Na čem strouháte mrkev či děláte strouhanku?

2073
13.10.11 12:14

Na čem strouháte mrkev či děláte strouhanku

Ahoj holky,
uz leta mam kuchynsky rokbot ETA - no priznam se, ze ho temer nepouzivam, nebot na bezne slehani mam rucni mixer a pak tycovy mixer. Takze jsme robot vlastnep ouzivala jen na strouhani mrkve (mame radi mrkvovy salat a strouhat to rucne je des, nebot toho vzdy delam velkou misu) a pak na strouhanku.
Bohuzel se mi to struhadlo uz ztupilo a navic torchu prohnulo. Snazila jsme se sehnat nove, ale bohuzel ETa jiz ho nevyrabi. No a ted premyslim, jak to vyresit. Dat par tisic za novy robot se mi nechce - to mi prijde docela dost na to ze na tom parkrat nastoruáham mrkev ci udelam storuhanku, ale netusim na cem jinem to udelat.
Jak to delate - poradte.
Diky moc.
 V.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24798
13.10.11 12:17

Na strouhanku máme mlýnek (hledej přímo „mlýnek na strouhanku/ořechy“, mrkev ručně…
Robot si chci ale koupit, někdy… až zbydou peníze (takže fakt někdy :twisted: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2073
13.10.11 12:20

Copak stourhanku jsme byla zvykla i doma delat rucne, ale ta mrkev je fakt des kolikrat delam i nekolik kilo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
13.10.11 12:22

Strouhanku kupuju (používám tak 1× za měsíc na řízky a rohlíky moc nekupujem) a mrkev strouhám ručně. Robot mám, nový a spokojeně odpočívá v krabici. Jsem zvyklá bez něj a jak píšeš, ruční šlehač a tyčák mi stačí. Třeba se to jednou s větší kuchyní změní :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5799
13.10.11 12:24

já jsem investovala a koupila si AEG robot a je pravda, že tam pouze strouhám zeleninu, párkrát jsem dělala těsto(nechce se mi to celé mýt)a občas koktejly. Malé množství strouhám růčo. Na strouhanku mám mlýnek, možná že by i tam šla strouhat mrkev :nevim: zatím jsem neškoušela :think: http://data.vsedomu.cz/…verzalni.jpg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
13.10.11 12:28

Ahoj. Strouhanku nepoužívám, takže s tou ti neporadím. Mrkev strouhám na porcelánovém struhadle (tuším Tescoma), ale ne velké množství. Jen dětem do salátu atp. Robota mám taky, ale zrovna mrkev strouhá na hodně dlouhé „nitky“, a to mi nevyhovuje (a krájet mrkev předtím na kostičky se mi nechce :oops: , to už radši vezmu to struhadlo). Mrkev se na tom struhadle nastrouhá skoro na kašičku a když k tomu přidám jablíčko, tak je to mňam :-P .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2073
13.10.11 12:28

Me se prave ten velky robot nechce vyndavat a myt. Takze jinak lezi ve skrini tkaze takova investice se mi fakt nevyplati.
Storuhanku delam sama, nebot mame sileny prebytek peciva. Nakupuje manzel a ma porad pocit, ze je ho malo, aby nekdo nemel hlad takze toho mama azaz. Tak prave zasobuji celou rodinu storuhankou a jeste vzdy pytel davam pro slepice. Takze kupovat strouhanku by mi bylo lito.
Ten storjem ka stouhanku se mi docela libi, ale ja mam problem, ze se mi storjky spatne pridelavaji na kuchynskou linku :-( Takto jsem si koupila na mak a bohuze na linku nejde pridelat. Jediny stul kam to jde je v pracovne a to neni zrovna idelani a tak si radsi kupuji mak mlety…
jeste jsem nasla toto:
http://internetovy-obchod.msbox.cz/…96-dp-81583/
ale prijde mi to takove forove, aby to k necemu bylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2073
13.10.11 12:30
hkac píše:
Ahoj. Strouhanku nepoužívám, takže s tou ti neporadím. Mrkev strouhám na porcelánovém struhadle (tuším Tescoma), ale ne velké množství. Jen dětem do salátu atp. Robota mám taky, ale zrovna mrkev strouhá na hodně dlouhé „nitky“, a to mi nevyhovuje (a krájet mrkev předtím na kostičky se mi nechce :oops: , to už radši vezmu to struhadlo). Mrkev se na tom struhadle nastrouhá skoro na kašičku a když k tomu přidám jablíčko, tak je to mňam :-P .

