Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
Osobně mi toto taky není jasne, mám případ v okolí a jednalo se tam cca o stejně staré dítě. Jít muselo, zřejmě pouze kvůli číslu do statistik, jiný důvod v tom taky nevidím. Protože logicky když dítěti nic není a dodrží se všechna opatření, tak je to podle mě proste jen o tom, zda je někde vedeno jako případ nebo ne.
Každopádně ditko nijak traumatizovane není, ti co odebírají mají obvykle pochopení.
Já teda nebydlím v Čechách, ale děti jsem nakonec netestovala. Za prvé mi dali termín v místě 4 km, ale nemám auto a děti tam pozitivní v mrazu nepotahnu městem. Pak jsme mohli k dětské, ale já pozitivní se mi taky nechtělo. Sice by mě zajímalo, jestli byli taky pozitivní, protože mám podezření, že jsme to chytili my od nich, ale co už.
Vzhledem k tomu, že u dětí se po prodělání (a to i bezpříznakovém) objevuje syndrom multiorgánového selhání, který pak pediatry zrovna jako první možnost nenapadne, bych rozhodně chtěla vědět, jestli dítě je nebo není pozitivní, abych to mohla případně hlídat sama.
A pokud jde o trauma z výtěru, tak známá, co pracuje v odběrovém stanu, říká, že děti bývají v pohodě. Horší jsou hysteričtí rodiče.
@Jeremi tak dr. bych hlásila - před měsícem jsme měli doma covid. A to i v případě negativního testu. Zrovna mám v okolí dítě, co má negativní test, ale oba rodiče pozitivní a příznaky má zcela stejné jako oni.
Taky jsme byly všichni pozitivní a roční dceru jsem testovat nedala, pediatr nás do systému zadat musel, ale bylo na mě jestli se na testy dostavíme nebo ne…malá pak musela být místo 10ti dnů, 14 dní v karanténě…
@alialiali píše:
Našla jsem si odběrové místo, kde je odběr jen z krku. To už mi přijde snesitelné…
To dělají snad téměř všude, nicméně mi přijde nereálné, že tyčinka se nesmí dotknout tváře ani jazyka
doktorka nám nabídla nejdřív pusu a pak kdyžtak nos. Rychle jsem se rozhodla, že pusu otevřenou nevydrží (sahá se za mandle) a může být řev a pak by se blbě dělal ten nos ![]()
@Bubla Bůčková píše:
To dělají snad téměř všude, nicméně mi přijde nereálné, že tyčinka se nesmí dotknout tváře ani jazykadoktorka nám nabídla nejdřív pusu a pak kdyžtak nos. Rychle jsem se rozhodla, že pusu otevřenou nevydrží (sahá se za mandle) a může být řev a pak by se blbě dělal ten nos
No jako co máme známé, tak jim to všem dělali z nosu i dětem. Oni mají špachtli a tím drží jazyk
Pane boze, vypada to ze v dnesni dobe kojenci a batolata maji trauma uplne ze vsecho.
to testovani neni traumaticke vubec, neboli to, prezije to uplne kazdy a to dite urcite nevyroste v traumatizovaneho jedince jenom protoze muselo postupit covid test
@alialiali aha to mě nenapadlo… No my dali ten nos naprosto bez problémů, tak příště zkusíme třeba ten krk ![]()