Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Poraďte mi, jak rychle, snadno a jednoduše udělat přesnídávky - uvařit + zavařit do skleniček? Mám jich hrozně moc, ale nemůžu se rozhoupat, přijde mi to moc pracné, tak stále kupuji, skleničky přibývají a hromadí se v komoře. Mám ty správné s tím šroub. víčkem - Hello a už nechci kupovat další.
Ja jsem jablka rozkrajela na ctvrtky,vykrojila jadrince,nakrajela ctvrtky na kosticky a dala varit s troskou cukru a vody.
Pak jsem ponornym mixerem rozmixovala,dala do sklenicek a zavarila v hrnci.
Minule jsem davala i pudingovy prasek,ale tentokrat ne a nevadi to.
Já dělala svoji prvni jablec. presnidavku včera. Jablka jsem vykrajela jadrince, oloupala slupku, uvarila, rozmixovala dala pudink a zavarila. Sice to chvilku trva, ale vysledek opravdu stojí za to! je to fakt MNAMKA!!!!
Ivi, jen nevim, zda se ti bude chtit to davat do tech prtavych sklenicek! budes jich mit hrozne moc! ja mela davku z 5 kg jablek - a mela jsem toho 2 sklinky 7micky (na klasicke zavarovani napr. okurek) a 10 sklinek tech mensich (nevim velikost)…
Pajule, na kolik a jak dlouho jsi zavarovala?
ja 20 minut na 80°C a polovina sklinek mi nechytla - musela jsem to tam hodit znova
nikdy se mi to zatim nestalo, vzdycky mi vsechno chytne
a ty jsi ty jablka neloupala?
A jak se to zavařuje, nikdy jsem nic nezavažovala. A jak dlouho? prosím o podrobnější postup, díky.
Pajule22 píše:
Ja jsem jablka rozkrajela na ctvrtky,vykrojila jadrince,nakrajela ctvrtky na kosticky a dala varit s troskou cukru a vody.
Pak jsem ponornym mixerem rozmixovala,dala do sklenicek a zavarila v hrnci.
Minule jsem davala i pudingovy prasek,ale tentokrat ne a nevadi to.
Já jsem měla dobrá jablka, tak jsem ani cukr nedávala… Někdy je ale trochu třeba=).
Zavařuju 20 min na 80°C ![]()
A proč tam dáváte puding? Ptám se jak laik, to jsem nikkdy neslyšela. A přidat nebo nepřidat cukr??? A jaký obyč. nebo hroznový, slupky nebo bez slupek?? Díky holky.
Já to dělala dle receptu od kámosky.
5 kg jablek 0,5 kg cukru (dala jsem obycejny)
3 vanilk. pudinky
jablka oloupat, vykrajet jadrince. Nakrajela jsem na platky a dala varit. v prubehu vareni jsem pridavala i vodu, jinak se mi to pripalovalo. voda se pak vyvari. jablicka byla sice sladka, ale cukr jsem pridala, ta presdivka moc sladka nebyla.
ale muzes to uvarit bez cukru a pak si ho pridat az do jednotlivych porci…
az bylo uvareno, pridala jsem prasek pudinku.
myslim, ze se to dava na zahusteni. ale nevim - po uvareni to bylo huste dost. ten pudink to ale tak nejak spojil a zjemnil…
pak jsem to zavarila 20 minut na 80°C
ale jak jsem psala vyse, blbe mi to chytlo. ale to asi byla nahoda -nebo spatna vicka…
Pokud diteti slupky nevadi,tak neni potreba je loupat.Pak se stejne vetsina rozmixuje.
Ja nemam zavarovaci hrnec,takze jsem to dala do normalniho a kdyz se zacla voda varit,dala jsem sklinky a nechala je tam 20 minut.
Ahoj,
tak relativně rychlé je oloupat, okrájet, podusit, mixovat s banánem nebo piškoty (nemusíš pak doslazovat), nalít do skleniček a zavařit. Já dávala na 20min na plechu ponořené do vody do trouby a sterilovala na 150st. Jestli se k tomu dokopu letos, tak to asi zavařím v myčce ![]()
A v normáním hrnci to nopraskne? Někdo tam snad dává utěrku naspod nebo?
Taky jsem slyšela, že to jde zavařit v myčce, nezavařujete někdo takto?
Bych to dávala do studené vody a počítala čas až jak to bude vařit. Nebo do té trouby… (já mám zavařovací hrnec).
Pudink bych nedávala…
Já slupky loupu, protože malé užírám a já to se slupkama nerada ![]()
(normální jablko samo sním celé, ale přesnídávka musí být pěkně hlaďounká
)
Hluboký plech, na dno utěrku, dát skleničky a zalít co nejvíc vodou, pak to dát do trouby.
nebo do myčky poskládat, aby to o sebe necinkalo a pustit ten nejintenzivnější program, zhrzba 70st, a nechat ho dojet, pak vytáhnout a otočit na chvíli dnem vzhůru.
A na plechu víčkem nahoru nebo vzhůru nohama? totéž v myčce, jak dát skleničky? Já mám myčku na 125 min - 70 stup. přijde mi to dlouho,né?
Všem moc děkuji za rady, kdyby něko chtěl ještě něčím přispět, budu ráda. Nikdo jsem nezavařovala, tak to chcii zkusit, přece jen mi to přijde domácí lepší než z obchodu. Pravda, ty pidi skleničky, to je asi drbačka.