Maliník a lněné semínko

8276
23.6.10 11:56

maliník a lněné semínko

Na co přesně je to lepší pro porod? A od kdy se má pít a jíst?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12154
23.6.10 12:12
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.6.10 12:25

TAk lněné semínko mi nechutnalo :poblion: ale maliník jsem pila od 35.týdne. Nevim jestli pomohl či né, ale otevírala jsem se celkem rychle a bez problémů :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22074
23.6.10 13:13

Holky, opět standardní omyl: maliník nezkracuje PRVNÍ dobu porodní, neurychluje otevírání… působí stahy hladkého svalstva, takže má pomoci urychlit DRUHOU dobu, tedy fázi tlačení…

Rychlost otevírání máme každá v genech, s tím se nic moc nenadělá, maximálně se říká, že hodně pomáhá pohyb, při kontrakci neležet, ale chodit, hýbat se, kroužit pánví, apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
967
23.6.10 13:45

někde jsem četla, že maliník snad i pomáhá při krvácení mimo jiné, což se po porodu taky hodí, já piju maliník i lněné semínko (to jsem koupila v drogerii DM drcené za pár kaček) a celkem to jde, ovšem výluh ze lněného semínka (vždycky krátce převařím) je dobré scedit třeba do 5 minut, protože pak se z toho stane nepoživatelný sliz a to fakt nedávám :mrgreen: :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
967
23.6.10 13:47

maliník ale můžu pít jen na sytý žaludek, jinak se mi z něho dělá na zvracení, obojí piju denně asi 3 týdny, moment. jsem v 39. t.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
23.6.10 13:55

Maliník ovlivňuje svalstvo a obsahuje vytamíny. Lněné semínko vytváří hlen, po kterém by mělo mimčo lépe vyklouznout. Ještě je dobré si dělat sedací koupel ze senného listu - 2× týdně od 38.tt a po termínu libovolně (změkčuje).Ideální je koupel před porodem.To jsem vyčetla v knize Zdravé těhotenství, přirozený porod od I.Stadelmann, kterou můžu doporučit. Já jsem se jí řídila celé těhotenství a moooc mi pomohla :palec: . Jen ten porod byl nakonec úplně jiný než jsem si plánovala :-) .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3641
23.6.10 21:12

Pila jsem čaj z maliníku poslední 2 měsíce pila jsem lněný olej a stejně jsem se při porodu neotvírala, ale myslím, že na každého to působí jinak a hlavně je to asi opravdu v genech, i když moje máma a sestra by rodily klidně pořád, 3× zatlačily a bylo to a já se trápila tak dlouho… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
23.6.10 21:29

Ewule, tak to jsme na tom podobně :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24016
23.6.10 21:53

maliník jsme pila, otevřená jsem byla „celkem rychle“ ale tlačila asi 1,5 hodiny.
Lněné semínko jsem si rozmixovala a denně snědla lžičku a zapila sklenicí vody, ten slizký vývar bych nepozřela. na mně nepůsobilo, tlačila sjem dlouho a ani na stolici to vliv nemělo :mrgreen: Jak se někdy říká…
Ale PA mi říkala, že jedna mamina lněné semínko užívala a dr měl co dělat aby dítě chytil, jak z rodičky vyletělo :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Takže já se u druhého těhotenství s ničím takovým namáhat nebudu :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.12.14 12:46

Ahoj. od kolikáteho týdnu těhotenství mohu začít pít? jaké máte zkušenosti.? začínám 35.tt děkuji

• Citovat
  • Upravit
282
7.12.14 12:48

Ja zacala ve 34.tydnu s malinikem myslim a lnene seminko (drcene z DM) uz jim nekolik let kazde rano v ovesne kasi..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
154
7.12.14 12:52

Doporucuje se pít od ukončeného 36 tt, já ho pila a cpala se i lněným semínkem, ale vůbec mi to nepomohlo. Otvírala jsem se pomalu, 19 hodinový porod zakončen vexem. Tím tě ale nechci strasit, každá to máme jinak, někomu třeba pomůže :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3383
7.12.14 13:08

Maliník je dobrý a chutný čaj, ja pila od 36tt, jedla též lněná semínka a stejně jsem šla na císaře. Takže asi tak, k tomu jsem si pravidelně mazala hráz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1746
7.12.14 13:15

Maliník a lněné semínko je ale spíše dobrý na ulehčení druhé doby porodní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie