Recept: Zemlbába se sušenými švestkami

Přidat recept
 
  • Počet porcí PRO 5 OSOB
  • Čas 50 minut
Hodnotilo 0 lidí

Postup

Rohlíky nakrájíme na kolečka. Jablka nahrubo nastrouháme. Tvaroh smícháme s krys takovým cukrem a žloutky.

Zapékací mísu vymažeme máslem, poklademe vrstvou rohlíků (rohlíky z jedné strany namáčíme v mléce a pokládáme je mokrou stranou dolů. Na ni rozetřeme 1/3 tvarohové směsi, 1/3 jablek a posypeme sekanými švestkami. Poté opět dáme vrstvu rohlíků, tvarohu, švestek a ještě jednou zopakujeme.

Navrch dáme poslední vrstvu z rohlíků, pokapeme mlékem a poklademe tenkými plátky másla.

Zemlbábu dáme péct na 30 minut na 160 stupňů. Mezitím si ušleháme sníh s moučkovým cukrem. Po 30 minutách zemlbábu vyndáme, potřeme sněhem a dáme na dalších 6-8 minut dopéct.

Autor: Krykra

Ingredience

  • 6 tukových rohlíků
  • 6 jablek
  • 3 celá vejce
  • 250 g měkého tvarohu (ve vaničce)
  • 150 g cukru
  • 100 g sušených švestek
  • 100 ml mléka
  • 30 g másla

Chutnalo vám? Okomentujte recept Zemlbába se sušenými švestkami

Váš příspěvek