Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
Ahoj, chci se zeptat, zda všichni vaše předškoláky dáváte do školky v této kovid době?
Loni muj predskolak sel hned jak to slo. Ted davam i triletacku. Nemam moc na vyber, jsem v praci. Kdybych byla na RD, tak predskolaka bych urcite davala, mit trilete a byt na RD, tak bych si to asi rozmyslela.
@xvitko13 píše:
Ahoj, chci se zeptat, zda všichni vaše předškoláky dáváte do školky v této kovid době?
Ne.
Sem blbá
Vždyť já nemám předškolačku! Omlouvám se ![]()
@Hedvikaaa a řešíte to individuálním studiem - přezkušováni atd? Děkuji
@xvitko13 u nas se to neresi vubec, naopak je zadouci, ze je deti co nejmene.
@xvitko13 píše:
Já se omlouvám, já nemám předškolačku ![]()
Dávám předškolačku i tříletou. Mít je doma, tak nás jebne všechny. Holky nutně potřebují dětskou společnost.
Ted je mesic doma, od unora uz nejspis pujde kvuli socializaci. Ve skolce se k tomu stavi neutralne, dostali jsme pracovni sesity a procvicujeme.
Dávám predskolaka i mladšího. U nás se po měsíci absence dávají pracovní listy, jinak se to ale neřeší, nikdo nikoho nenutí tam děti dávat. Jen se teda predskolaci musí řádně omlouvat, ale důvody a četnost absence nikdo neřeší.
Na podzim byl 6 týdnů doma (ale byl tak dlouho nachlazený, takže by byl stejně doma), teď chodí od tohoto týdne. Doma jsme se vždy snažili něco dělat, ale stejně pravděpodobně bude mít odklad.
Ano, chodí normálně a chodila i na jaře, kdy ještě předškolačka nebyla.
@xvitko13 Myslím, že je tu několik diskuzi na tohle téma, ano dávám předškolacku do školky, už tak je to hrozné, tolik omezení, aspoň že do té školky může.
@xvitko13 píše:
Individuálním studiem v MŠ, hahaha… Měla jsem dva předškoláky na IV v povinném předškolním roce, ve dvou odlišných časových úsecích. Školka má dle naší platné legislativy právo na OVĚŘENÍ výstupů, což by mělo probíhat pouze formou pohovoru s rodičem, že si to ředitelky některých státních MŠ vykládají po svém, to už je věc druhá. Mám tedy jednu zkušenost neutrální a druhou velmi pozitivní. Vliv MŠ na další úspěch v životě dítěte se velmi přeceňuje. Týká se to i celé té slavné socializace. Mám pedagogické vzdělání. Zdravé dítě v klasické státní škole, autistu v domácím vzdělávání. Přezkoušení se týká až dětí, které se vzdělávají individuálně v rámci ZŠ, SŠ. Doporučuji mateřinky a jejich vliv neprožívat, ani nepřeceňovat
Pokud sdílíte domácnost s kýmkoliv rizikovým, tak bych rozhodně preferovala zdraví.