Postup
Rohlíky nakrájíme na kolečka. Jablka nahrubo nastrouháme. Tvaroh smícháme s krys takovým cukrem a žloutky.
Zapékací mísu vymažeme máslem, poklademe vrstvou rohlíků (rohlíky z jedné strany namáčíme v mléce a pokládáme je mokrou stranou dolů. Na ni rozetřeme 1/3 tvarohové směsi, 1/3 jablek a posypeme sekanými švestkami. Poté opět dáme vrstvu rohlíků, tvarohu, švestek a ještě jednou zopakujeme.
Navrch dáme poslední vrstvu z rohlíků, pokapeme mlékem a poklademe tenkými plátky másla.
Zemlbábu dáme péct na 30 minut na 160 stupňů. Mezitím si ušleháme sníh s moučkovým cukrem. Po 30 minutách zemlbábu vyndáme, potřeme sněhem a dáme na dalších 6-8 minut dopéct.
Autor: Krykra
Ingredience
- 6 tukových rohlíků
- 6 jablek
- 3 celá vejce
- 250 g měkého tvarohu (ve vaničce)
- 150 g cukru
- 100 g sušených švestek
- 100 ml mléka
- 30 g másla
Chutnalo vám? Okomentujte recept Zemlbába se sušenými švestkami
Váš příspěvekPřečtěte si recept na Zemlbába se sušenými švestkami