Těhotenství a státnice
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Ahojky,
já myslím, že státnice těhu jsou v pohodě… Lepší než s čerstvě narozeným mimi ![]()
Jestli nechcete snažení odkládat, není co řešit…
Já bych jen doporučovala otěhotnět v období, kdy nejsou nervy = abys první trimestr měla bez strezů (bez zkouškového), aby se mohla nervová soustava dítěte vyvíjet v pohodě…
Tak nevím, jestli to nyní jde ještě stihnout tak, aby ses vyhnula jednomu zkouškovému, druhému zkouškovému a pak státnicím..u všeho budou nervy.. a ten pohodový první trimestr je fakt důležitý…
Jestli se ale o zkouškovém nenervíš, není co řešit a směle do toho, u státnic ti to s bříškem bude moc slušet.. a přísnější kvůli němu rozhodně profesoři nebudou.. spíš naopak ![]()
Tak přeji brzké //
E.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ahoj,
ja som robila tehotna dizertacnu skusku
som dost nervak, tak som sa tiez bala, ci tym neublizim mimi, ale dopadlo to super ![]()
drzim place!
angie
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
„Tak nevím, jestli to nyní jde ještě stihnout tak, aby ses vyhnula jednomu zkouškovému, druhému zkouškovému a pak státnicím..u všeho budou nervy.. a ten pohodový první trimestr je fakt důležitý…“
Efi, tuhle větu jsem nepochopila. Jak bych se mohla vyhnout jednoumu zkouškovému, druhému zkouškovému, pak státnicím?
Kdyby nám vyšlo otěhotnět hned, měla bych ještě půlku zkouškového asi před sebou, ale to se takhle nedá říct, to záleží na hodně věcech. Říkám si, že bych se snažila se z toho všeho moc nestresovat, že mimi bude důležitější. Stres je přece i v práci nebo rodině a je i hodně těhulek, co zažily horší věci v těhu a na miminko to vliv nemělo. A s tou nervovou soustavou to myslíš jak, že by se stresem mohla poškodit?
Angelino, to jsi dobrá gratluju
A v jakém týdnu jsi to dělala, jak dlouho se učila?
Děkuju za odpovědi ![]()
- Citovat
- Upravit
Ahoj vysokoškolačko
,
já jsem studovala kombinované studium jako těhotná, narodila se mně holčička (mimochodem velmi uplakané miminko), a potom jsem z různých důvodů studium přerušila. V půlroce holčičky jsem zjistila, že jsem znovu těhotná, tak jsem se rozhodla zase na školu nastoupit, abych mohla studium dokončit než se narodí druhé mimi. Kupodivu se to povedlo!
Dodělala jsem pár chybějících zkoušek, v rekordním čase tří měsíců napsala diplomku. Asi měsíc před státnicemi jsme malou na polovinu dne dávali babičce, abych se mohla učit. Přece jen už se učím podstatně těžkopádněji než za mlada, takže šprtání po večerech mně prostě nestačilo k tomu, abych si něco zapamatovala. Státice jsem dělala ve 38.týdnu
, přesně 16.6.2006. Pak jsem se asi 14 dní krásně vyspala
a chlapeček se vykoukl na svět 3.7.2006.
Takže - určitě se to dá, pokud člověk nemá nějaké zdravotní potíže, já jsem ani ke konci nevěděla, že jsem těhotná, ale spousta maminek už má problémy - s dýcháním, nevyspí se kvůli bříšku, tělo bolí atd. Já teda měla trochu strach, aby porod nepřišel dřív a celé to úsilí dokončit školu by se zmařilo.
Mimochodem, syn byl neskutečně uřvaný dítě, a divoký zůstal dodnes. Tak nevím, jestli jsem to zapříčinila já a mé vzdělávání
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Teda timeao, to koukám, jsi teda fakt šikulka ![]()
Tak si říkám, že to určitě taky zvládnu, když jsi to zvládla ty v 38. týdnu
Já kdyby nám to vyšlo, budu nejvíc v 25. týdnu, dřív se snažit nebudeme.
Doufám, že to učení na děti špatný vliv nemělo a máš prostě uplakaná děťátka, třeba zase budou hodně chytrá, když se učila ještě v bříšku ![]()
Moooc děkuju za odpověď, dodalo mi to odvahy, že to jde ![]()
Pa A.
- Citovat
- Upravit
i já se podělím o svou zkušenost.
v létě 2004 jsem otěhotněla a byla jsem v té době na konci 5. ročníku, nebylo to až tak plánovaný (vychází to +/- na „oslavu“ poslední složené zkoušky), chtěli jsme teprve začít se snažit a počítali jsme, že to nějakou dobu potrvá
![]()
Takže jsem v průběhu těhu napsala DP, udělala poslední dva zápočty a v 7. měsíci jsem absolvovala státnice. Všechno bez jakýchkoliv problémů.
