Recept na dršťkovou polévku

316
17.10.11 16:26

Recept na dršťkovou polévku

Zdravím všechny šikovné kuchařky!

jsem tak trochu samouk v kuchyni a můj milášek zatoužil po dršťkové polévce. Dokonce si koupil i ty dršťky.
Poradí mi některá šikulka, jak se taková správná dršťkajda dělá?
Prej se tam musí několikrát měnit voda při vaření drštěk.
Moc moc moc moc prosím o pomoc holky.

Děkuju :kytka: :kytka: :kytka: :kytka: :kytka:

Mishel

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1166
17.10.11 16:33

Ahoj,

ja delam drstkovou tak, ze koupim drstky a pak je asi 4× varim v osolene vode,ale pokazde v nove. Pak je zcedi a v hrnci si udelam cibulku, pak tam prihodim korenovou zeleninu trochu osmahnu,pridam mouku a pak pridam pepr, majiranku, papriku a zaleju vyvarem z masa nebo vodou a dodam kostku masoxu. Varim asi pul hodky a zeleninu rozmixuju ponornym mixerem pridam drstky dochutim a nebo jeste dohustim jiskou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3328
17.10.11 16:49

Já teda dršťkovku nevařím,nemusíme ji doma nikdo,ale když potřebuju nějaký dobrý recept,vždycky nakouknu sem :mrgreen:
 http://recepty.vareni.cz/vyhledavani/?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5732
17.10.11 17:02

Ahoj já dělám takto-dršťky pořádně omyju,dám, vařit,když jsou skoro měkké přidám masox,nahrubo nastrouhanou mrkev,celer,petržel,cibuli najemno,vařím doměkka..Potom osolím,opepřím,přidám sladkou mletou papriku a majoránku,udělám jíšku,zahustím a nakonec přidám prolisovaný česnek..Nechám chvilku povařit a mám hotovo..No dostala jsem na ní chuť tak asi půjdu zítra koupit dršťky :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí