Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj
poraďte prosím, kde si na internetu vypočítám termín porodu i s výpočtem ve kterém jsem týdnu těhotenství.Děkuji Michaela
Ahojky,
zkus třeba tohle:
https://www.emimino.cz/htm/vypocet.htm
nebo:
@CokeLady Jestli to co si četla nebyl náhodou zdroj ještě z dob, kdy UTZ nebyl, ono to zas není až tak dávno… a nevím jestli by to na mě sedělo, já první pohyby nijak výrazně neprožívala, takže ani nevím kdy byly, ale možná to mělo něco do sebe - nevyvolávalo se spoustu porodů zbytečně, jen protože už je to 9 či 10 dní po termínu. Třeba já jsem přenášená 3 týdny…
Podle pohybů by mi TP neseděl ani náhodou - u prvního i druhého dítka bych ho měla o 3 týdny později - měla jsem a teď mám opět placentu na přední stěně, takže pohyby byly cítit později. ALe to je opravdu z dob, kdy nebyl UTZ.
@CokeLady píše:
Ne, bylo to v tomto vydání časopisu Betynka… takže myslím, že aktuální info
Tak jestli nezapomněli označit, že se jedná o historické okénko ![]()
Nesedi, ja mela jako prvorodicka pohyby od 17+0, nyni jako druhorodicka od 15+0. Asi jsem extrem, ale nekdo to tak ma. Ted 22+5 uz mimino citim skoro porad, zacina delat i boule ![]()
A myslíte, že když vím den oplodnění, že je pak TP přesnější ?
Přesně, jak píšeš, já je cítila fakt až hodně pozdě.. Sestra u doktora vždy psala, že pohyby cítím, ale já vždy říkala, že ještě ne.. A ona na to „nesmysl, už je cítíte, ale ani o tom nevíte“
Nevím, jestli je to tou placentou (já ji měla vpředu) ale malá byla kliďas celý těhotenství.. Žádný extra kopance jsem si s ní neužila, ke konci se mi teda občas vyvalilo břicho tu doleva tu doprava, ale to bylo asi tím, že už tam neměla moc místa
Porod vyvolávali ve 41+6 (dle UTZ, datum poslední MS neznámá, krvácela jsem i v těhotenství) tak to možná taky nespočítali úplně správně a klidně by tam ještě několik dní vydržela, kdoví
![]()
@CokeLady
To je taky pravda
No já doufám, že to brzy přijde a dle UTz to bude nejpřesnější, ptž je to nejdřív ![]()
@Dee19 píše:
@CokeLady
To je taky pravdaNo já doufám, že to brzy přijde a dle UTz to bude nejpřesnější, ptž je to nejdřív
@gabriela82 píše:
Přesně, jak píšeš, já je cítila fakt až hodně pozdě.. Sestra u doktora vždy psala, že pohyby cítím, ale já vždy říkala, že ještě ne..A ona na to „nesmysl, už je cítíte, ale ani o tom nevíte“Nevím, jestli je to tou placentou (já ji měla vpředu) ale malá byla kliďas celý těhotenství.. Žádný extra kopance jsem si s ní neužila, ke konci se mi teda občas vyvalilo břicho tu doleva tu doprava, ale to bylo asi tím, že už tam neměla moc místa
Porod vyvolávali ve 41+6 (dle UTZ, datum poslední MS neznámá, krvácela jsem i v těhotenství) tak to možná taky nespočítali úplně správně a klidně by tam ještě několik dní vydržela, kdoví
![]()
to já měla naopak - od 17tt říkám gyndr., že cítím pohyby a ona na mě, že u prvorodičky to není možný - a v průkazce mi je psala až od 24tt
ale fakt to byly od začátku pohyby ![]()