Hrníčkové recepty

weruuunka
17.10.11 08:56

Hrníčkové recepty

Dobré ráno. :kytka:

Potřebovala bych poradit jestli někdo z vás nezná dobrý recepty na cukroví, chleba, nějakou buchtu atd. :-P

Nemám teď váhu a nechce se mi kupovat nová. :jazyk: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3054
17.10.11 09:01

Hrnková bábovka

2 hr polohrubé
1 hr cukru
prdop
2 vejce
1/2 hr oleje
1 hr mléka
Vše se smíchá a vlije do formy, pokud chceš dvoubarevnou, do druhé půlky nasyp kakao od oka :wink: :mavam:
Mám celou kuchařku na hrnkové recepty :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
573
17.10.11 09:14

Já se přiznám, že jinak než s hrníčkem nepeču. Prostě dám dva hrnky mouky, třičtvrtě hrnku cukru, dvě vejce, mléka přiměřeně, oleje přiměřeně, kypřící prášek a jinak do toho vždycky přihodim co je zrovna po ruce- oříšky, kakao, pudinkovej prášek, vanilkovej cukr, kousky čokolády, když je chuť tak třeba šťávu z kompotu, rozinky, nastrouhaná jablka, prostě cokoli… Perník peču stejně, jen dám prášek do perníku, řídím se vždycky konzistencí těsta, muffiny dělám ze stejnýho těsta jen přidám navíc půlku prdopeče navíc… a vždycky je to k jídlu :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6203
17.10.11 09:16
janisska píše:
2 hr polohrubé
1 hr cukru
prdop
2 vejce
1/2 hr oleje
1 hr mléka
Vše se smíchá a vlije do formy, pokud chceš dvoubarevnou, do druhé půlky nasyp kakao od oka :wink: :mavam:
Mám celou kuchařku na hrnkové recepty :wink:

Jo to znám taky. Muzes do toho naházet ovoce jako na bublaninu. Nebo rozmixovat měkky tvaroh, žloutek, cukr a mléko. Řidší směs vlít do těsta. Nebo vlít litr čokoládového pudinku do těsta a péct, po vychladnutí navrch 2 zakys šmetany smíchané s moučkovým cukrem. Těsto je opravdu univerzálni a moc dobré. A vždy se povede. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
FloraBolger
17.10.11 09:17

Já dělám perník :palec:
2 hr hladké mouky
1 hr cukru (krystal nebo krupice)
1 vejce
1 kypřící prášek do perníku
1/4 hr oleje
1-2 lžíce kakaa
mléko „od oka“

• Citovat
  • Upravit
3396
17.10.11 09:18

Medovník

3 vejce
3 lžíce cukr moučky
1 hrníček medu
nasekané ořechy
perníkové koření
2 hrníčky polohrubé mouky
1/2 balíčku pr. do peč.
citrónová poleva
Napřed utřeš žloutky, pak vmícháš nahřátý med, mouku nasekané ořechy a nakonec vmícháš sníh z bílků. Po upečení poliješ tou citr. polevou.

:mavam: Taky mám hrníčkovou kuchařku, tak kdybys chtěla něco konkrétního, tak napiš :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
weruuunka
17.10.11 09:32

Vy jste zlatý. :hug: Medovník hned zítra vyzkoušim. :palec:

Ještě bych potřebovala to cukroví a budu spokojená. A nebo chleba. :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
3396
17.10.11 09:40

Šlehačkové cukroví
2 hrníčky polohrubé mouky
1 kostka rostl. tuku
1 hrníček smetany ke šlehání
moučkový a vanilkový cukr na obalení

Do prosáté mouky nastrouháme tuhý tuk, zaljime tou smetanou a zpracujeme těsto, vyválíme na cca 3mm plát a vykrajujeme různé tvary. Pak se to ještě teplé obaluje v těch cukrech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3396
17.10.11 09:46

Chleba nevím, ale mám langoš :-P A ještě Pracny z tatranek

4 tatranky
2 hrníčky hl. mouky
3/4 hrníčku cukr moučky
1 kostka ztuženého tuku
1 vejce

Nastrouhané tatranky promícháme s moukou a cukrem, přidáme pokrájený ztužený tuk a vejce, vypracujem těsto. Pak to namačkáš do těch formiček (vymazaných).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3054
17.10.11 10:00

A když jdete kupovat rostlinný tuk a ztužený tuk, co konkrétně kupujete? Já znám buď máslo, Heru nebo Omegu :nevim: Díky za radu, já totiž recepty, kde je napsáno toto ani nepeču, bo nevím, co tam kydnout :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4232
17.10.11 10:03
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PetkaK
17.10.11 10:04

Super recepty, váhu teda taky nemám, takže občas je to boj, ale mám alespoň toto http://www.kuchynskepotreby.cz/…ti-vahy.html - takže pokud to nejsou takové hodnoty jako 32, nebo 28, tak se to odměřuje docela dobře :)

• Citovat
  • Upravit
4232
17.10.11 10:04

Většinou kupuju Heru, Perlu apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PetkaK
17.10.11 10:06

Kupuju heru nebo ceres ve vaničce.

• Citovat
  • Upravit
weruuunka
17.10.11 10:06
janisska píše:
A když jdete kupovat rostlinný tuk a ztužený tuk, co konkrétně kupujete? Já znám buď máslo, Heru nebo Omegu :nevim: Díky za radu, já totiž recepty, kde je napsáno toto ani nepeču, bo nevím, co tam kydnout :oops:

Já kupuju Heru. :-P

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí