Test obecných studijních předpokladů - NSZ Scio

11530
1.12.07 15:42

Test obecných studijních předpokladů - NSZ Scio

Letos na většině fakult vysokých škol proběhne přijímací řízení formou Scio testů ve 13 městech ČR, pokud někdo má zkušenosti z minulých let, dejte prosím odkaz na této diskuzi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20840
1.12.07 19:13

SATI, nerozumím, jaký odkaz myslíš? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
xyz
3294
1.12.07 20:08

Na www.scio.cz jsou nějaké testy on-line, ale zatím jsem neměla čas to proštudovat.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11530
1.12.07 20:50

To nepíše Sati ale její man. myslím odkaz od lidí co už Scio dělali a jak to probíhá atd. Jako nějaké příklady testů, na stránkách Scio je to o ničem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1274
1.12.07 22:39

AHoj manželi od Sati!!! :lol: :lol:
Já jsem absolvovala Scio testy když jsem se hlásila VŠ. Hlásila jsem se tekrát do Zlína a do Ostravy - Scia byly do ostravy (ale myslím, že jsme se o tom osobně bavili,že bys tam chtěl studovat)…
každopádně si myslím, že nejsem hloupá. Do Zlína jsem přijímačky zvládla v pohodě (vědomostní z oboru), ale Scia pro mě byly masakr. Nepřišly mi moc těžké, ale absolutně nezvládnutelné v časovém limitu. Vím, že matematickou část jsem stihla maximálně z jedné třetiny - nejsem dost dobře schopná počítat bez kalkulačky, ale postup mi byl jasný. Jde tam hodně o logiku. osobně bych ti doporučila zkusit potrénovat na těch testech co jsou uveřejněny na Scio stránkách. Chce to trénink abys věděl, co čekat.
Před přijímačkam jsem měla doma hromadu těch testů, ale bohužel jsem je vyhodila, ale třeba se ti někdo ozve a nabídne ti nějaké…
Přeji ti hodně štěstí!!!!
Verča :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1468
9.12.07 13:59

Ahoj.
Testy jsem neabsolvovala jako testovaný, ale jako organizátor. Prošla jsem tedy patřičnými školeními. Jednalo se o testy na ZŠ, nicméně princip testování je stejný.
Pro někoho, kdo tyto testy nedělal, jsou docela náročné. Úspěch nezávisí jen na znalostech … pro testy z oborů - ČJ, M, cizí jazyk…, ale i na selském rozumu (u studijních předpokladů tedy dost) a správně zvolené strategii (výběr úkolů na které se člověk raději vykašle, aby zbytečně nemarnil čas, systém značení, výběr úkolů náročnějších a méněnáročných…, případy, kdy se vyplatí střelit odpověď).
Takže určitě doporučím sehnat vzorové testy - pro nácvik typových příkladů a postupů řešení a zaplatit si testování naostro… kvůli zvládání časového limitu a stresu. Řadě lidí, kteří nejsou s testy blíže obeznámeni, bývá problém již způsob zadávání a typy úkolů (orientuji se v hlavně v testech OSP a ČJ - tam je problematické všechno s porozuměním textu a oriantací v něm, úkoly se slovní zásobou)… to vše chce nacvičit.

Beruška :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3873
3.1.08 15:11

Ahojky, já jsem dělala (teď už) loni Test obecných předpokladů od společnosti Scio místo přijímaček na VŠ. Pokud máš nějaký dotazy, klidě se ptej… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9556
28.12.09 15:06

ahoj, daji se nekde na netu stahnout testy OSP? chtela bych zkusit dalkove VS a fakulta, na kterou se hlasim letos poprve zavedla prijimacky na zaklade scio testu :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
30.12.09 19:53

Hanulko - loni jsem si objednávala tištěné vzorové testy OSP, teď už je nepotřebuju, můžu poslat dál :wink: , jestli budeš chtít - písni SZ!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
flubby
6.2.10 15:18

scio

ahoj, nenabídlo ti náhodou testy víc lidí?
taky sháním, bych jedny odkoupila :-)
děkuji, pavlína

• Citovat
  • Upravit
3
14.2.10 20:02

scio

ahojky
prosim vas nemate niekto testy na OSP z minulych rokov??? velmi by mi pomohli. prajem krasny tyzdne. majte sa. lucia

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3138
14.2.10 20:10

Ahoj, já mám doma někde zahrabaný vytisklý starý testy s řešeníma.K přijímačkám jsem šla 2009. Jsou to ty všeobecné studijní předpoklady. Snad jsem to nevyhodila. :think: pohledám a napíšu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
14.2.10 22:13

ahoj…dakujem…bolo by to super keby si nieco nasla. hlasim sa do zlina na marketing a reklamu…a strasne by som tam chcela ist. velka vdaka. maj sa krasne. luciach

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3138
16.2.10 14:31

Ahoj, našla jsem 18 variant tsp s řešením. Bohužel některé (pár, zezačátku) jsou tuškou řešené - přímo v testu..to může dost rušit..ale dá se vygumovat..nebo ty popsaný vyhodit. I tak je toho až moc..Ono jde hlave o to nacvičit si co jde po sobě a jaký jsou typy příkladů, aby človek nestrácel čas se zadáníma..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
16.2.10 14:59

super…prosim ta enmohla by si mi to naskenovat???ja spm nejake rtiez nasla na internete ale este som sa na ne nepozerala. moj mail je lucia.chmelova@gmail.com
ty si mala kolko percent ked si si ich robila????vcera som si skusala jeden test a bolo to katastrofalne. :cry:
ale dufam ze si to nacvicim tak aby ma prijali na skolu. velka vdaka. lucia :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko