotizace - do žilky se píchne injekcí speciální látka, která v ní zneprůchodní tok krve a žilka zmizí. Není to chirurgický zákrok, nebolí to a je to i relativně finančně dostupné.
V Praze jsou šikovní třeba zde: http://www.lcandel.cz/
Black_Orchids píše:
Ahoj, myslím, že pod okem tepnu nemáš. Maximálně tak nějakou povrchovou žilkuNa estetické chirurgii nebo v nějakém estetickém laserovém centru by to měli spravit pomocí tzv. sklerotizace - do žilky se píchne injekcí speciální látka, která v ní zneprůchodní tok krve a žilka zmizí. Není to chirurgický zákrok, nebolí to a je to i relativně finančně dostupné.
V Praze jsou šikovní třeba zde: http://www.lcandel.cz/
Já si taky myslela, že to je žíla, ale podle doktora je to tepna
. Kdyby to byla slabá žilka, tak to ani moc neřeším, ale tohle je fakt silná, a když mi vystoupí, tak je hodně vidět i na dálku
.
A sklerotizace se prý v oblasti kolem očí nedělá. Já to mám přímo pod okem ![]()
Vanesanko,
děkuji za typ. Ten led určitě vyzkouším ![]()
Ahoj dámy,
)
mám problém, který mě trápí už od malička, ale čím jsem starší, tím je výraznější. Tím problémem je tepna pod okem, která je čím dál tím více vidět a nejde ničím zakrýt. Zkoušela jsem různé make-upy, zesvětlovače, korektory,…
Nejhorší je, že když jsem unavená nebo třeba ve stresu, tak tepna vyleze i přes spánek až do vlasů a je hodně vidět, jak mi tepe. Je to nepříjemné na pohled, ale i „fyzicky“.
Nevíte někdo, jestli se s tím dá něco dělat? Případně vlastní zkušenost? Ptala jsem se na to v jedné diskuzi jakési lékařky a ta mi napsala, že to jde jen přes plastickou chirurgii (operace, po které bych měla cca 6 týdnů modřiny a bolesti - do toho se mi moc nechce
Děkuji za všechny rady a typy, Terka