Tetování v těhotenství

38
24.6.10 14:49

Tetování v těhotenství

Ahoj, jsem těhotná a chtěla bych si nechat dodělat tetování co mám na zádech. Mohlo by to uškodit miminku? Nebo to nemá na něj vůbec vliv? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10052
24.6.10 14:52
Peťulka18 píše:
Ahoj, jsem těhotná a chtěla bych si nechat dodělat tetování co mám na zádech. Mohlo by to uškodit miminku? Nebo to nemá na něj vůbec vliv? :think:

kvalitní tatér by ti to měl také říct, jestli je to možné a co to obnáší, stačí pár písmenek do vyhledávače a odpovědí máš milion

článek:
Je tetování v těhotenství bezpečné? Tuto otázku si možná pokládají nastávající maminky, které krom potomka chtějí také nové tetování. Pokud se poradíte se svým lékařem, patrně vám tetování v těhotenství nedoporučí. Důvodů je celá řada, přesto pokud se těhotná žena pro tetování rozhodne, riskuje opravdu své zdraví a zdraví dítěte? My jsme se rozhodli na tuto otázku odpovědět.

Tetování v těhotenství je poměrně neobvyklá věc. Přesto není ojedinělá. Existuje celá řada maminek, které po tetování touží, ale kvůli svému těhotenství si svůj nápad raději rozmyslí. Když se potomek narodí, je na denním programu mnoho jiných povinností a na kérku už se časem zapomene. Po pár letech už je rozhodnutí nějak uleželé a ten důvod, ta chuť mít tetování, je pořád slabší a slabší, nebo naopak silnější. Záleží na pohledu jednotlivce a každý jsme jiný.
Důvod proč lékaři tetování v těhotenství nedoporučují jsou v podstatě dva. Ten první je obava z budoucí nákazy v nesterilním studiu. I když jsou tetovací salóny prověřené a jejich čistota je zřejmá, lékař přesto připouští možnost, že se těhotná žena může ve studiu něčím nakazit a to by mohlo ohrozit její zdravý a zdravý dítěte. Tento argument je víceméně bezpečnostním opatřením, i když nic podobného s největší jistotou ženě nehrozí, lékař se o podobné možnosti stejně zmíní. V prověřeném studiu jsou tyto obavy, ale zbytečné.

Druhým důvodem proč lékaři tetování či jakýkoli zákrok nedoporučují je boj těla s infekcí. Nemluvíme teď o nějaké nákaze. Při tetování probíhá v našem těle sled imunitních události. Naše tělo bere tetování jako infekci, při zákroku vzniká rána a tu je potřeba zahojit. Proto tělo zapojuje všechny dostupné prostředky k léčbě rány. Pokud je naše tělo jakkoli oslabené (nemocí, alkoholem, drogami apod.) je proces hojení delší a méně intenzivnější, proto je potřeba být na tetování zcela fit. Jestli je žena těhotná, její imunitní systém se stará o dva lidi, což ji pochopitelně oslabuje, proto může být hojení o něco delší. Za normálních okolností by ale tetování nemělo ohrozit ani maminku ani budoucího potomka. Běžně se však podstupovat tetování v období těhotenství nedoporučuje. Stát se totiž může cokoliv. Při tetování vzniká našemu tělu bolest, to následně pumpuje do těla adrenalin a různé další látky. Bráníme se infekci. Pokud přitom můžeme ohrozit budoucího potomka, není tetování v těhotenství zrovna nejlepší nápad. Jestli jste nedočkavý, pamatujte na zdravý vašeho dítěte a případné zbytečné riskování, raději počkejte, až se vaše ratolest narodí a vaše tělo bude zcela v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65
24.6.10 14:57

Ahoj,já teda nevím jo,ale myslím si,že pokud máš tetování na zádech a chceš si ho nechat dodělat,tak by to miminku nemělo vůbec vadit.Něco jiného by to bylo,kdyby si tetování měla někde v oblasti bříška.A taky záleží,jak tetování snášíš…Mě by se tam udělalo tak zle :mrgreen: :mrgreen: ,že pak by to nebylo dobré ani pro mimi :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65
24.6.10 15:00

Jéé Zuzko,svůj příspěvek sem tam psala,když ty si tam ten svůj ještě neměla…Ted už to dál nekomentuju :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
24.6.10 15:02

Mě to bodání jehlama vůbec nevadí :lol: jsem při tom úplně v pohodě, spíš sem měla strach aby to neuškodilo mimču :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Michaelakkk
24.6.10 15:03

no já osobně bych s tetováním počkala až po porodu jelikož když se na zádech mohlo by se ti roztáhnout a popraskat… kamarádka hotm měla sice už hotové, ale zničilo se jí… no nevím zvaž to…

• Citovat
  • Upravit
38
24.6.10 15:05

Tak jsem si to přečetla až do konce. To raději počkám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27264
24.6.10 15:11

Já jsem si nechávala dělat kérku v době, kdy jsem kojila, ptala jsem se tatérky jestli to vadí, prý ne. Osobně bych počkala po porodu. Jak píšou holky, kdo ví kolik nabereš a mohlo by se ti to zmrvit a bylo by škoda mít zničenou kérku, kvůli nedočkavosti. Jinak když jsem šla v těhu několikrát na úpravu obočí, pokaždý mě kosmetička upozorňovala na to, že se mi může udělat zle, přeci jen člověk je dlouho ve stejný poloze…
Za mě radím počkej po porodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
338
24.6.10 15:15

Moje taterka netetuje tehotne,ani kojici

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mazlicek08
24.6.10 15:38

Ahoj,presne tak jak pise Rakosnicek.Mam tetovani dve a pokazde se me tater ptal,zda nejsem tehotna,nebo jestli kojim,v tom pripade by mi tetovani neudelal.
Ani ja sama bych si to v tehotenstvi udelat nenechala,bala bych se infekce,samozrejme i netehotna muzu infekci dostat,ale v tehotenstvi bych se bala vic.

• Citovat
  • Upravit
13503
24.6.10 17:29

Mam tetovani dve a rozhodne bych pockala az do porodim.
Navic znam malo tateru kteri tetuji v tehu nebo pri kojeni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
keterina
2.4.12 08:47

tetovanie a tehotenstvo

Ahojte čo ak sa dam tetovat a až po čase zistim že som tehotna,v čase ked sao sa tetovala tak som o tom nevedela aj test som si robila a bol negativni čo stim možem ohrozit dieta alebo može to mat nieake nasledky… :roll:

• Citovat
  • Upravit
1584
2.4.12 09:46

Podle me urcite ne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
142
11.12.12 14:48

Zdravím, tak mě napadá.. Ve třetím trimestru už by tetování vadit nemělo ne.. Miminko je kompletní.. Co vy na to? Dostali jsme s manželem poukaz a nechci čekat :)) Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
5.5.14 13:05

Poradte, byla sem na tetovani oboci jenze mi to nechytlo tak jak mělo a chci jit na opravu, ale jsem v 7tt muze to byt problém??? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí