Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
chymický peeling je fajn, nemusíš se ničeho bát
jediná „chemikálie“ co se tam použítá je kyselina mandlová, která prý některé lidi může trošku štípat, ale já nikdy nic necítila
Celá procedůra je příjemná. Akorát se nedoporučuje v těhotenství. Já na to chodila a kosmetička řikala že to chce 6-8 ošetření, chodila jsem každý týden a jedna procedůra mě stála 350,– a Pleť se mi po tom hodně zlepšila
OT - tato metoda čištění je tzv. „hloubkové“ čistění? Pomáhá i na komedony? Ráda bych to také vyzkoušela, ale zajímá mně, zda to opravdu pomáhá i na „černé tečky“… ![]()
mě kosmetička řekla že to pomáhá na jizvičky, pigmentové skvrny a na aknózní pleť
Chodila jsem na to ke kožní lékařce nejdříve jsem se obědnala na konzultaci do poradny ,kde jsme se domluvili co a jak dostala jsem domů přípravnou vodičku ,kde byla kyselina v nižší koncentraci (kol.4%),kterou jsem plet potírala potom jsme se domluvili přímo na sezení ,kde mi potřla obličej kyselinou ve vyšší koncentraci ,plet jsem měla pouze jemně začervenalou ,ale nic šokujícího ,že by se s tím nedalo mezi lidi.Každou návštěvu se koncentrace kyseliny zvyšuje .Je dobré počítat tak 5-10sezení podle stavu pleti.tTo co očekáváš je reálné ,kyselina odleptává svrchní část kůže tudíž logicky zploštuje jizvy i vrásky a „odstranuje“ i komedomy.Neprovádí se v období kdy začne svítit slunce (plet je po zákroku citlivá a hrozí spálení nebo tvorba pigmentových skvrn takže pokud to chceš stíhat ještě než začne pořádně jaro máš nejvyšší čas. ![]()
Nedám na něj dopustit, mám plet jako mimino a přesto na něj chodím,prozáří ple't a osvěží.Je super...........pokud jsi z Prahy, doporučuji www.asklepion.cz, paní DR.Třískovou, je to skvělá dermatoložka
![]()
Holky, moc děkuji za reakce.
Ještě dotaz: pleť po zákroku je nějak zarudlá, je to na ní vidět? A měli jste nějaké omezení, např. po zákroku, mohli jste se líčit apod.?
Ahoj holky,
chodila jste některá na chemický peling ke kosmetičce. mají ted u nas akci jedno sezeni za 350 kč, píšou ze se maj absolvovat aspon 3-4 sezeni. mam černé tečky a obcas nejaky ten pupínek a sem tam jizvicku od akne. opravdu to pomaha?
Jo určitě to pomáhá. Já jsem vyzkoušela i ten lékařský, který na mě ale byl moc silný, sice jizvičky a tak rychleji vyhladí, pokud jsou třeba i hlubší, ale pleť po něm byla jakoby tenší s náchylnější k podráždění, a pak jsem na něm několikrát byla u kosmetičky a rozhodně to pleti pomohlo. Pokud půjdeš opakovaně, myslím, že budeš s výsledkem spokojená.
Ahoj holky
přidám i já svou trošku do mlýna ![]()
Na chemický peeling nedám dopustit. Po vysazení ha jsem měla ne akné, ale obrovské hluboké boláky na celých tvářích. Tak jsem u kožní lékařky zkusila peeling. Sice jsem se za 2 dny začala brutálně loupat, nešlo to ani ničím zamaskovat, ale po sloupání jsem nevěřila svým očím. Skoro všechno bylo pryč ![]()
Samozřejmě to nevydrželo na věky, ještě jsem to myslím jednou, nebo 2× opakovala, ale od té doby mám klid. I jizvičky po akné jsou pryč.
Takže taková je moje zkušenost. ![]()
taky si myslim, ze by mi to mohlo pomoct a pokud s tim mate dobre zkusenosti tak do toho asi pujdu, jen nevim kolik voucheru ,ale snad mi budou stacit 3, pisou ze by se meli 3-4sezeni. nevite s jakym odstupem a jak dlouho to tak trva?
Pomáhá mě osobně, také velmi, škoda jen ta vysoká cena
Za 1 ošetření u nás dám 600 Kč
, a když mi kosmetička doporučuje tak 5-6 sezení, tak je to mazec ![]()
V domění, že ušetřím
jsem zkusila objednat tento Přípravek a chci varovat, protože se absolutně nedá srovnat z přípravkem používaném v kosmetickém studiu či u dermatoložky. Nemám sice 30%, ale slabší, přesto nemohu používat, po použití, zarudlá pokožka, svědění, loupající se kůže, než jsem pleť dala do „původního“ stavu, celkem to trvalo a má kosmetička byla zděšená. Samozřejmě, každá pleť je jinak citlivá apod., mohlo jít o reakci pouze výjimečnou, ale přesto…
Proto, holky, pozor na experimenty ![]()
Ahojky, já mám s pletí problémy od cca 12 let, takže fakt o dost větší půlku mého života. Na chemický peeling jsem chodila přímo do nemocnice na kožní, dělali to tam kyselinou glykolovou nebo čím to. Výsledek byl celkem dobrý, fungovalo to tak, že mě to jakoby spálilo a já se pak sloupala - byla jsem pár dní červená a pak to ustoupilo. Bylo to dobré, dokud jsem ty kúry opakovala a používala k tomu přípravky, co mi dr. předepsala. Teď už ke kožní nějaký ten rok nechodím, a pleť je opět horší - ne ve smyslu boláků, ty se mi už nedělají, ale jizvy a rozšířené póry na tvářích (skoro takové malé krátery - fuj) zůstaly a bylo mi řečeno, že s tím se bohužel nedá nic udělat, možná laser by trochu pomohl, ale na to zas nemám. Ale ten peeling za vyzkoušení určitě stojí, alespoň na čas je to zlepšení znát.
Ahoj taky se musím poptat ![]()
Já si jednou objednala 30% kyselinu glycovou (taková malá lahvička)
A chystám se si to dělat doma, ale moc se bojím a nechci se nějak moc loupat když to období budu chodit do školy tak mě napadlo, že bych si jen potírala ty místečka (jizvičky) nechci po celým obličeji protože mám ještě akné a to prý není moc vhodný
tak jen vždycky potřít to malé místečko.
Myslíte, že to bude mít nějaký účel, nebo je to zbytečné ![]()
Já bych si to sama doma teda rozhodně nedělala. Zahráváš si.
Hezké odpoledne
,
už pár dnů brouzdám po netu a sháním všemožné informace + zkušenosti ohledně chemického peelingu.

Chtěla bych pleť celkově pročistit, omladit a hlavně mám pár mini jizviček na pleti, které sice nejsou ani vidět, a na to prý je chem.peeling dobrý
Každopádně uvítám každý postřeh, Vaši zkušenost s touto procedurou.
Mám strach, zda se nejedná o moc „drastickou“ metodu, už ten název chemický peeling ve mě vyvolává trochu obavy z použití kyseliny
Nebo poradíte co jiného zabírá na jizvičky po akné