Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Callista Má folandrol (urolog vyloženě nic nedoporučil, v lékárně doporučila k tomu vitamín E, ale on prášky nespolkne), nepije, nekoří, je aktivní, jenom žere jako dobytek, protože mu byla dána do vínku dobrá postava - tak poupravil hlavně tohle, čili víc zeleniny, méně slazených nápojů apod. Přestal se i koupat, což jsem nečekala, že přijde s něčím sám a něco si o tom počte
Tak už nevím čeho se chytnou ![]()
Prášky nespolkne? To jako proč?
Tady do sebe nechávaj ženský řezat aby se jim obnovila plodnost a on ani nespolkne vitamín?
Jak je na tom se stresem?
Kromě jídelníčku bych se zaměřila na toxiny v prostředí - nejíst nic z plastu, nepoužívat teflonové nádobí v kuchyni a taková ty podezřelá plastová míchátka atd.
Pokud to finančně zvládnete, kupovala bych potraviny bio, protože pesticidy v běžných potravinách taky nejsou nic moc. A bacha na ryby, tam je taky dost riziko těžkých kovů (a těžké kovy způsobují deformace spermií).
@Callista Protože má vysoký dávivý reflex, nevydrží mít otevřenou pusu ani u zubaře. Kdybych nebyla svědkem, jak se u toho poblil, tak bych to považovala za zdatné herectví ![]()
Určitý stres bohužel k jeho zaměstnání patří, kdo ho z ní ale nemá?
Rozhodně není doma schoulený v depresích.
Děkuji za rady. S těmi rybami si mě překvapila
Ty jsme právě že přidali, protože je jíme málo, jakože fakt málo.
Je riziko zejména vysoké rtuti a olova z ryb, celkově těžkých kovů a chemikálií z plastů. Těžké kovy jsou velkou překážkou v plodnosti a chemikálie jsou hormonální disruptory, takže taky.
Co nebývá tak špatné jsou malé rybky, ale ty jsou zase u nás v konzervách a konzervy obsahují BPS/A, opět hormonální disruptor. Konzervy nejíst. Hlavně ne ty s rajčatovou omáčkou nebo olejem. Radši žádné.
Nejlepší je používat místo toho Omega 3 z řas. Čistý zdroj DHA+EPA a navíc se neplundrují moře.
Tak ať si koupí vitamíny v tobolkách a tobolku otevře a rozpustí v džusu. Chuť asi nic moc, ale dostane to do sebe a jako bonus se zlepší vstřebatelnost.
Mám zkušenost, že se nezlepšila. Víc Vám napoví fragmentace. Manžel se taky snažil, popravdě mu z toho bylo akorát blbě. Takže to určitě zkuste, ale nehroťte to ![]()
Zkuste kotvičník a kořen maca. Jsou tablety ale lze koupit i v prášku, rozpustí se ve vode.. Taky špatná morfologie, oligoastenozoospermie, deformace hlavičky 100%,krčku 45% a biciku 5%. přítel začal brát zmiňované vitamíny + omega 3 a vitamín E ( vše bere vic jak půl roku). Můj Dr řeklminuly mesic při konzultaci že přítel může vitamínem E klidne dvojitou dávku. ja už druhý měsíc beru listovou My se snažili víc jak rok a pul. Operace varikokely, měsíce zoufalství a pláče. Ale zadařilo se.
Teprve jsme na začátku, mám léky na udrzeni a femibion a máme jít 17.7. na utz. Řekne se to lehko já vím, ale zkuste na to nemyslet hodit se do klidu a třeba v práci mějte úplně všechno na háku. Přeju hodně štěstí
![]()
Zkuste tady z tama máme ty vitamíny ten kontvicnik a macu. www guaranaplus.cz
@Bilavila Jé, super, gratulujeme
a děkuji za typ, určo na to mrknu a s největší pravděpodobností doobjednám. Už mu ty jeho dochází. Éčko mi v lékárně taky doporučila přidat. Uvidíme na dalším spermiu ![]()
@leylen děkuji
a přeju hodně štěstí aby bylo vše v pořádku a zadařilo se vám
![]()
Ahoj, můj přítel měl taky hodně špatnou morfologii, normálních spermií méně než 1%, většina spermií byla s deformací hlavičky. V Caru, kde přítelovi dělali spermiogram nám nedávali možnost otěhotnět přirozeně. To samé tvrdila moje doktorka. Smířila jsem se s tím, že jediná možnost pro nás bude IVF a do měsíce jsem byla těhotná přirozenou cestou. Nyní jsem ve 35tt. Přeju hodně štěstí při snažení ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj, můj přítel měl taky hodně špatnou morfologii, normálních spermií méně než 1%, většina spermií byla s deformací hlavičky. V Caru, kde přítelovi dělali spermiogram nám nedávali možnost otěhotnět přirozeně. To samé tvrdila moje doktorka. Smířila jsem se s tím, že jediná možnost pro nás bude IVF a do měsíce jsem byla těhotná přirozenou cestou. Nyní jsem ve 35tt. Přeju hodně štěstí při snažení
To je krásné, gratuluji
jenom pozor do budoucna, já měla mezi otěhotněními pouhé dva cykly, pak více než pět let, pak sotva půlrok a teď zase více než 3 roky nic… vyšlo nám hned první IVF a pak mnoho dalších ne… Jsou to hrátky s pravděpodobností. Pokud budete chtít více dětí, tak radím další i přes tuto šťastnou zkušenost neodkládat!
@wobludka určitě. Mám to na paměti a pokud bude vše teď v pořádku, tak o druhé se asi začneme snažit brzo. Nevylučuju samozřejmě, že nakonec na to IVF beztak jednou dojde. Jen jsem chtěla povzbudit ty, kteří si tuto diagnózu vyslechnou, že nic není ztraceno ![]()
My máme stejný problém a bohužel se nedaří a nedaří, dva IVF nic a 1 Ket také nic ![]()
Dobrý den/Ahoj
,
příteli vyšla na spermiogramu z méně než 0,5 % normálních spermií 99% špatná morfologie s v názvu uvedenou diagnózou, ostatní hodnoty má nadprůměrné. Oblítal si další doktory, nyní zobe vitamíny a čeká na další spermiogram. Já mám výsledky v pořádku.
Má někdo zkušeno, že by se morfologie zlepšila? Beru za vděk jakékoliv informace, na internetu jsem našla jen ty obecné o tom, že morfologie je sviňa
Omlouvám se za anonym