Teratozoospermia diagnóza

Anonymní
2.7.20 09:56

Teratozoospermia diagnóza

Dobrý den/Ahoj :mavam:,

příteli vyšla na spermiogramu z méně než 0,5 % normálních spermií 99% špatná morfologie s v názvu uvedenou diagnózou, ostatní hodnoty má nadprůměrné. Oblítal si další doktory, nyní zobe vitamíny a čeká na další spermiogram. Já mám výsledky v pořádku.

Má někdo zkušeno, že by se morfologie zlepšila? Beru za vděk jakékoliv informace, na internetu jsem našla jen ty obecné o tom, že morfologie je sviňa 8)

Omlouvám se za anonym :oops:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4280
2.7.20 11:17

Jaké vitamíny zobe?

Jak se stravuje, jak žije?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.7.20 11:28

@Callista Má folandrol (urolog vyloženě nic nedoporučil, v lékárně doporučila k tomu vitamín E, ale on prášky nespolkne), nepije, nekoří, je aktivní, jenom žere jako dobytek, protože mu byla dána do vínku dobrá postava - tak poupravil hlavně tohle, čili víc zeleniny, méně slazených nápojů apod. Přestal se i koupat, což jsem nečekala, že přijde s něčím sám a něco si o tom počte :think: Tak už nevím čeho se chytnou :think:

• Citovat
  • Upravit
4280
2.7.20 12:12

Prášky nespolkne? To jako proč?
Tady do sebe nechávaj ženský řezat aby se jim obnovila plodnost a on ani nespolkne vitamín?

Jak je na tom se stresem?

Kromě jídelníčku bych se zaměřila na toxiny v prostředí - nejíst nic z plastu, nepoužívat teflonové nádobí v kuchyni a taková ty podezřelá plastová míchátka atd.

Pokud to finančně zvládnete, kupovala bych potraviny bio, protože pesticidy v běžných potravinách taky nejsou nic moc. A bacha na ryby, tam je taky dost riziko těžkých kovů (a těžké kovy způsobují deformace spermií).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.7.20 13:35

@Callista Protože má vysoký dávivý reflex, nevydrží mít otevřenou pusu ani u zubaře. Kdybych nebyla svědkem, jak se u toho poblil, tak bych to považovala za zdatné herectví :lol:

Určitý stres bohužel k jeho zaměstnání patří, kdo ho z ní ale nemá? :nevim: Rozhodně není doma schoulený v depresích.

Děkuji za rady. S těmi rybami si mě překvapila :think: Ty jsme právě že přidali, protože je jíme málo, jakože fakt málo.

• Citovat
  • Upravit
4280
2.7.20 14:34

Je riziko zejména vysoké rtuti a olova z ryb, celkově těžkých kovů a chemikálií z plastů. Těžké kovy jsou velkou překážkou v plodnosti a chemikálie jsou hormonální disruptory, takže taky.

Co nebývá tak špatné jsou malé rybky, ale ty jsou zase u nás v konzervách a konzervy obsahují BPS/A, opět hormonální disruptor. Konzervy nejíst. Hlavně ne ty s rajčatovou omáčkou nebo olejem. Radši žádné.

Nejlepší je používat místo toho Omega 3 z řas. Čistý zdroj DHA+EPA a navíc se neplundrují moře.

Tak ať si koupí vitamíny v tobolkách a tobolku otevře a rozpustí v džusu. Chuť asi nic moc, ale dostane to do sebe a jako bonus se zlepší vstřebatelnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11955
2.7.20 21:36

Mám zkušenost, že se nezlepšila. Víc Vám napoví fragmentace. Manžel se taky snažil, popravdě mu z toho bylo akorát blbě. Takže to určitě zkuste, ale nehroťte to :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
182
5.7.20 16:19

Zkuste kotvičník a kořen maca. Jsou tablety ale lze koupit i v prášku, rozpustí se ve vode.. Taky špatná morfologie, oligoastenozoospermie, deformace hlavičky 100%,krčku 45% a biciku 5%. přítel začal brát zmiňované vitamíny + omega 3 a vitamín E ( vše bere vic jak půl roku). Můj Dr řeklminuly mesic při konzultaci že přítel může vitamínem E klidne dvojitou dávku. ja už druhý měsíc beru listovou My se snažili víc jak rok a pul. Operace varikokely, měsíce zoufalství a pláče. Ale zadařilo se. :srdce: Teprve jsme na začátku, mám léky na udrzeni a femibion a máme jít 17.7. na utz. Řekne se to lehko já vím, ale zkuste na to nemyslet hodit se do klidu a třeba v práci mějte úplně všechno na háku. Přeju hodně štěstí :kytka: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
182
5.7.20 16:24

Zkuste tady z tama máme ty vitamíny ten kontvicnik a macu. www guaranaplus.cz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1506
9.7.20 14:14

@Bilavila Jé, super, gratulujeme :srdce: a děkuji za typ, určo na to mrknu a s největší pravděpodobností doobjednám. Už mu ty jeho dochází. Éčko mi v lékárně taky doporučila přidat. Uvidíme na dalším spermiu 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
182
9.7.20 15:09

@leylen děkuji :srdce: a přeju hodně štěstí aby bylo vše v pořádku a zadařilo se vám :kytka: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.7.20 10:45

Ahoj, můj přítel měl taky hodně špatnou morfologii, normálních spermií méně než 1%, většina spermií byla s deformací hlavičky. V Caru, kde přítelovi dělali spermiogram nám nedávali možnost otěhotnět přirozeně. To samé tvrdila moje doktorka. Smířila jsem se s tím, že jediná možnost pro nás bude IVF a do měsíce jsem byla těhotná přirozenou cestou. Nyní jsem ve 35tt. Přeju hodně štěstí při snažení :)

• Citovat
  • Upravit
11955
19.7.20 11:07
@Anonymní píše:
Ahoj, můj přítel měl taky hodně špatnou morfologii, normálních spermií méně než 1%, většina spermií byla s deformací hlavičky. V Caru, kde přítelovi dělali spermiogram nám nedávali možnost otěhotnět přirozeně. To samé tvrdila moje doktorka. Smířila jsem se s tím, že jediná možnost pro nás bude IVF a do měsíce jsem byla těhotná přirozenou cestou. Nyní jsem ve 35tt. Přeju hodně štěstí při snažení :)

To je krásné, gratuluji :kytka: jenom pozor do budoucna, já měla mezi otěhotněními pouhé dva cykly, pak více než pět let, pak sotva půlrok a teď zase více než 3 roky nic… vyšlo nám hned první IVF a pak mnoho dalších ne… Jsou to hrátky s pravděpodobností. Pokud budete chtít více dětí, tak radím další i přes tuto šťastnou zkušenost neodkládat!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
19.7.20 11:22

@wobludka určitě. Mám to na paměti a pokud bude vše teď v pořádku, tak o druhé se asi začneme snažit brzo. Nevylučuju samozřejmě, že nakonec na to IVF beztak jednou dojde. Jen jsem chtěla povzbudit ty, kteří si tuto diagnózu vyslechnou, že nic není ztraceno :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.7.20 17:44

My máme stejný problém a bohužel se nedaří a nedaří, dva IVF nic a 1 Ket také nic :think:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

K2 Complex