Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
A co se zkusit zeptat v nějaké hospodě, restauraci, kde vaří zvěřinu od koho jí kupují…popřípadě kde? Jinak nevím…berem od myslivců ![]()
My máme dědu myslivce, takže nouzi nemáme. Ale kdybych sháněla, asi bych se poptala spíš v menších řeznictvích, jestli nárazově nemívají - takhle sháním jehněčí, křepelky atd. Nebo přímo nějaký myslivecký spolek, chovnou oboru atd.
.
Já ji beru od bráchy a od otce a od máti - všichni jsou myslivci
Jinak určitě bych zkusila buďto známého myslivce, pokud nemáš, tak kontaktovat myslivecké sdružení u vás v obci/městě ![]()
Tak manžel je myslivec,tak by nouze nebyla ale nejíme to.Ale zkusila bych se zeptat v mysliveckém sdružení které máte poblíž.U nás někdy mají i v malém řeznictví,ale většinou to je hned pryč.
My chodíme pro zvěřinu, čerstvé ryby a jiné exotické potvory do Makra, mají to tam vždy čerstvé a velký výběr. Jestli jsi kousek od Prahy, tak Makro je dobrá volba.
Na zverinu je primo specializovana prodejna v Jungmannove ulici, zhruba tam, kdedo ni usti Palacka,je tam od nepameti, takovy pidikramek, vedle sidli obchod pro myslivce. Vyber vcelku slusny, kanci, srnci, danci, v sezone bazanti, zajici.
Taky berem od myslivců. Nemusí být známý, my jednou normálně zašli na dědidě (dědina u lesa, nebydlíme v ní) do hospody a zeptali se hospodského kde bydlí hajný, a pak šli zvonit rovnou na něj
(Dveřma nás nevyrazil
)
Já sháním doma v mrazáku, mám ho zvěřinou nabouchanej, přítel je myslivec… ![]()
Jak holky psaly, určitě bych kontaktovala nějaký myslivecký spolek, jestli prodávají, v Praze je prodejna, už to tady někdo psal, vím, že moje teta, co v Praze bydlí, taky o nějakým obchodě mluvila, nevím, kde má ten krám být, ale teda ceny šílený… ![]()
Ahoj,já jsem viděla že to prodávají vedle myslivosti u Václáváku, http://myslivost.inshop.cz/inshop/ tak přesně v té Jungmannově, vedle mysliveckého obchodu, už to tady taky někdo psal, mají to tam čerstvé, už jsem tam koupila loni čerstvého bažanta a divočáka
My taky mame dedu myslivce,takze zverina je nam celkem dostupna.My ji ale doma nedelame,spis jen parkrat za rok si dame prave u babicky a dedy,kdyz se neco slavi ![]()
Pajule, někdy bych to taky brala jen „svátečně“, protože já dělám téměř všechno ze zvěřiny, tedy hlavně z divočáka, to maso používám místo klasickýho vepřovýho na všechno, od řízků až po vepřový na houbách a můžu ti říct, že se pak těšim na „obyčejný pečený kuře“.
Je teda pravda, že to maso (a zvěřina všeobecně) je tvrdší, takže je nejlepší dopředu pár dní naložit, já třeba když dělám řízky, tak maso tak 3 dny dopředu nasolím, pomažu prolisovaným česnekem a zakápnu olejem, nechám uležet, po těch 3 dnech trošku utřu od česneku a obaluju klasicky v trojobalu, ty řízky jsou takový hodně česnekový, ale přítel je miluje…
Říká, že na zvěřinu patří hóóódně česneku… ![]()
Jsme na vesnici, takže se zvěřina vždycky někde sežene
![]()
Holky, od kdy dáváte takové maso dětem? Nějak se to ve mně mele, ne že by to maso bylo špatné, je stejné jako každé jiné, ale nelíbí se mi, jak je dlouho uleželé
Dáváte dítěti čerstvé a zbytek hajdy zamřít nebo i dětem uleželé?
zuzouš píše:
Jsme na vesnici, takže se zvěřina vždycky někde sežene![]()
Holky, od kdy dáváte takové maso dětem? Nějak se to ve mně mele, ne že by to maso bylo špatné, je stejné jako každé jiné, ale nelíbí se mi, jak je dlouho uleželéDáváte dítěti čerstvé a zbytek hajdy zamřít nebo i dětem uleželé?
normalne ji zverinu s nama…nevidim v tom problem!
Ahoj,
jsem blázen do sbírání receptů. Mám i pár na zvěřinu. Ale nevím, kde zvěřinu sehnat? Jediné, co jsem kdy sehnala, byly bažantí stehna v Albertu, ale řekněme, že jednou a dost. Když jsem to rozmrazila, vypadalo to, jakoby to bylo v mrazáku 5 let.
Bydlím kousek od Prahy, tak doufám, že někde v tom našem hlavním městě se snad dá sehnat, aniž by odpuzovalo. Známého myslivce nemám.
Díky za rady a tipy.