To je fakt, ze robot dela dlouhe „nudle“, ale kdyz clovek ma storuhat nekolik kilo - ja proste udelam hodne salatu a pak to jime treba tri dny tkaze je toho fakt velka misa. No asi hold budu muset delat casteji mensi mnozstvi :-) Kdyby mela nastrouhat to co delam bezne rucne, tak mi upadne ruka :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
13.10.11 12:32
verveve píše:
hkac píše:
Ahoj. Strouhanku nepoužívám, takže s tou ti neporadím. Mrkev strouhám na porcelánovém struhadle (tuším Tescoma), ale ne velké množství. Jen dětem do salátu atp. Robota mám taky, ale zrovna mrkev strouhá na hodně dlouhé „nitky“, a to mi nevyhovuje (a krájet mrkev předtím na kostičky se mi nechce :oops: , to už radši vezmu to struhadlo). Mrkev se na tom struhadle nastrouhá skoro na kašičku a když k tomu přidám jablíčko, tak je to mňam :-P .
To je fakt, ze robot dela dlouhe „nudle“, ale kdyz clovek ma storuhat nekolik kilo - ja proste udelam hodne salatu a pak to jime treba tri dny tkaze je toho fakt velka misa. No asi hold budu muset delat casteji mensi mnozstvi :-) Kdyby mela nastrouhat to co delam bezne rucne, tak mi upadne ruka :-)

No to jo, to bych taky radši zkousla ty dlouhé nudle. Robot se mi taky nechce pořád mýt, používám ho vlastně skoro už jen na br.kaši :lol: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1261
13.10.11 12:33

Mrkev i rohlíky strouhám na klasickém struhadle jako naše mámy a babičky :-D Manža rohlíky mele na masovém strojku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5468
13.10.11 12:36

Strouhanku jednou za rok kupuju, když dělám řízky a obalovanou rybu na Vánoce, jinak ji nepoužívám.
Mrkev strouhám (teda spíš manžel :wink: ) na normálním struhadle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5320
13.10.11 12:54

strouhanku kupuji, protože ji potřebuji párkrát za rok a mrkev na WS krouhači, který jsem dostala vloni k Vánocům a nemůžu si ho vynachválit. Hlavně pak ta údržba je super, jen opláchneš a uložíš (30 vteřin).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
13.10.11 13:01

A co zapojit do strouhání celou rodinu?.-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9299
13.10.11 13:20

Já strouhám na mlýnku.Prodávají v různých cenových relacích a provedeních,jak s nástavcema,tak bez nich.Myslím,že s nástavcema je to lepší.Strouhám vše.Mrkev,rohlíky,čokoládu,ořechy,brambory.
Pár ukázek:
http://www.giganto.cz/…oduct_id=769
http://www.naseobchody.cz/…tavcu-34290/
 http://www.eva.cz/…t-culinaria/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35487
13.10.11 13:20

Mrkev rucne. Strouhanku v tomhle http://www.zbozi.cz/…ips-hr-1364/ Mam starsi verzi, ktera ma o neco vetsi (nebo alespon se mi tak zda) tu nizsi nadobku, v pohode tam nacpu dva rohliky nalamane na kusy a za par vterin mam strouhanku… Jiny robot nemam, tenhle staci na vsechno. Jen bych ocenila nejakou vetsi misku na testo(ta vyssi je spis tak na dve slehacky, max tri, vic se tam nevejde, je to tak na jednu varku muffinu a uz mam co delat, abych to nemela po cele kuchyni) Jinak je to ale neocenitelny pomocnik, myju v mycce, slouzi uz nejmene sedm let bez problemu a pouzivam opravdu casto......

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí