Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj, nikde jsem nenasla odpoved na svoji otazku tak to zkusim tady.Uz 3 dny me boli v oblasti ledvin, mam doma ty testovaci prouzky a tam se ukazuje pozitivni krev v moci. Jenze vcera mi skocila ms. Myslite ze ten test muze byt tim zkresleny, nebo uz by to nemelo mit vliv? Jsem i dost nastydla, tak nevim jestli ty ledviny nemuzou bolet od toho nastydnuti.
A proč sis nezašla dnes k dr? ano, krev v moči může být po menstruaci, může být při nastydnutí i při zánětu ledvin. Bílkovina tam není? Teploty/zimnice máš?
Může to být ovlivněno, můžete si vzít tampon a po omytí získat relevantní vzorek.
Máte tam i testovací zónu na leukocyty? Bílkovina je v normě?
Na urologii by Vás mohli vycévkovat, pak je moč sterilní. Možná by nebylo od věci někam zajít.
Zkusim to zitra rano s tamponem. K dr jsem nesla protoze nechci otravovat kdyz to mozna nic neni a je treba jen tou ms. Bilkovina podle papirku byla jen mirne zvysena.
A kolik ty krve ti tam vyšlo? Já testuju dceru docela často, protože je po zánětu ledvin a mírně erytrocyty tam má skoro vždy. Když pak tu samou moč pošleme do laborky, tak je to negativní. Ty papírky jsou na to moc citlivé, spíš přecitlivělé, takže pokud je to jenom lehce, beru to už automaticky jako že nic. Ale jestli tě bolí ledviny tak bych si zašla i s močí k Dr a bude to jasnější.
A jaké papírky prosím používáte? Já myslela, že existují jen ty na ph. Ale papírky, kde jde vidět krev, bílkovina a leukocyty? Já znám jen ty strašně drahé na určení zánětu Veroval. @Ivana 85 @cell @dickys děkuji.
@Trojlístek zkus pohledat třeba PHAN Penta Diagnostické proužky 50 kusů, cena jak kde, 150-250 Kč
vyrabí to vícero značek.
@dickys ja mam prave dceru po dvou zanetech, takze z toho duvodu ty papirky mam. A vyslo mi to jako to nejsilnejsi podle tech kolonek. @Trojlístek stojej asi 200 kc a je jich tam hodne, jmenujou se Penta Phha