Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
@Misule12345 píše:
Obnovuji téma
Děvčata početla jsem si a většina z vás byla u takových odborníků, že vám všem spálily plet
vůbec není jak tu píšete normální, že plet je červená a dokonce by se ani loupat neměla (může se v tom nejhorším případě)
dnes jsem byla na chemickým peelingu, paní plet odlíčila, nanesla tu chemii a pod lampou čekala max 5minut. pokud začne pálit dává se dolů i dříve. Poté dala dolu, dala ampulku na regeneraci a ještě masku. vůbec celou dobu nic nepálilo jen mírně štípalo a při masce to úplně odeznělo. Domů jsem šla úplně v pohodě
Ono záleží také na tom, jak moc je pleť narušená. Pokud nemáš až takový problém, stačí peeling povrchový. Pak je ještě středně hluboký a hluboký, tak tam ta kůže bude asi narušena víc. Zarudlost je normální(ne barvy rajčete¨).
@luca241 píše:
Ono záleží také na tom, jak moc je pleť narušená. Pokud nemáš až takový problém, stačí peeling povrchový. Pak je ještě středně hluboký a hluboký, tak tam ta kůže bude asi narušena víc. Zarudlost je normální(ne barvy rajčete¨).
To asi jo. Já měla jen slabší. Ale ty stripy a pálení, to už měly holky spálenou pleť
@Verča1985 píše:obnovuji diskuzi a chtěla jsem se zeptat, tobě ten krém pomohl přímo na akné nebo na jizvy po akné?
Tento krem… je v tom take kyselinka, vecer umyju plet, namazu se a jdu spat, rano opet umyju oblicej a docela se mi plet zlepsujeDoporucili mi to holky tady na emiminu
Není tady prosím nějaká kosmetička? Byla jsem dneska na chemickém peelingu a paní mi řekla, že už na tu pleť nemám nic dávat, jenže já byla tančit, takže jsem se zpotila, navíc teď si jdu mýt hlavu, takže voda přes to půjde a nedokážu si představit, že bych si to ničim nenamazala. Můžu? a co byste doporučili? Mám tu Toleriane krem, jafru hydratační a pak spoustu olejů - argan, jojobový, mandlový, konopný, kokosový. co myslíte? díky
@zpevanda píše:
Není tady prosím nějaká kosmetička? Byla jsem dneska na chemickém peelingu a paní mi řekla, že už na tu pleť nemám nic dávat, jenže já byla tančit, takže jsem se zpotila, navíc teď si jdu mýt hlavu, takže voda přes to půjde a nedokážu si představit, že bych si to ničim nenamazala. Můžu? a co byste doporučili? Mám tu Toleriane krem, jafru hydratační a pak spoustu olejů - argan, jojobový, mandlový, konopný, kokosový. co myslíte? díky
Nemas na to nic davat??? Proboha to se asi zblaznila ne???
Po aplikaci chemickeho peelingu bys mela plet osterovat kremem s vysokym UV faktorem tj. faktor 50
Chemickym peelingem prichazis o rohovou vrstvu, ktera se az za 28 dni obnovi. Do te doby jako bys mela kuzi otevrenou vsem skodlivinam a predevsim UV zareni.
Jinak krom kremu s UV faktorem skutecne nic jineho nepouzivej. Pri myti vlasu bud co nejvice v zaklonu aby na oblicej steklo co nejmene.
@Dianela píše:
Nemas na to nic davat??? Proboha to se asi zblaznila ne???Po aplikaci chemickeho peelingu bys mela plet osterovat kremem s vysokym UV faktorem tj. faktor 50
Chemickym peelingem prichazis o rohovou vrstvu, ktera se az za 28 dni obnovi. Do te doby jako bys mela kuzi otevrenou vsem skodlivinam a predevsim UV zareni.
Jinak krom kremu s UV faktorem skutecne nic jineho nepouzivej. Pri myti vlasu bud co nejvice v zaklonu aby na oblicej steklo co nejmene.
Jo, to říkala, ale až zítra, dneska jsem an to už neměla nic dávat, jenže mám ten ksicht hrozně suchej, tak jsem to chtěla něčím namazat. na noc je uv faktor zbytečnej ne?
takže nějaký hydratační krem je v pohodě?
hele a když si na ten obličej dám zítra make-up, tak to musím něčím odlíčit, co je nejvhodnější? děkuju
@zpevanda No, mela bys to maznout i na noc. Ten krem ber vseobecne jako ochranu na „otevrenou“ kuzi. Nic jineho bych na to skutecne nedavala. Uz je to par let, co jsem delala chemicky peeling, ted uz se tomu aktivne nevenuji tak nevim co se zmenilo v postupech ale predpokladam, ze moc se toho nezmenilo. Vim, ze to zni strasne ale alespon ty 3 tydny by sis nemela davat ani makeup ani zadne jine kremy a odlicovadla. Ona te pred provedenim peelingu neseznamía s tim co ano a co ne? Jakou kyselinou ti ten peeling delala?
