Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Zdravím všechny šikovné kuchařky!
jsem tak trochu samouk v kuchyni a můj milášek zatoužil po dršťkové polévce. Dokonce si koupil i ty dršťky.
Poradí mi některá šikulka, jak se taková správná dršťkajda dělá?
Prej se tam musí několikrát měnit voda při vaření drštěk.
Moc moc moc moc prosím o pomoc holky.
Děkuju
![]()
Mishel
Ahoj,
ja delam drstkovou tak, ze koupim drstky a pak je asi 4× varim v osolene vode,ale pokazde v nove. Pak je zcedi a v hrnci si udelam cibulku, pak tam prihodim korenovou zeleninu trochu osmahnu,pridam mouku a pak pridam pepr, majiranku, papriku a zaleju vyvarem z masa nebo vodou a dodam kostku masoxu. Varim asi pul hodky a zeleninu rozmixuju ponornym mixerem pridam drstky dochutim a nebo jeste dohustim jiskou.
Já teda dršťkovku nevařím,nemusíme ji doma nikdo,ale když potřebuju nějaký dobrý recept,vždycky nakouknu sem ![]()
http://recepty.vareni.cz/vyhledavani/?…
Ahoj já dělám takto-dršťky pořádně omyju,dám, vařit,když jsou skoro měkké přidám masox,nahrubo nastrouhanou mrkev,celer,petržel,cibuli najemno,vařím doměkka..Potom osolím,opepřím,přidám sladkou mletou papriku a majoránku,udělám jíšku,zahustím a nakonec přidám prolisovaný česnek..Nechám chvilku povařit a mám hotovo..No dostala jsem na ní chuť tak asi půjdu zítra koupit dršťky
![]()