Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
No my půjdem ještě na genetické testy, včera jsme dostali plno papírů na vyplnění a půjdeme na odběry. Pak už snad do té růstové poradny.
To je dobře že se CF nepotvrdila!! ![]()
Ahoj,
nás dětská dr. chce taky poslat na endo. Krevní testy na celiakii má OK, ostatní také. Mě to přijde trochu zbytečné, dceři jsou 3 roky a 3 měsíce, na 3letý kontrole měla 88cm, teď už zase o 3 cm vyrostla. Roste pořád, ale nikdy se nepřiblížila ke spodní hranici grafu.
Dcera měla taky ve třech letech 88 cm. Na vašem místě bych asi počkala myslím že by stačilo jít tak v pěti na ten test. My čekali a čekali a je nám deset a jsme malí
Myslím že ve třech letech je ještě velká naděje že začne růst sama.
My to máme i v rodině, že hodně vyrosteme až v pubertě. Mamka takhle ve 13letech vyrostla téměř přes prázdniny 20cm.
aha no tak to by mohlo být ono, jako ten test je dobré udělat to asi jo ale asi bych opravdu počkala třeba do těch pěti let, myslím že ve třech není kam spěchat. ![]()
Ahoj Bustiku, u nás byl hlavně problém, že malý klesala křivka růstu a to byl impuls k řešení. To že je mimo graf a drobná, hlavní problém nebyl.
Ted si nejsem jistá, ale ve 3 letech měla asi taky 88cm, možná ještě mín, ted ve 4 letech má už slavných 95cm a 13kg.
Držím palce, at dopadnete jako my.
ahoj holky tak my už růstový hormon pícháme. Docela to jde, jen mě trošku děsí ty nežádoucí účinky napsané v příbalovém letáku ![]()
Informace pro rodiče, jejichž děti se líčí růstovým hormonem. Pokud plánujete na léto dovolenou v zahraničí, musíte mít potvrzení z endokrinologie, že se léčíte růstovým hormonem, aby vás v případě kontroly na celnici nepodezírali že převážíte drogy. Když např. plánujete dovolenou v Chorvatsku, je dobré si před tím při kontrole nechat na endokrinologii vystavit potvrzení o léčbě růstovým hormonem.
Ahojky prosim vas a radu snyek meri v 7 letech 111cm.Byli jsme na enokrinologii ted mame jet na rustovy test mam z toho strach.Já osobne merim 147cm a otec ditete 168cm.Synek hraje aktivne fotbal a mam strach ze kdyz bude brat rustový hormony ze mu nejak ublízím.A to ze se to picha injekcema z toho mi je taky na nic poradte prosim jestli ma nekdo skusenosti s nezadoucima ucinkama.dekuji moc Helena
Vim o jedne maminem co to picha od 3 let a v pohode, bez reakci. Ale ten test vam klidne muze dobre dopadnout, kdyz jste oba rodicove mali, vysledna vyska mu vychazi okolo 160 cm +- 8 cm
my pícháme měsíc a trošku pozoruji změny v tom že je dcera taková víc přecitlivělá ale nevím jestli je to tím, jinak jsem se už ptala na jiné diskusi a píšou tam maminky že nemají žádné nežádoucí účinky
tak držím palce ať vám to dopadne dobře.
Ted nás ceka clinidinovy test tak jsem zvědavá ják to malej zvládne.Zatím je nejmenší ze třídy i s fotbalového teamu no uvidíme jestli vyroste spis to bude špunt po me.Lékař nám rek ze zdědil růstové geny po me.Hodně tady o tom ted čtu co to vůbec je .A všem mockrát děkuji
Hanulíku, tak už máme i výsledky z tý cyst. fibrozu a to naštěstí taky nemá. Ještě nejsme domluvený s dr, jak budeme dál postupovat, ale prostě je to jen drobek a nezbývá nám než jen doufat, že vyroste později.
Co u vás novýho?