Tetanus se vrátil

Napsat příspěvek
Velikost písma:
35326
26.9.19 20:37
@Nowena píše:
@Petruska_123456789 ty jsi tak zamidrákovaná.. ženská, až je mi z toho smutno.

Jeji SERIE spatnych rozhodnuti muze do budoucna ovlivnit mysleni a konani spousty dalsich lidi. Ji to nijak nepomuze, jinym muze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nowena
26.9.19 20:40

@mroe teď se uplně neorientuju.

• Citovat
  • Upravit
35326
26.9.19 20:43

Spatne jsem citovala, melo to byt na tohle.

@Nowena píše:
@Janli nemám dojem, že jsem v tom příspěvku napsala jakoukoliv urážku, snad jen teda ty šikovný holky který se tě očividně dotkly. Jen mi přijde fakt ubohý dělat celorepublikovou senzaci z cizího neštěstí. Myslím si že si zkrátka matka zaslouží o trochu víc soucitu, než vytahování hnusu na veřejný diskusi za účelem jí co nejvíc pošpinit za špatný rozhodnutí - ale to je asi moc. A díky za doporučení, jen nemám pocit že s tebou sdílím lože, abych byla tvoje zlato.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56077
26.9.19 21:31
@Šáruší píše:
no samozřejmě, pokud je dítě neočkováno ze zdravotních důvodů, tak to má rodič hlásit. Takže nehažme vinu na doktory, pokud je to pravda, na vině je matka magor. Pokud je pravda, že se dokonce tázala, jestli má dítěti dát předepsaná antibiotika, měla by být popotahována za zanedbání povinné péče.

Ted ctu, ze mu nedavala Atb. Pinda jedna pitoma. To je na socialku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
215
26.9.19 21:44
@Šáruší píše:
no samozřejmě, pokud je dítě neočkováno ze zdravotních důvodů, tak to má rodič hlásit. Takže nehažme vinu na doktory, pokud je to pravda, na vině je matka magor. Pokud je pravda, že se dokonce tázala, jestli má dítěti dát předepsaná antibiotika, měla by být popotahována za zanedbání povinné péče.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
301
27.9.19 04:29

@Nowena plne s tebou souhlasim. Teda ta nenavist, hrubost a agresivita nekterych tady( a to jsou to matky!) me zarazi. Trochu te tolerance by to chtelo a kdyz uz ne tolerance, tak i nesouhlas se da snad vyjadrit trochu slusne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1229
27.9.19 14:17

Nejsmutnější je, že špatné rozhodnutí své maminky odnese to malé pindě. A proto mu držme palce, ať se z toho průšvihu vykřeše s co nejmenšími problémy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36901
27.9.19 16:23
@varenevejce píše:
@Petruska_123456789 a vy to zjevně víte ještě lépe… @SAJ já sice očkuju ale když už se člověk rozhodne neočkovat tak se vším všudy a v té zprávě je uvedeno, že lékaři předpokládali očkování. Matka samozřejmě má tuto skutečnost taky hlásit ale stejně tak nemůžou počítat lékaři s tím že očkování proběhlo. Chyba na obou stranách.

NE. Dítě je ve věku, kdy má mít POVINNĚ očkování proti tetanu. Lékaři nepředpokládali hrubou nedbalost rodičů.
Pokud existují nějaké medicínské důvody, proč není očkované, tak potom to tuplem hlásit měla, protože to může mít velmi závažný dopad na průběh léčby.
Těm rodičům bych jako zdravotní pojišťovna dal zaplatit veškeré lékařské výdaje.
A rodiče se můžou jen modlit a děkovat doktorům. Taky může člověk skončit na vozíčku, mít pozdní následky, nebo zemřít.
To očkování nebylo vymyšlené proto, že by se někdo nudil. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36901
27.9.19 17:54
@Nowena píše:
Mě se hrozně líbí dvě věci.
A první je, jak někdo dokáže soudit a věřit něčemu, co se dočetl v bulváru. To je jak když se začaly teď řešit ty moderní porody doma, to je co týden zdrcující zpráva jak se porod doma nepovedl a pod tím stovky urážejících komentářů. Tak se pojďme všichni začít navážet do těch hloupých blbek, který to vidí jinak než valná většina. On málokdo kdo má totiž univerzální návod na život a na rozhodování.
No, tak když se už udělal mediálně dostatečně velkej humbuk kvůli spalničkám, tak proč nevyvolat všeobecnou paniku ještě tím, že se “vrátil tetanus” a můžou za to neočkující matky. Tetan tady byl, je a bude. Tečka.
Další věc je, druhá diskuse. To je fakt směšný, tohle. Co vás jako donutilo se takhle rozoohnit nad tím, že nějaká matka někde něco. Mateřská je vopruz co? Co se času ušetří nad myčkou, automatickou pračkou, to lze využít řešením cizích životů a zdravotních stavů cizích dětí. A co mě teda fakt pobavilo, kde jako berete čas na hledání příspěvků té matky na facebooku, jako v té předchozí diskusi? Touha pro drbech, pro hrozný aféře, po senzaci? Tleskám, šikovný jste holky. :potlesk:

