Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahojky holky chci se optat co je to vlastně ten zátěžový test čeká mě ted v pátek a mám stoho celekm hruzu:(jako vim že je to monitor a kapačka jenže nevim kam tu apačku píchaj jako tam kde berou krev?nebo kam mám hruzu z jehel a musim se mazat emla kremem
a taky by mě zajímalo jestli to bolí ten test
a ještě sem se chtěa zeptat co je to ta vyvolavaci tableta předem moc děkuju
![]()
Jehla se při zátěžovém testu píchá normálně do ruky. A je to takový jakoby dlouhý monitor, kdy zjišťují jak pracuje děloha. Nejdřív se natáčí 20 minut normálně, potom 20 minut s kapačkou oxytocinu a potom zase 20 minut bez. Pokud je miminko připravené, tak může spustit porod.
A jestli to bolí
Oxytocin způsobuje kontrakce, ale u každé ženy jinak silné, takže bolest je opravdu individuální
tezi píše:
Jehla se při zátěžovém testu píchá normálně do ruky. A je to takový jakoby dlouhý monitor, kdy zjišťují jak pracuje děloha. Nejdřív se natáčí 20 minut normálně, potom 20 minut s kapačkou oxytocinu a potom zase 20 minut bez. Pokud je miminko připravené, tak může spustit porod.
A jestli to bolíOxytocin způsobuje kontrakce, ale u každé ženy jinak silné, takže bolest je opravdu individuální
Ahooj dekuju moc za radu
je mi jasne ze do ruky ale jestli tam jak se bere krev nebo nekam jinam to pichaji ? ![]()
ahoj…já měla napíchnutou kapačku do zápěstí (hřbetu)…opravdu jsou bolesti, které kapačka spustí individuální…a taky si živě pamatuju křeče do zad z toho dlouhého ležení ![]()