Myslím, že to na dcerce nechalo spíš pozitivní vliv, to množství informací, co jsem vstřebávala asi způsobilo, že máme doma malou ředitelku zeměkoule, všeználka
![]()
Nehledě na to, že díky pupíku jsem sama sebe krotila, abych se nestresovala, nebýt toho, tak se asi zcvoknu nebo lidé v mým okolí určitě ![]()
A všichni mi taky říkali, že díky velkýmu břichu si mě u státnic nikdo nedovolí moc zkoušet, aby ještě neměli na triku předčasný porod
))) Nevím, jestli to tak bylo nebo ne, protože jsem měla štěstí na otázky, ale myslím, že kdybych to štěstí neměla, asi by na mě moc přísní nebyli ![]()
Při promoci mi při předávání desek s diplomem pan profesor gratuloval a hned dvakrát k titulu a taky k miminku a popřál mi hodně štěstí a zdraví. Doteď z toho jsem dojatá, jak to bylo krásný
![]()
Zvládnout se to určitě dá a je jen na vás jak se rozhodnete a když se rozhodneš tak nebo tak, bude zas jen na vás jak se k tomu postavíte. Prostě zá:,–(ní problém v tom nevidím, pokud nemáš nějaké zdraotní problémy, tak bych ti řekla jen s chutí do snažení ![]()
Sandra
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, nemám sice zkušenosti se státnicemi v těhotenství, ale měla jsem během těhu dvě zkouškové období. Je pravda, že pouze u nadstavby, ale i tak. Největší problém u mě bylo to, že mi bylo tak trochu jedno, jestli zkoušku udělám nebo ne. Prostě mi tak nějak bylo všechno šumák, ale vše jsem zvládla, dokonce na výbornou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Sandro, tos mě moooc potěšila.
Já si právě říkám, že bych se nemusela pak tolik stresovat, protože mimi je přece nejdůležitější. A mít doma chytrolínka, to budu jen ráda ![]()
Jargova, no to je přece bezva přístup, když je ti šumák, jestli to uděláš nebo ne, to se pak nestresuješ ![]()
Holky, moc děkuju za odpovědi, moc mi to pomáhá a určitě do toho půjdu klidněji, když vím, kolik z vás to zvládlo ![]()
A.
- Citovat
- Upravit
Ahoj,
já jsem dělala státnice ve 22. týdnu. Bylo to docela náročné. Sice jsem v těhu neměla naštěstí žádné nevolnosti, ale byla jsem pořád unavená, tak mi šlo učení hůř. Nejvíc stresů mi působilo, abych stihla dopsat diplomku.
Státnice se povedly na červený diplom, takže se to fakt dá zvládnout, ale bylo to pro mě dost vyčerpávající. Na druhou stranu to mělo jedno plus - při státnicích (ani před nimi) jsem neměla trému, prostě mi nepřipadaly zas tak důležité - říkala jsem si, že když je neudělám, nic se neděje, protože pak bude mimi. Když jsem potom za 4 měsíce měla mít promoce, tak jsem zrovna v té době byla v porodnici.
Nevím, jestli všechny ty stresy měly na miminko vliv, ale myslím, že mít mohly - měla jsem dost stresů i po státnicích (zařizování bydlení atd.) a můj syn je celkově neklidný, uřvaný, nevydrží sedět na zadku, je dost divoký.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dělala jsem státnice v únoru, další v červnu a v srpnu se narodila dcerka. A bylo to to nejpohodovější miminko.
Příspěvek upraven 13.02.12 v 20:37
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
já nepochybuji o tom, že státnice apod. s pupíkem zvládneš..
A samozřejmě nevím, jak se při zkouškách dokážeš nestresovat, nejed na doraz svých sil…
Já osobně prostě ve zkouškovém spím jen 5-6h, vstávám ve 4h, abych se naučila apod., nervuji se, že to nestíhámn, že zase uběhly 3 dny a dcera nespí = mám čas fakt jen nad ránem či takhle večer, kdy zas nad skripty hned usínám… Takže já ten svůj příspěvek mám velmi ovlivněn tím, že již jedno dítě mám a tak by pro mne další těhu, kdy by mi první trimestr vyšel na zkouškové, určitě vůbec na klidu nepřidal.. Protože ten stres a vyčerpání opravdu může ovlivnit vývoj nervové soustavy.. můžeš pak mít dítě neklidné, s LMD a bůhví čím… Tím tě nechci stresvoat… jen že je fakt důležitý klid… pokud ty sama můžeš ovlivnit míru stresu, dobrovolně bych ji nezvedala…
Jako bezdětná jsi v jiné situaci, třeba budeš mít hodně času na učení = žádné stresy ve zkouškovém = nic nebrání pokusům o dvě čárky ![]()
S bříškem, zvláště jen s 25tt to bude pak na závěr fakt v klidu ![]()
Tak ať se brzy zadaří ![]()
E.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kdyby vyšlo těhotenství hned, měla bych v té části zkouškového už jen 3 max 4 zkoušky. A ve zkouškovém se nestresuju tak, že bych padala vyčerpáním nebo vstávala ve čtyři ráno apod. Většinou mi stačí dva tři dny se na to kouknout a dám to. V tomhle zkouškovém ani není nějaký extra hrozný předmět,a i když nějaký takový mám, učím se max do půlnoci, což bych samozřejmě eliminovala a začala se učit dřív
Je mi janý, že s dítětem to je jiné, ale jako těhulka si myslím, že půjde si učení rozložit a zmáknout to.
