Akutně potřebuju recept na dobrotu z rybízu

rozmary
14.10.11 10:08

akutně potřebuju recept na dobrotu z rybízu

Ahoj,poraďte prosím receptík na něco fakt dobrýho z rybízu,mám plný mražák,budeme mít prase a potřebuju prostor.Mám červenej a bílej.Díky

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14020
14.10.11 10:14

Já teda rybíz zavařuju a dělám džemy. Z rozmraženého bys mohla zkusit třeba sirup :palec: , ten potom zavař a máš na zimu zásobičku vit.C

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2811
14.10.11 10:18

Zasnezena buchta, je vyborna, ted ji snidam a diky snehu neni sucha..
Suroviny:
2 a 1/2 hrníčku ( 250 ml) pol. mouky, 3/4 hr. cukru, 3/4 hr. oleje nebo rozpuštěného tuku, 1 kypřící prášek, 1 vanilkový cukr, 4 žloutky, asi 3/4 hr. mléka ( dle potřeby, aby vzniklo tužší těsto, které se dá dobře rozetřít na plech Nahoru: sníh ze 4 bílků, 3/4 hrnku cukru, mistička rybízu ( asi 1/2 litru)
Postup Žloutky trochu utřeme s cukrem a van. cukrem, postupně přiléváme olej, mouku s kypř. práškem a mléko. Těsto rozetřeme na plech s pečícím papírem, nebo vymazaný a vysypaný, jak je kdo zvyklý a na vrch natřeme ušlehaný sníh, do kterého jsme přidaly nejdříve cukr a potom opatrně rybíz. Pečeme zvolna v předehřáté troubě. Je to rychlé a moc dobré

davam min cukru

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6378
14.10.11 10:29

Hraběnčiny řezy
jsou výborné s rebarborou,jablky i s rybízem :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rozmary
14.10.11 11:59
Lucah píše:
Zasnezena buchta, je vyborna, ted ji snidam a diky snehu neni sucha..
Suroviny:
2 a 1/2 hrníčku ( 250 ml) pol. mouky, 3/4 hr. cukru, 3/4 hr. oleje nebo rozpuštěného tuku, 1 kypřící prášek, 1 vanilkový cukr, 4 žloutky, asi 3/4 hr. mléka ( dle potřeby, aby vzniklo tužší těsto, které se dá dobře rozetřít na plech Nahoru: sníh ze 4 bílků, 3/4 hrnku cukru, mistička rybízu ( asi 1/2 litru)
Postup Žloutky trochu utřeme s cukrem a van. cukrem, postupně přiléváme olej, mouku s kypř. práškem a mléko. Těsto rozetřeme na plech s pečícím papírem, nebo vymazaný a vysypaný, jak je kdo zvyklý a na vrch natřeme ušlehaný sníh, do kterého jsme přidaly nejdříve cukr a potom opatrně rybíz. Pečeme zvolna v předehřáté troubě. Je to rychlé a moc dobrédavam min cukru

Asi debilní otázka,ale ten sníh zůstává po upečení bílej?Už je to upečený,asi 30 minut jsem to pekla,sníh mi narostl jako hrom a je bílej,abych někomu nezpůsobila salmonelozus hnusozus

• Citovat
  • Upravit
7250
14.10.11 12:02

Já když dělám tuhle buchtu,tak je to na povrchu trošku hnědé,ale jinak je sníh bílý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rozmary
14.10.11 12:16

Tak děkuju,já jsem ještě nic takhle se sněhem nahoře nepekla,tak jsem z toho vyplesklá :wink:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

Poradna o homeopatii