Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Zdravím děvčata ![]()
Dnes jsem byla v CAR na vyšetření a druhý pokus IUI. Bylo mi sděleno, že v případě, pokud k otěhotnení nedojde, v dalším cyklu mi provedou test průchodnosti vejcovodů.
A můj dotaz zní, zda některá z Vás nemá zkušenost konkrétně s technikou selektivní transcervikální katetrizací. Na netu jsem nic moc nenašla.. ![]()
Jde o to, že sem příšerný „posera“ a vadí mi jakákoliv bolest „dole“ a nemluvě o utrpení při menstruaci.
Přestože vím, že mi zákrok může pomoci k vytouženému dítku, umírám strachy, že to bude strašně bolet
Máte to někdo za sebou?
Ja. Pred dvěma lety. Nebudu ti tvrdit, ze to nebolelo. Ale přežila jsem to a byla jsem nakonec rada, ze jsem to podstoupila. Přišlo se na věci, které by me v zivote nenapadly ![]()
@Simuška123 Dostala jsem předem nějaký silný prasek na bolest a byla moznost si pri zakroku vyzadat rajsky plyn. Asi to dělají jak kde, ale urcite je to bez narkózy. Myslím, ze je lepsi toto, nez nějaká laparoskopie. Hned po zákroku je člověk fit a muze odejit domu po svých. A mira bolesti se asi nedá zobecnit. Kazda máme prah bolesti nekde jinde a když se nenajde žádný problem, tak zas třeba to tak moc bolet ani nemusí…
@Pajka89
Moc Ti děkuju
Ja s budu snažit během měsíce se s tím srovnat a psychicky uklidnit, na druhou stranu dělám to pro sebe a abych konečně otěhotněla. Třeba se aslespoň najde příčina, proč to nejde. ![]()
Ja bych to asi uz nepodstoupila, teda aspon bez nakych oblbovaku…
Vim ze je to starsi prispevek, ale presto zkusim - kde presne jste na STK byly? konkretne tedy na selektivní transcervikální katetrizaci. Na netu se neda najit ktere CARy disponuji vybavenim na tento zakrok. Jediny jsem nasla v Kostelci, jsou i jine?
@perledalex nevim presne jestli je to ono, ale v prosinci jsem byla na kontrole pruchodnosti vejcovodu v Gennetu na Letny. Hadickou mi pustili do vejcovodu tekutinu a ultrazvukem zkontrolovali pruchodnost ![]()
@perledalex ahoj, nevim co ke stk, ale na pruchodnosti vajecniku bez narkozy jsem byla v pronatalu v Praze..
@perledalex Jestli pro tebe neni Kostelec neprekonatelne daleko, tak ho urcite doporucuju..
@Pajka89 zdravím,ráda bych se zeptala na zkušenost s stk v arlete. Mám za sebou kontrolu skrze hycosy a podle toho nepruchodnost a následně tehotenstvi a syna z ivf. Ráda bych teď po porodu a kvůli druhému dítěti zkusila stk na kontrolu zda nedošlo ke změně. Musela jste mít zadanku od gynekologa? Ráda bych si vyšetření zaplatila bez pojišťovny a samostatné. Dekuji
STK Arleta Kostelec bez žádanky, platila jsem si sama. „Profouknutí pod plnou narkózou“ nebylo to levné, ale určitě to za pokus stojí! Držím palce
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.
Dobrý den, může se kvalita embryí mezi jednotlivými cykly zlepšit nebo zhoršit? Děkuji. Odpověď