@Dianela http://www.exclusivebeauty.cz/…ng-renophase tohle, ale jinak ona říkala, že make-up normálně můžu, že by to neměl být problém, minule, když jsem chodila, tak jsem normálně hned po peelingu natřela krém a na to make-up, tos mě trochu vyděsila, že bych na to nesměla nic…mám jich 5, po týdnu, tzn. 5 týdnu chodit takhle do školy, to zní děsivě ![]()
@zpevanda píše:
@Dianela http://www.exclusivebeauty.cz/…ng-renophase tohle, ale jinak ona říkala, že make-up normálně můžu, že by to neměl být problém, minule, když jsem chodila, tak jsem normálně hned po peelingu natřela krém a na to make-up, tos mě trochu vyděsila, že bych na to nesměla nic…mám jich 5, po týdnu, tzn. 5 týdnu chodit takhle do školy, to zní děsivě
Nechtěla jsem tě vyděsit
V tomhle má asi každá kosmetička trochu jiné postupy. Já dělávala chemický peeling v rámci školy (zdrávky) na kožním oddělení, mám na něj certifikaci ale říkám, už je to pár let, postupy se mohly změnit. Nicméně i tak si myslím, že na pokožku zbavenou rohové vrstvy by nemělo přijít víc než ochranný krém. Já sama po peelingu chodila poctivě měsíc nenalíčená a že to pro mě bylo dost strašný
Neudělá ti to nějaký zásadní problém s pletí ale podle mě je důležité uvědomit si, že do kůže bez rohové vrstvy, která je tudíž nechráněná, prostupují škodliviny a chemie mnohem snadněji. Proto se trochu divím, na postupy typu - namažte si co chcete ![]()
@Dianela píše:
Nechtěla jsem tě vyděsitV tomhle má asi každá kosmetička trochu jiné postupy. Já dělávala chemický peeling v rámci školy (zdrávky) na kožním oddělení, mám na něj certifikaci ale říkám, už je to pár let, postupy se mohly změnit. Nicméně i tak si myslím, že na pokožku zbavenou rohové vrstvy by nemělo přijít víc než ochranný krém. Já sama po peelingu chodila poctivě měsíc nenalíčená a že to pro mě bylo dost strašný
Neudělá ti to nějaký zásadní problém s pletí ale podle mě je důležité uvědomit si, že do kůže bez rohové vrstvy, která je tudíž nechráněná, prostupují škodliviny a chemie mnohem snadněji. Proto se trochu divím, na postupy typu - namažte si co chcete
jasný, chápu
tak já uvidím, jak ta plet bude zítra vypadat, zatím je ještě trošku růžová, ale už vybledla
tak uvidíme…ale ještě doporučovala po 2 peelingu nějaké special čištění těch podkožních zrůd, co mám, a pak ještě 3 peelingy, tak snad to pomůže, po vysazení HA jsem z toho ksichtu fakt nešťastná…peeling je moje poslední záchrana ![]()
@zpevanda píše:
jasný, cháputak já uvidím, jak ta plet bude zítra vypadat, zatím je ještě trošku růžová, ale už vybledla
tak uvidíme…ale ještě doporučovala po 2 peelingu nějaké special čištění těch podkožních zrůd, co mám, a pak ještě 3 peelingy, tak snad to pomůže, po vysazení HA jsem z toho ksichtu fakt nešťastná…peeling je moje poslední záchrana
Z mého pohledu je chemický peeling cenově dostupný opravdový zázrak
Mě samotné hodně pomohl ![]()
@Dianela píše:
Z mého pohledu je chemický peeling cenově dostupný opravdový zázrakMě samotné hodně pomohl
kolik to stojí normálně? na tom webu to maj děsně drahý, já kupovala voucher, takže za litr mám 5 návštěv, ale nevím, jak se to běžně pohybuje…
@zpevanda píše:
kolik to stojí normálně? na tom webu to maj děsně drahý, já kupovala voucher, takže za litr mám 5 návštěv, ale nevím, jak se to běžně pohybuje…
My tenkrát dělali jedno ošetření za 1000,– ![]()
@zpevanda píše:
V tomto podniku to dělaj špatně, běžná důvěryhodná cena tohoto konkrétního peelingu je minimálně 900 Kč. A měla tě poučit, vybatvit takzvaným krémem L, kterým se máš mazat po dobu 2 dní, když bude pleť pnout, svědit, nebo cokoliv. Ten den nesmš na pleť dávat žádný přpravek, který nen určený k péči po peelingu, od druhého dne již můžeš. Nabídky na Slevomatu, které jsou podezřele levné, jsou vždy podezřelé. A mimochodem- v současné chvíli je hraniční období pro chem. peeling, už začíná být dosti sluníčko. Jinak ti doporučím koupit si CC Cream od zančky Dermaheal, to je jediný makeup, který můžeš používat po chem. peelingu a dalších estetických zákocích. Dále tě měla paní kosmetička poučit o vhodných krémech pro domácí péči, které tuto proceduru doplňují a zvyšují její efekt, počínaje čistcm gelem Gel nettoyant equlibrant, přes hydratační krém na den (Hhydratation pure, hydro activ atd), po krémy s kys. glykolovou (creme 10, creme 20, emulsion E 15 dle typu pleti) na noc. To máte lidičkové zlatí z toho, že nakupujete na Slevomatu. Tento salón prodává tato ošetření kriticky!!! pod náklady na jedno ošetření (pouze materiálové). Jak z toho chtějí zaplatit ještě personál, elektřinu, spotřební materiál, je mi záhadou. Každopádně kazí dobré jméno značky Renophase laboratoire i ostatním salónům, které se neustále vzdělávají a snaží se tato ošetření dělat profesionálně. Nakupovat na Slevomatu cokoliv takového je hazard se zdravím a těm lidem, kteří to takto packají a prodávají na Slevomatu, bych zpřerážela ruce. A jejich klientům, kteří to koupí, bych přála trochu více obyčejného selského rozumu. Konání tohoto salónu je krajně podezřelé, na místě klienta bych chtěla vidět originální balení, včetně expirace (od výhradního dodavatele v minulých 2 letech údajně nic nenakoupili, takže buď kecá výhradní dovozce, nebo si to shánějí kdesi pokoutně nevím jak a nebo lžou a klamou klienty). Vš aspoň proboha který peeling ti dělala? Jakože kterou řadu? Keratoregulateur, nebo reprogramation, nebo red peel, mandelic, či biopeel red?
![]()