Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Já teda rybíz zavařuju a dělám džemy. Z rozmraženého bys mohla zkusit třeba sirup
, ten potom zavař a máš na zimu zásobičku vit.C
Zasnezena buchta, je vyborna, ted ji snidam a diky snehu neni sucha..
Suroviny:
2 a 1/2 hrníčku ( 250 ml) pol. mouky, 3/4 hr. cukru, 3/4 hr. oleje nebo rozpuštěného tuku, 1 kypřící prášek, 1 vanilkový cukr, 4 žloutky, asi 3/4 hr. mléka ( dle potřeby, aby vzniklo tužší těsto, které se dá dobře rozetřít na plech Nahoru: sníh ze 4 bílků, 3/4 hrnku cukru, mistička rybízu ( asi 1/2 litru)
Postup Žloutky trochu utřeme s cukrem a van. cukrem, postupně přiléváme olej, mouku s kypř. práškem a mléko. Těsto rozetřeme na plech s pečícím papírem, nebo vymazaný a vysypaný, jak je kdo zvyklý a na vrch natřeme ušlehaný sníh, do kterého jsme přidaly nejdříve cukr a potom opatrně rybíz. Pečeme zvolna v předehřáté troubě. Je to rychlé a moc dobré
davam min cukru
Hraběnčiny řezy
jsou výborné s rebarborou,jablky i s rybízem ![]()
Lucah píše:
Zasnezena buchta, je vyborna, ted ji snidam a diky snehu neni sucha..
Suroviny:
2 a 1/2 hrníčku ( 250 ml) pol. mouky, 3/4 hr. cukru, 3/4 hr. oleje nebo rozpuštěného tuku, 1 kypřící prášek, 1 vanilkový cukr, 4 žloutky, asi 3/4 hr. mléka ( dle potřeby, aby vzniklo tužší těsto, které se dá dobře rozetřít na plech Nahoru: sníh ze 4 bílků, 3/4 hrnku cukru, mistička rybízu ( asi 1/2 litru)
Postup Žloutky trochu utřeme s cukrem a van. cukrem, postupně přiléváme olej, mouku s kypř. práškem a mléko. Těsto rozetřeme na plech s pečícím papírem, nebo vymazaný a vysypaný, jak je kdo zvyklý a na vrch natřeme ušlehaný sníh, do kterého jsme přidaly nejdříve cukr a potom opatrně rybíz. Pečeme zvolna v předehřáté troubě. Je to rychlé a moc dobrédavam min cukru
Asi debilní otázka,ale ten sníh zůstává po upečení bílej?Už je to upečený,asi 30 minut jsem to pekla,sníh mi narostl jako hrom a je bílej,abych někomu nezpůsobila salmonelozus hnusozus
Já když dělám tuhle buchtu,tak je to na povrchu trošku hnědé,ale jinak je sníh bílý.
Tak děkuju,já jsem ještě nic takhle se sněhem nahoře nepekla,tak jsem z toho vyplesklá ![]()
Ahoj,poraďte prosím receptík na něco fakt dobrýho z rybízu,mám plný mražák,budeme mít prase a potřebuju prostor.Mám červenej a bílej.Díky