Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahojky vy co jste rodily dvakrát císařem z jakého to bylo podruhé důvodu? Myslím jaké důvody musí být aby vás vzali na plánovaný druhý císař? Myslím tenká jizva váha miminka a tak? ![]()
hoj
ja podepisovala souhlas s cisarem a bylo tam
pozitivni cukrovka, predchozi sekce pred mene nez 18mes, operace bricha, konec panevni
Já měla první císař. řez před víc jak sedmi lety kvůli poloze plodu KP a navíc vysoký krevní tlak, ale i tak to vypadalo, že to půjde odrodit normálně (malý váhový odhad)
. Teď mám opět KP, tak dr. ještě čeká, zda se mimi otočí, jinak tlak OK, takže pokud se otočí, tak půjdu normálně, jizva je už hodně stará. Pokud se neotočí, tak plánovaný řez, ale mně by to nějak nevadilo. Pořád lepší plánovaný než když jsem měla předtím akutní.
Já druhého císaře ještě neměla, ale až se zadaří bude, mám nezahojenou vnitřní jizvu po císaři.
jizvíková píše:
hoj
pozitivni cukrovka, predchozi sekce pred mene nez 18mes, operace bricha, konec panevni
Ahoj, u mne se par dni pred terminem k porodu nic nechystalo. Primar mi rikal, ze by me prenaset nenechali a porod ani nevyvolavali a ze mi nikdo nezaruci, ze i kdyby se porod sam rozbehl, ze by to neskoncilo akutnim CS. A vzhledem k tomu, ze jsme chteli (a chceme) pro Marecka sourozence, rekl mi, ze planovany CS je nejbezpecnejsi.
kamikaa píše:
Gratuluju k miminku![]()
Jak to šlo?konečně už to máš za sebou vid?
jizvíková píše:
hoj
no, jak to slo… jako po cisari, auauau
Tak já ěmla prvního pro špatnou plohu malýho. U druhýho furt říkali že s euvidí, nakonec byl v poloze dobré ale tim že amm cukrovku tak by nesměli vyvolávat a já byla furt CS 0 a nakonec to byl akutní císař a pak říkali že normální porod by malej nepřežil a nakonec jsme za císaře byla ráda když měl v 36tt 4140gr
. Záleží na okolnostech a hlavně se nesmí porod vyvolávat takže mě říkali že pokud by se porod rozběhnul sám a šlo yb vše dobře tak mě nechají rodit normálně ale jinak raději volí císaře
Tak já měla jeden císař ze zdravotních důvodů- nesměla jsem tlačit k vůli sluchu( tlačením by se mi měl zhoršit o hodně sluch, jsem špatně slyšicí). Kdybych měla mít další dítě- tak automaticky zase císař, a to na 100%. Jenomže žádné další už nebude
a i kdyby se stalo nedej bože, tak bych už nikdy nešla na císař i kdybych měla ohluchnout úplně
To je bolest , první dvě jsem rodila normálně a bylo to tisíkcrát lepší , než císař
.......
(třetí jsem musela císařem, jelikož se mi právě po těch dvou narozených normálně začal zhoršovat sluch) *- poznámka.
Já jsem měla první porod akutní císař pro nepostupující porod. Neotvírala jsem se a malá se tam šprajcla. Teď u druhého porodu mi 2 dny před termínem primář řekl, že se vůbec nic nechystá a že by to nakonec asi dopadlo stejně, takže mě poslali rovnou na císaře.
Ahojky, já jsem měla před pěti lety akutní císař v 36. týdnu - špatné ozvy srdíčka. Teď jsem ve 26. týdnu a na poslední kontrole mi doktor říkal, že jizva na děloze je 4 mm tenká. Prý nebudeme raději riskovat prasknutí při porodu a naplánujeme císař.
Mám také plánovaný z důvodu tenké jizvy po předchozí SC (31 tt byla 3,5 mm, 33 tt byla do 2 mm, snad do tý doby nepraskne
) Tak uvidíme…
Jizvíková: gratulace veliká a bledá závist, že už to máš za sebou
![]()
1. SC - konec pánevní a odhad 3590g (za 3dny porodní váha 3720g v 38.tt)a 2.SC klasika-slabá jizva (2,5mm), bez náznaku rozbíhání porodu a odhad 4080g (za tři dny porodní váha 3770g den před TP)
@Jindřiš píše:
Já druhého císaře ještě neměla, ale až se zadaří bude, mám nezahojenou vnitřní jizvu po císaři.
Můžu se zeptat jak nezhojenou? Já byla ted u lékařky a ta mi řekla že mám nesrostlou dělohu a že budu muset asi na reoperaci. A dost se toho bojím. Můžeš mi prosím napsat jak to u tebe je? Díky
První císař akutní pro nepostupující porod před téměř 12 lety a teď /před 8 měsíci
/ druhý, i když původně jsem plánovala porodit přirozené. Důvod byl vysoká odhadní váha miminka. 12.2. jsem nastupovala do porodnice na vyvolání, udělali mi ještě ultrazvuk a spočítalo jim to, že by malá měla mít 4500 g
. Tak mi ještě ten den odpoledne udělali císaře. Na co taky čekat
. Nakonec malá měla 4220 g ![]()