Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj holky,
sice jsem tady k tomu našla pár diskusí, ale nebyly v nich odpovědi na mé otázky.
Dnes přenáším už 3 den, včera na kontrole mi Dr říkal že se to nějak k ničemu nemá, jako že bych měla rodit přirozeně.
Chtěla bych se zeptat jak dlouho vás tak nechají přenášet? Asi to záleží na tom zda je miminko v pohodě? Mám strach z toho že to nebude přirozené, kamarádce vyvolávali skoro dva dny, měla bych to ráda rychle za sebou. Je to bolestivější než přirozený porod? Má to nějaký vliv na miminko, případně matku? U matky myslím třeba že nebudu mít dostatek mléka nebo tak
A jak vůbec takové vyvolávání probíhá??
Ahoj, já tedy nepřenášela, ale porod mi vyvolávali na termín. Za mě to bylo v pohodě. Ráno jsem přišla, dali nějakou pilulku k hlavičce dítěte. Za půl hodiny přišly kontrakce, to bylo asi 9 hodin ráno a ve dvě odpoledne bylo mimčo venku. Akorát jsem zvracela, ale já na to trpím. Jak mi není akorát, tak jde všechno ven.
Mléko jsem měla a od začátku plně kojím (už 7 měsíců).
Nevím, jak to opravdu je,ale porodní asistentka mi říkala, že je vždycky lepší přirozený porod,ale zase vyvolávaný bývá rychlejší. Ale asi je to od kusu. Každý ti popíše jiný zážitek.
Rychlejší
Pro mě je rychlý tak do 2-3 od kontrakcí. Tedy tak bych si to přála a mamka říkala že to u nás všech 4 dětí měla, bolesti hned jela a za chvíli venku
Mám z toho dost obavy ![]()
Mě vyvolávali porod z důvodu vysolkého tlaku 140/90 asi týden před termínem. Říká se ,že je bolestivější, ale já měla epidurál - naštěstí, i tak to byl záhul. Ráno mi zavedli tabletu na změkčení čípku, ale už jsem byla sama otevřená na 2 cm, pak v poho píchli vodu, pak epi, ještě jsem v klidu poobědvala a 14:43 byla malá na světě, takže větší bolesti - když už epi nepůsobil, tak hoďku, dvě. Takže za mě super porod, nemůžu se stěžovat. Malá byla zcela v pořádku ![]()
Já jsem přenášela 9 dnů. když mě zjistili, že mám méně plodové vody. Nechali si mě v porodnici, udělali zátěžový test aby zjistili, jestli vyvolání nebude vadit mimi. Večer před spaním mi zavedly tablety na dozrání porodních cest a dali injekci na spaní, abych byla ráno vyspaná a odpočatá na porod. Ráno jsem se z pokoje přesunula na porodní sál a zavedli mě tabletu na vyvolání porodu - to moc příjemné nebylo, ale už jsem chtěla rodit, tak jsem to vydržela
Než mě stihli dát druhou tabletu na vyvolání, tak mě praskla voda a rozjel se mi porod. Celkem od zavedení tablety na vyvolání mě porod trval 4,5 hodiny. Jesli byl horší nebo lepší nevím, porotže to byl můj první porod a ještě ke všemu jsem rodila koncem pánevním. Mě se zdál v pohodě a je fakt, že i personál říkal že to jde rychla a moc mě chválily.
Epidurál mě dát nemohli kvůli poloze mimi, nejhorší kontrakce byli až ty poslední, ale to už jsem pak hned tlačila a rodila.
Příspěvek upraven 11.03.11 v 15:15
ahoj, tak většinou nechávají přenášet těch deset dní, ale max 14dní ale co jsem vypozorovala tak spíš týden až deset..
já měla vyvolávaný porod a druhý bez vyvolání.. druhý byl delší a podle mě není pravidlem že vyvolávaný je horší i když se to říká a na kojení apod to vliv určitě nemá
mě zavedli tabletu myslím v sedm ráno a čekalo se, odpoledne mi praskla voda, přešla jsem na sál a čekalo se jak to bude postupovat, dál to probíhalo normálně
.. buď v klidu, to zvládneš, já taky nechtěla podruhé vyvolávat a ono to přišlo asi tři dny před tím samo a to mi v ten samý den ráno tvrdili že žádná změna a nic se nechystá, jak tvrdil doktor, může to přijít nečekaně z hodiny na hodinu, držím pěsti
To máš od toho, jak rychle se otevíráš, ale 2-3 hodiny od prvních kontrakcí je docela super rychlost. Vím, že mi vyhrožovali, že jako prvorodička budu rodit minimálně 10-12 hodin a nakonec to bylo 5 hodin, takže pohoda. Ale nebolelo to. Jak je vše připravené dopředu, tak ti dají včas epidural a to pak nebolí nic.
Tejchi píše:
RychlejšíPro mě je rychlý tak do 2-3 od kontrakcí. Tedy tak bych si to přála a mamka říkala že to u nás všech 4 dětí měla, bolesti hned jela a za chvíli venku
Mám z toho dost obavy
tak s tím bych moc raději nepočítala ale zvládnout se to dá, obavy má každý a taky to každý zvládne, jsme ženské tak my taky něco vydržíme ne ![]()
Holky a měly jste pak dostatek mléka. co teď maminkám v mém okolí porod vyvolávaly, tak nemají mlíko a musí od začátku přikrmovat
Otevřená jsem už asi měsíc a půl na 2cm ale víc ani ň, nic se neděje ![]()
kámoška rodila 6 hodin a to jsem jí fakt záviděla, to mi přišel opravdu rychlý porod, já rodila první 11h a druhé 13h
Tejchi píše:
Holky a měly jste pak dostatek mléka. co teď maminkám v mém okolí porod vyvolávaly, tak nemají mlíko a musí od začátku přikrmovatOtevřená jsem už asi měsíc a půl na 2cm ale víc ani ň, nic se neděje
Mléko v pohodě. Jak jsem psala, kojím od začátku a mléka by bylo dost i pro 3 děti ![]()
Tejchi píše:
Holky a měly jste pak dostatek mléka. co teď maminkám v mém okolí porod vyvolávaly, tak nemají mlíko a musí od začátku přikrmovatOtevřená jsem už asi měsíc a půl na 2cm ale víc ani ň, nic se neděje
no já krmila snad ještě celou porodnici, nakonec mi dali i nějakou tabletku na zmírnění nebo co to bylo, já měla opravdu nadbytek
jo a já byla na 2cm otevřená jak jsem přijela do porodky s prasklou vodou ![]()
Mléka mám dostatek, malé jsou 4 měsíce a pořád jsme jen na kojení. Mlíko se mi spustilo už druhý den po porodu jako první rodičce na pokoji.