Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
tak v tom ti neporadim ale ja si myslim že to stoji tak kolek 10000 ale nejsem si jista hodně štěstí přeju
ahoj byla jsem na testech v Praze ale uz jsou to tri roky tak nevim…a bylo to dane soudem - jeho to stalo cca 18 tisic me nic protoze testy chtel on a ja byla v pravu
záleží na počtu testovaných osob. 1 osoba počítej cca 5tis. Např. dítě, matka, otec 15t. Pokud jsou 2 potencionální otcové, tak 20t. Matka se sestuje pro zvýšení vypovídavosti testu otcovství.
http://www.prozdravi.cz/…covstvi.html
stačí koupit v lékárně a poslat…
Koukám se na to jak blbě jsem napsala otázku jelikož já jsme ještě těhotná..
Anonymka20 píše:
Koukám se na to jak blbě jsem napsala otázku jelikož já jsme ještě těhotná..
mysím že to jde z plodové vody, ale je to neúměrné riziko..
ono bude lepší s tím počkat až se malé narodí
O riziku jsem už informovaná…bohužel nemám nejspíš jinou možnost,kvuli partnerovi:-(
Anonymko, tak když jsi ještě těhotná, máš smůlu. Musíš počkat až se maličké narodí. Tuším, že se dá otcovství určit z plodové vody - nejsem si na 100% jista. Ale to je hodně riskantní a nebezpečné pro mimi a určitě ti ji žádný doktor neodebere „jen“ proto, aby určil tatínka ![]()
No..co na to říct…já to riskovat nebudu,vím skym čekám miminko..bohužel partner má jakýsi podezření a nechce semnou ani být..:( 2 měsíce před porodem a jsem sama…strašně mě mrzí že nemužeme udělat testy už ted…ale maličkýho ohrožovat nebudu
taky bych řekla, že pokud nebude jiný důvod k odběru plodové vody, tak ti to neudělají, ze zdravotního hlediska je to bezvýznamné (chápu, že pro tebe je to z jiných důvodů významné, ale doktora to moc zajímat nebude, teho zajíma zdraví tebe a dítka)
Anonymka20 píše:
No..co na to říct…já to riskovat nebudu,vím skym čekám miminko..bohužel partner má jakýsi podezření a nechce semnou ani být..:( 2 měsíce před porodem a jsem sama…strašně mě mrzí že nemužeme udělat testy už ted…ale maličkýho ohrožovat nebudu
Já váš vztah neznám, ale okamžitě mě napadlo jestli takový chlap stojí za to
nicméně já ti do toho kecat nechci, to je tvoje rozhodnutí a veřím, že spoustě chlapů záleží na tom, že je „jeho krev“ záleží, ale jeho chování to neomlouvá ![]()
Anonymko, vyčetla jsem na netu jen to, že kvůli určení otcovství ti žádný lékař odběr plodové vody neudělá - mají na to nějaké etické normy
. A i kdyby chtěl někdo udělat, tak už je pozdě. Prý se to dělá jen ve druhém trimestru, ty už jsi ve třetím, takže pro mimi je to ohromné riziko a žádný doktor si to na triko nevezme.
Nevím, jaký má tvůj přítel důvod k tomu, aby si myslel, že prcek není jeho. Musí to být strašně těžké. Ale kdyby si tě - vlastně vás - zasloužil, tak by tě nenechal samotnou. Držím palečky, ať všechno dopadne tak, jak si přeješ ![]()
ahoj, dá se koupit anonymní testovací sada, která se zašle do laboratoře..
http://www.patro.cz/…4535026.html
Dobrý den…Potřebuji si zjistit infomace o testu otcovství,jsem z Libereckého kraje,proto se chci zeptat jestli někdo neví zda se testy provádí v Liberci v nemocnici a kolik stojí? Děkuji