Je dobré otestovat plodnost ještě před snažením?

Anonymní
25.9.26 20:19

Testování plodnosti

Holky, mám možná trochu předčasný dotaz 😄 S přítelem jsme se bavili, že tak za dva roky, až dokončím vysokou, bychom chtěli miminko. Teď samozřejmě ještě ne, ale říkám si, jestli má smysl už předem něco řešit nebo si třeba nechat něco zkontrolovat? Vůbec nevím, jestli se něco takového dělá, když člověk ještě miminko neplánuje hned.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17024
25.9.26 20:23
@Anonymní píše: Více

Proč něco kontrolovat? :think: Na gyndě jsi někdy byla? Pokud ano, máš kontrolu za sebou, že máš to, co máš mít. Nic jiného netřeba zkoumat ;) Nic jsem nezkoumala ani při snažení :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37225
25.9.26 20:45

Nedělá se nic ani když už je početí v aktuální fázi. Řeší se to az kdyz to nejde nejakou dobu.
Hlavně si otestuj přítele jestli je ten pravý pro rodinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2360
25.9.26 22:54

Já bych nepředpokládala problémy dopředu. Přijde mi, že jakmile je člověk začne předpokládat, tak se začnou zhmotňovat… Ale jinak ano, každoročně se obvykle na klinikách pořádá testování zdarma. Pro ženy z krve, pro muže spermiogram. Ale já bych se upřímně o to dítě napřed pokusila a až kdyby to nešlo, tak bych začala běhat po vyšetřeních…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40397
25.9.26 23:58

Něco, co by se mohlo hodit:
https://www.emimino.cz/…muze-279505/
:mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
83
26.9.26 00:49

Spíše počkej, jeslti spolu budete i za ty 2 roky a pak se uvidí. Třeba nastane nějaká změna partnera nebo celkově situace u tebe

Testy jako hormonální profil ženy z krve se spíše řeší později po 30. a až když to nejde déle jak půl roku, pak se řeší i spermiogram a třeba i imunologie, genetika apod. ale je to opruz a dělat to předem nemá moc cenu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1025
26.9.26 00:56

Plodnost se nejlíp otestuje vysazením antikoncepce :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17428
26.9.26 01:49

Když se zbytečně předem nebudeš stresovat, tak máš poloviční starost a tím i větší pravděpodobnost úspěchu… :kytka: :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35327
26.9.26 07:07

Tak máš ještě dva roky na to, abys otestovala přítele, jestli je ten pravý na založení rodiny. Testování plodnosti dva roky před případným snažením je nesmysl. Třeba s ním za ty dva roky už ai nebudeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.9.26 13:30

Já bych to asi úplně nehrotila, pokud miminko plánujete až za dva roky 😊 Ale zrovna jsem teď viděla, že PRONATAL má vyšetření plodnosti zdarma a myslím, že podobnou akci má teď i ISCARE. A je to pro páry, takže se může nechat vyšetřit i přítel, dělají tam myslím i spermiogram. Když je to zdarma, tak proč toho nevyužít 😊 Aspoň budete oba vědět, na čem jste.

• Citovat
  • Upravit
40397
27.9.26 14:04

Loví pacienty… :think: :lol:
Ano, jsou vyšetření, která jsou zaměřená na odhalení případných problémů. Ale nedá se říct, že jsou stejně fajn, jako zajít na dortík. Třeba kontrola průchodnosti vejcovodů, ultrazvuky na zrání folikulů, výšky výstelky dělohy…ale nic moc, chcete to? :think:
Ještě tak nějaké vyšetření na antigeny, hormonální profil, no a ten spermiogram a hladiny testosteronu. :think: :nevim:

Příspěvek upraven 27.09.26 v 16:37

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
386
27.9.26 14:12

A ty máš nějakou diagnózu? Endometriozu, PCOS…?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí