Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, potřebovala bych poradit. Jsem ve 26. týdnu a dnes jsem se dočetla, že je nutnéněkolik týdnů před porodem přestat sexovat(kvůli možnému vyvolání porodu), ale už nikde nepíšou co to je těch několik týdnů? Co myslíte? Problémy nemám žádné. Nevíte to náhodou někdo? Nebo se zeptat doktora? Díky moc za případné rady.
Kel-tec nevím kde jsi to četla ale pokud máš těhu bez komplikací nerizikové nemyslím si že by byl důvod přestat sexovat dokonce někde píšou že je dobré sexovat že se tím děloha připraví lepe na porod jinak stahy u orgasmu nemohou vyvolat porod a pro plod je to taky neškodné pokud si nejsi jistá zeptej se radši gynekologa
Pokud neni zadny zdravotni problem (prilisne tvrdnuti briska, zkracovani cipku), tak bezny sex mi neprijde zas az tak porod vyvolavajici
My jsme po vyjezdu na pohotovost ve 30.tt, pro bolest, ze ktere se vyklubal zanet, tulili s kondomem do 36.tt. Je pravda, ze nekdy ve 38.tt mi po sexu docela tvrdlo bricho, i slabe pobolivani by se naslo, ale to uz bylo vse nachystane na porod, cesty mekke, cipek na prst prostupny, takze to reagovalo, ale u uzavrenych nepripravenych porodnich cest bych se fakt nebala.
Olii: mimo jiné i tady na emiminu. kopíruji:Pokud probíhá těhotenství bez problémů, není důvod k omezování pohlavního života (kromě extrémních praktik, v pozdějším období je nutná zvýšená šetrnost a opatrnost) v průběhu téměř celého těhotenství kromě posledních týdnů. V posledních týdnech již není pohlavní styk vhodný vzhledem k možnosti zanesení infekce a vyvolání předčasného porodu.
jo a ještě jedna věc, nejde tady o sex jako takový, ale o sperma. Vím, že s kondomem se sexovat může. To tam kdesi taky psali, že orgasmus nebo samotný sex porod nevyvolá, jde čistě o nějakou látku (nemůžu si vzpomět jak se jmenuje) obsaženou ve spermatu, ta prý ovlivňuje porod. Tak by mě zajímalo, jestli začít používat kondom od 30, 35 týdne nebo ještě později. Furt někde něco čtu a pak jsem z toho mimo. Jsem prvorodička, tak se snažím najít pokud možno co nejvíc info a některé mě opravdu matou. Díky moc za rady.
Jo už jsem to našla - jsou to prostaglandiny, které mimo jiné používají i doktoři pro vyvolání porodu a ještě jednu zmínku jsem našla : Mezi vyvolávající příčiny může patřit i nepřiměřený pohlavní styk (pohlavní styk s příslušnou opatrností není vyloučen téměř během celého těhotenství, mimo posledních týdnů před porodem, kdy je vhodnější volit jiné sexuální praktiky).
Tak pořád nevím co jsou ty poslední týdny před porodem.
tak nehledej a užívej si těhu. stresem a přehnanou péčí ublížíš sobě i mimískovi!
Jj,přesně tak,pokud nemáš nějaké potíže,,tak si v klidu užívejte
my sexovali ještě den před porodem
![]()
Kel-tec píše:
Olii: mimo jiné i tady na emiminu. kopíruji:Pokud probíhá těhotenství bez problémů, není důvod k omezování pohlavního života (kromě extrémních praktik, v pozdějším období je nutná zvýšená šetrnost a opatrnost) v průběhu téměř celého těhotenství kromě posledních týdnů. V posledních týdnech již není pohlavní styk vhodný vzhledem k možnosti zanesení infekce a vyvolání předčasného porodu.
Zakladatelko,
nejak nechapu,jak muze SEX V POSLEDNICH TYDNECH PRED PORODEM VYVOLAT PREDCASNY POROD-vzdyt posledni tydny pred porodem jsou od toho,aby se uz uz porodilo,ne???
![]()
Nestrachuj se a DELEJ VSE,CO JE TI/VAM PRIJEMNE
(Samozrejme-sex ve visu hlavou dolu a podobne praktiky bych ted radeji vynechala
)
Uspesny konec tehu preju ![]()
Ahoj, já se nestresuju,m jen to byla pro mě nová informace, a to vždycky musím bohužel nějak vyřešit, jinak mi to nedá spát. A taky přítel nenávidí kondom, tak abych věděla a netrápila ho zbytečně. Jsme zvyklí sexovat tak 1-2 denně (někdy i víc), proto se ptám. Jinak samo že opatrně.
Farska: ahoj, ne sex, ale sperma. Ale asi se na to vykašlu a nebudu to řešit. Šlo mi o to abych dítě donosila, ale když je vás tu tolik co to neřešíte, tak to taky nebudu řešit. Tím líp. Ještě jednou díky moc.
Kel-tec píše:
Ahoj, já se nestresuju,m jen to byla pro mě nová informace, a to vždycky musím bohužel nějak vyřešit, jinak mi to nedá spát. A taky přítel nenávidí kondom, tak abych věděla a netrápila ho zbytečně. Jsme zvyklí sexovat tak 1-2 denně (někdy i víc), proto se ptám. Jinak samo že opatrně.
Tak tuhle príma frekvenci sexování si užij,dokud můžeš-to už se Ti/Vám s dětma pak nikdy v životě nepovede(pokud nepočítám starouškovské léta a děti vylétlé z hnízda).
Příjemný zbytek těhu ![]()
neřeš to (je-li problém doktor to zakáže) my si užívali pár hodin před porodem ve vaně, protože voda velrybku pěkně nadnáší, defakto už jsem v tu chvíli měla kontrakce
, ale že rodím mi došlo až když mi rupla voda.
jsem si jen před a po říkala že ti posli jsou tu noc jaksi otravní víc než těch 14 dní předtím ![]()
nenech se strasit…s jednim deckem jde porad soulozit i dvakrat denne
ale po porodu bude nejspis muset tvuj pritel pristoupit na kondomy…ja je taky odsuzovala…a ted mi nic jinyho nezbyva pokud nechcu do male cpat hormony ![]()
a ty spermie dokavad nejsi pripravena stejne nezafungujoiu:)
mikitaa píše:
nenech se strasit…s jednim deckem jde porad soulozit i dvakrat denne![]()
ale po porodu bude nejspis muset tvuj pritel pristoupit na kondomy…ja je taky odsuzovala…a ted mi nic jinyho nezbyva pokud nechcu do male cpat hormony
a ty spermie dokavad nejsi pripravena stejne nezafungujoiu:)
TSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSS
![]()