A upřímně, děti uplakané nebo s LMD má spousta mamin, co nechodily do školy a nebyly ve stresu, takže zas se zbytečně nervovat asi nemá cenu.
A.
- Citovat
- Upravit
Hoho, tak kdyby mi stačily 2-3 dny přípravy na zkoušku, tak to bych vůbec neřešila, kdy otěhotnět a kdy ne… ![]()
E.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, jsou tady jen hodne stary prispevky, tak treba bude mit nekdo neco aktualniho k tematu ![]()
S pritelem jsme se rozhodli, ze prisel cas na prvni miminko. Mame v planu zacit se brzo snazit, ale chtela bych vas poprosit o nazor. Me jeste ceka napsat diplomku (odevzdani na konci listopadu, ale uz na tom makam) a statnice (zacatek unora 2016).
A nejak nevim, jak namyslet to nacasovani. Jasne, ze ta pravdepodobnost, ze to vyjde hned, je mala, ale preci jen… Odkdy byste se zacaly snazit vy? Vim, ze kazdy tehotenstvi je jiny, ale ja nemam vubec predstavu, v jakym mesici jeste budu schopna to vsechno zvladnout. Kdybych uz byla tehotna, tak to neresim, ale takhle, kdyz si to muzu nejakym zpusobem naplanovat, tak by byla hloupost, abych statnicovala cilene v 9. mesici, zejo.
Nejdriv jsme se chteli zacit snazit na konci srpna/zacatek zari a ja to porad posouvam
na zacatek srpna, ted na konec cervence a zahravam si s myslenkou i zacatku cervence
Moc neverim, ze by se povedlo napoprve, ale jeden nikdy nevi. Abychom si totiz pak nerikali, ze jsme meli zacit driv, kdyz to chvili nepujde
Nejhorsi statnicový scenar si predstavuju, ze se dva mesice v kuse ucim, jsem pripravena, vsechen stres jsem si prozila a dva dny před statnicema zacnu rodit, ke statnicim nepujdu a vsechno uceni bylo k nicemu ![]()
Moje okoli s tim rozhodnutim moc nesouhlasi, ze bych se mela nejdriv naplno venovat skole a pak resit dite, tak ve mne trochu hloda cervicek, jestli to fakt zvladnu i jako tehotna
Abych neposlouchala „my jsme ti to rikali“. Na bakalarsky statnice jsem se ucila od rana do vecera, prolivala jsem se energy drinkama, zelenym cajem, guaranou, nic jinyho nez uceni jsem nemusela resit.
Celkove bych potrebovala trochu uklidnit, jsem dost stresar a bojim se, jestli nedelam blbost, ze budu detatko planovane vystavovat takovymu narocnymu obdobi…Ale zas kdyz bychom pockali o chvili dyl, myslim si, ze v nove – prvni – praci bych mela taky hodne velky nervy. Jen by tam byla ta moznost jit na neschopenku, kdyby mi bylo silene spatne nebo bylo neco v neporadku. Takhle budu muset psat diplomku a pak se ucit nezavisle na tom, jestli mi bude zle, budu mit otekly nohy, atd. Taky si uvedomuju moznost, ze muzu byt v nemocnici, neco nebude v poradku a budu muset statnice odlozit, ale to bych opravdu nerada, protoze s miminkem to pak bude urcite mnohem narocnejsi nez „jen“ s brichem ![]()
Nebyl nekdo v podobne situaci, ze planoval miminko kolem statnic? Jak jste to mely naplanovany a jaka byla skutecnost? Predem vsem dekuju za nazory, Mayb.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
s manželem plánujeme, že se v zimě začneme snažit o naše první miminko. Zároveň ale studuji v posledním ročníku na VŠ (ekonomie) a na konci května 08 budu dělat státnice. Kdyby se miminko zadařilo hned (což nepředpokládám, ale co kdyby), dělala bych státnice kolem 25. týdne těhotenství, popř. kdyby to vyšlo později, tak třeba ve 12. apod. Chtěla bych se zeptat, zda tu je nějaká maminka, co taky dělala státnice těhotná a zda se to dalo zvládnout, ať už psychicky nebo fyzicky. Říkám si, že když se budu učit postupně a dělat v učení pauzy, mělo by to jít. Nechtěla bych ale, aby to mělo negativní vliv na miminko. Čekat se snažením ale už taky nechceme. Děkuju za rady a postřehy.
A.