Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
a to je kde u vas?ja si pamatuji,ze kdyz jsem byla v Cr kolem listopadu,tak jsem nikde nevidela.me by stacilo linecke,protoze jsem alergicka na orechy,tak muzu jenom linecke..
nakup mouky a máš to, hele fakt to není nic složitého. Peču teprv třetí rok a předtím se mi do toho nechtělo, jsem myslela jak je to pracné a fakt je to primitivní a hned hotové. Koupila bych tak 2 mouky a tuk na pečení a určitě tě to vyjde i levněji. a hlavně ti to krásně vánočně provoní byt. e na to fakt těším
Myslím, že v kauflandu jsem ho taky zahlídla, ale napadlo mě, nebylo by lepší si koupit pytlík mouky a těsto udělat čerstvé až budeš chtít péct? Linecké není nijak pracné a coby alergik budeš mít jistotu, že tam fakt ořechy nejsou. Taky jsem alergik a do kupovaného těsta bych nešla.
kolem 20. listopadu už určitě těsta v obchodech budou. Kaufland, Tesco, Albert - hyper. Ale ne každý linecký těsto je dobrý. Třeba mamka si koupila to z toho Kaufu a stálo za prd. Nebylo by třeba lepší si najít na netu nějakou pekařku cukroví a domluvit se jenom na těstu?
těsto z hyper super není dobré. Kupujeme v malém obchodě, kam dováží menší souhromé pekařství i vánoční těsta - nepoznáš rozdíl. Ale za mě - pokud chceš péct, tak si dovez z čech mouku a udělej si pár těst sama - není to tak těžké
a prosím tě, pokud bys pekla sama - dávej tam máslo - normální máslo. Je to dost velký rozdíl, když je tam jiný tuk
myslela jsem v Globusu. nevím kde žiješ,ale třeba do letadla tě s mokout asi nepustí i když bude origoš zabalená…
to si tu radši nakup mouku a to co potřebuješ,těsto z obchodu je
to už si u vás můžeš rovnou koupit hotový......
Lenko ty bydlis v UK, jestli se nepletu. ja tady linecke testo normalne delam a zadny problem. Z CR jsem si vozila polohrubou a hrubou, ale ted jsem zacala pect vsechno ze zdejsi hladke a babovky jsou OK, tak si privezu jen hrubou na knedliky. ale linecke se dela z hladke, tak to neni problem
eseta píše:
myslela jsem v Globusu. nevím kde žiješ,ale třeba do letadla tě s mokout asi nepustí i když bude origoš zabalená…
uplne bez problemu. vadi tekutiny a gely
Taky jsem pro to, dovést si suroviny a těsto si udělat doma. My pečeme každý rok již od malička dle rodinných receptů a nemůžu si stěžovat. Večer si připravím třeba 2-3 těsta a druhý den třeba peču celé odpoledne. Nějaký den nechám to pečivo odležet a pak to mažu a zdobím čokoládou, ořechy apod. Nejhorší je to kupované cukroví, to se nedá jíst a je to tvrdé. Asi 2× ho máma koupila, že bylo levné a že ho jako ochutnáme, ale pak to nakonec hodila psům ![]()
takze si mam radsi privezt hladkou mouku..ja jsem zkousela z te Anglicke,a nebylo to nic moc. dobry,prekecaly jste me, ale pak vas budu zacatkem listopadu zase otravovat z receptama;…ja totiz co mam,tak to cukrovi proste bylo tvrdy,a pak ta prace nad tim byla zbytecna…
ahoj holky,nevite kdy v Cechach byva testo na vanocni cukrovi v obchodech?bydlim v zahranici, a je tu jina mouka,takze cukrovi pak nechutna jak ma,taky nejsem zadna vyborna pekarka,proste me to pak nechutna..tak jsem si chtela dovezt z cech uz hotovy testo,ktere pak jen upecu. budu v cechach od 20.-25 listopadu,myslite,ze uz by mohlo byt na pultech?