Termizovaný sýr pro 11měsíční?

439
18.4.13 13:43

Termizovaný sýr pro 11m?

Maminky, na 10m prohlídce sestřička u naší doktorky říkala, že můžu dceři dávat plátkový a termizovaný sýr jako je např. philadelphia, ale rozhodně nesmíme tvaroh, protože zatěžuje ledviny, se kterými má dcerka problém. Myslíte, že jí opravdu mohu dát ten termizovaný sýr? Ráda bych jí dělala nějaké domácí pomazánky. Nebo máte jiné tipy? Ještě bych ráda dodala, že naše sestřička kolikrát neví, co říká a snad ani nemá zdrávku, protože krev bere doktorka, takže si to raději ověřuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9090
18.4.13 13:49

Pokud vím, tak termizovaná je i Lučina, ta se dětem dává, tak tu bych s kouskem pečiva klidně zkusila :) S tím tvarohem je to pravda, do roka by se neměl dávat vůbec (ani Pribiňáky apod.) a po roce taky jen omezeně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
439
18.4.13 13:53

@Verca1989 Lučinu teda dávat můžeme? o té mi nikdo nic neřekl :-/ ani plátkový sýr mi nepřišel zrovna super, když je tak přesolený… Já už teda fakt nevim :-D Asi bych to takhle neřešila, kdyby dcera byla v pořádku, ale opravdu musíme dávat pozor na její ledviny…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
18.4.13 13:55

Plátkový sýr bych nedala, to zatím neměla ani moje 13měsíční. No a jestli má malá problémy s ledvinama, tak nevím, nechodíte k nějakému odborníkovi? Že by ses optala jeho, zda je Lučina apod. vhodná?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17014
18.4.13 14:00

Plátkový sýr je vhodný. Chce to kupovat ale kvalitní s nejnižším obsahem soli. Ne cihlu, která okolo mlíka občas ani neproběhla :lol: Lučina se doporučuje jako první, na mazání. Jo a klidně i kvalitní máslo :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
439
18.4.13 14:02

@Verca1989 na nefrologii jdeme až za 3 týdny a přijde mi nevhodné kvůli tomu jim volat, ale radši se jich potom ještě zeptám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
439
18.4.13 14:04

@araw my naštěstí hodně sledujeme složení potravin a kupujeme opravdu ty kvalitní, ale i tak mi ty plátkové sýry nepřišly moc vhodné. Moc děkuji za informace. Já jsem chlebík a rohlíček mazala jen máslem a domácí marmeládou. v tomto ohledu jsem zřejmě málo informovaná :-/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
334
18.4.13 14:07

@LucieSy dělala bych malé domácí pomazánečky třeba z šunky, zeleniny a tak…v žádném případě bych svému dítěti nedala termizovaný sýr…je to samej bordel…:-/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1240
18.4.13 14:18

Mám 10m syna a Lučinu dávám. Když nemám, potřu mu chleba bílým jogurtem, my si to tak občas mažeme taky, fakt nám to chutná :). Plátkový sýr se sice může, ale na ten jsme ještě nenajeli :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2760
18.4.13 14:19

Je to trošku OT, ale co cottage pro malou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
439
18.4.13 14:19

@Stigma já bych zase nedala kupovanou šunku :-/ nejhorší na dnešní době je, že i přesto, že je vše dostupné, je většina šmejd :-/ když chceme něco opravdu kvalitního, tak musíme dost připlatit a nebo si to udělat sami

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
439
18.4.13 14:20

@verrru podle mě bude cottage sýr na pricipu tvarohu, protože je to vlastně anglický tvaroh :-/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2760
18.4.13 14:25

@LucieSy no to možná jo.) ale je to jenom mlíko+smetana+sůl..když měla kamarádka roční dítě, tak to dávala, ale nevím :nevim:
 http://www.chemievjidle.cz/…ttage-cheese

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
334
18.4.13 14:26

@LucieSy já dělám domácí šunku již několik let…kupovanou bych nejedla ani já :D dělám jí z kuřecích nebo krůtích prsou…stejně jako si dělám domáci paštiky, knedlíky, pečivo…možná si řeknete, že jsem divná nebo pohdlivě biomatka (budoucí, jsem v 18tt), ale jde jen o eliminování toho všeho bordelu, který do sebe cpeme jen tím, že dýchame… :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2760
18.4.13 14:27

https://www.emimino.cz/…agge-110630/
tak jsem ještě našla toto..taky mě to zajímalo :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...