Kromě toho, že elegantně urážíte šmahem všechny na mateřské, vám uniká několik zásadních věcí.
Ano, máme tu konkretní případ. Jenže nejde vlastně o něj, je to jen viditelná špička ledovce.
Ten ledovec je spousta antivax, které mají za následek pokles až ztrátu kolektivní imunity. A to už není věc jen konkretního jednotlivce.
Za druhé je to jeden ze spůsobů zasívání kolektivní nedůvěry ve vědecké výsledky a v pokrok obecně.
Za třetí - to už je tedy jen můj dojem, ovšem nikoli bezdůvodný - je to součást hybridní války proti nám. Kdo se na ní podílí je jedno. To důležité je, že to poškozuje naší společnost jak faktickou ztrátou odolnosti vůči nemocem, které jsme mohli vyhubit, tak i rozdělováním společnosti.
Pokud nebude společnost v nějakém směru odolná, stačí jeden fanatik se sprayem v metru a…
A o rozdělování společnosti darmo mluvit. :cert:
Ani jedno z toho se mi nelíbí. :cert: :cert: :cert:
Otázka „Qui bono?“ se tady přímo nabízí a odpovědi si pak domyslíte. :mavam:
Pokud se tohle někomu líbí, nechť jde do jiné země, kde je válka a epidemie na denním pořádku. :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6735
27.9.19 18:34
@Janli píše:
Já nechápu, co to tady řešíte za nesmysly, jestli se lékaři pídíli po očkování? To dítě se nenakazilo po žádném zranění, se kterým by šla matka na pohotovost. Evidentně u něj nejdřív propukla nemoc a jim trvalo, než ji diagnostikovali. Škráblo se zrezivělou baterií do nosu. Nebo snad někdo z vás by s tím utíkal k lékaři?

To dítě si strčilo starou rezavou baterku do nosu, kterou doma nemohli vyndat. Šli na pohotovost, otázka je za jak dlouho…Tam baterku vyndali a dítěti dali atb a matka mu je nedala. Načež za pár dní šla s dítětem, které už nemohlo otevřít pořádně pusu k obvodní a ta je poslala do nemocnice. Nejenže neřekla na pohotovosti, že není očkované, ale sama usoudila, že ani nekrotická tkáň v nose není dostatečný důvod dát dítěti atb. Přijde mi, že to fakt zanedbala :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
255
27.9.19 21:07

@M_Vladim pokud by rodiče měli platit léčbu pak by si ji museli platit všichni kuřáci, feťáci, sebevrazi, obézní lidé, sportovci a tak dále. Nelze takto postupovat pouze u jednoho případu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35968
1.10.19 18:07
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36901
1.10.19 22:49
@varenevejce píše:
@M_Vladim pokud by rodiče měli platit léčbu pak by si ji museli platit všichni kuřáci, feťáci, sebevrazi, obézní lidé, sportovci a tak dále. Nelze takto postupovat pouze u jednoho případu.

Ona ale svým nezodpovědným jednáním a porušením předpisu ublížila třetí osobě.
To půlka z těch co jste jmenoval nedělá. :think:
Pokud ovšem feťák, nebo opilec v autě nabourá, také platí. :nevim: :mavam: A pozor (maličko offtopic)! :mavam:
Pokud vás na kole někdo srazí (i z jeho viny) a vy nemáte přilbu a zraníte se, bude vám krácena pojistka. :mavam:
Na zbytek jste odpověď - třeba na tu hybridní válku - nenašla. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
411
1.10.19 23:54
@M_Vladim píše:
Ona ale svým nezodpovědným jednáním a porušením předpisu ublížila třetí osobě.
To půlka z těch co jste jmenoval nedělá. :think:
Pokud ovšem feťák, nebo opilec v autě nabourá, také platí. :nevim: :mavam: A pozor (maličko offtopic)! :mavam:
Pokud vás na kole někdo srazí (i z jeho viny) a vy nemáte přilbu a zraníte se, bude vám krácena pojistka. :mavam:
Na zbytek jste odpověď - třeba na tu hybridní válku - nenašla. :nevim:

No ale i spousta dalších rodičů ubližuje třetí osobě. Vědomě nechávají precpavat děti tučnými nezdravymi jídly a vytváří tlouštiky s předpokladem cévních apod. onemocneni. Spousta rodičů dělá z děti pasivní kuřáky - různá respirační onemocnění… A tak bychom mohli pokračovat. Kdo platí léčbu???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36901
2.10.19 20:08
@mota píše:
No ale i spousta dalších rodičů ubližuje třetí osobě. Vědomě nechávají precpavat děti tučnými nezdravymi jídly a vytváří tlouštiky s předpokladem cévních apod. onemocneni. Spousta rodičů dělá z děti pasivní kuřáky - různá respirační onemocnění… A tak bychom mohli pokračovat. Kdo platí léčbu???

A taky mě rozšlapali bábovičku! :roll:
To asi není ta správná omluva, že? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí