Velikost miminka

98
23.6.10 12:33

Velikost miminka

Dobrý den maminky, chtěla bych se zeptat, v pondělí jsem zjistila že jsem těhotná k mudr jdu až zítra, ale chtěla bych se zeptat, podle těhotenské kalkulačky, jsem si vypočítala že bych mohla být tak v 6 týdnu a 5 dnu, myslíte že už bude na ultrazvuku něco vidět? .. a pozná mudr že miminko je v pořádku? jsem prvorodička, tak s tím ještě nemám zkušenosti. a chtěla bych se ještě zeptat v kolikám měsíci se dá poznat pohlaví miminka?
Děkuji za odpovědi :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24837
23.6.10 12:39

Sovičko, na UZ už určitě něco vidět bude, srdíčko být vidět může a taky na ně může být brzo :wink: Pohlaví jsme 1. prvního dítěte věděli od 16.tt, u ostatních od 20.tt. Hodně štěstí a pohodové těhotenství :-)

Příspěvek upraven 23.06.10 v 12:40

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436

Ahoj.
Mě gynekolog přijal na první prohlídku až 14dní po vynechání menstruace. Na poprvé jsem videla jen vlastně zvětšenou dělohu,kde miminko bude růst. Nic víc,jestli si dobře pamatuju. Pohlaví se dá určit kolem 20. týdne,ale zase záleží na poloze miminka. Tak hodně štěstí přeju :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76

Ahojky, já když jsem byla v 6 týdnu tak už to snad vidět bylo jestli si dobře vzpomínám :-) apohlaví miminka mi řekli někdy v 5 měsíci :-) Držím palečky :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
759
23.6.10 12:40

Tak to ti gratuluji. :kytka:
Odpověď ti psát už nebudu jen bych se opakovala :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jenny.sunshine
23.6.10 12:42

ahoj, tak já jsem byla na prvním ultrazvuku v 6+5 a srdíčko už vidět bylo :srdce: pohlaví mi Dr. řekl v 19. týdnu. . tak ať je všechno ok :kytka:

• Citovat
  • Upravit
98
23.6.10 12:42

všem moc děkuji :-) … tak jen doufám že vše bude v pořádádku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16492
23.6.10 12:43

Sovičko asi bude vidět zatím jen váček. Srdíčko bude asi až později :-) Já ho poprvé viděla kolem 8tt.
Co se týče pohlaví, tak to nevím :-) My budeme mít překvapení :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5394
23.6.10 12:44

Ahoj Sovičko, myslím, že nejlépe se stanovuje pohlaví od toho pátého měsíce, nám to řekli cca ve 20. týdnu těhu.
Chytrá knížka říká:
Embryo má velikost malého nehtu a jeho pohyby lze zaznamenat na ultrazvuku, objevují se malé pupeny, které se stanou nohama a rukama. Hlava má počínající oči, uši a ústa…mluvím o 6. týdnu těhu a ty jsi už skoro 7. týden :mrgreen:
Ty týdny jsi si vypočítala ty, může to být i maličko jinak, ale to uvidíš až u dr.
Bude srovnávat velikost podle posl. menstruace, ale i podle velikosti co ukáže ultrazvuk…
Podle mě záleží i na ultrazvuku co má, podle kvality, nemusí tam taky pořádně vidět nic…nic se neboj…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
98
23.6.10 12:48

Misulko, mám strach že když tam nebude nic vidět, tak že nebude něco v pořádně, jen se bojím toho že muj tatka má transplantaci srdce a mamka měla rakovinu tak doufám že se to nepřenese na miminko :( …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5394
23.6.10 12:54

Sovičko opravdu záleží, jak jsi opravdu dlouho těhu. Moje mimi bylo menší než by mělo být a s největší pravděpodobností jsem měla ovulaci později, proto ten malý plůdek.
Pokud nebude nic pořádně vidět nedělej z toho hned závěry, dr. ti poví co a jak.
Tohle všechno nahlásíš dr…jinak u nás v rodině je taky rakovina, děda na ni umřel, ale na to nesmíš myslet…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76
23.6.10 12:57

Sovicko moje tchyne je tez po transplataci srdce a na miminku se to nějak neprojevilo neboj..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
98
23.6.10 12:58

děkuju moc všem za rady, moc si toho vážím …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Via
5078
23.6.10 13:07

U mě byla v 5. týdnu vidět zvětšená sliznice, v 6. týdnu vidět dutinka a v sedmém mimísek i se srdíčkem :wink: Pohlaví ještě nevím, zatím jsem teprve ve 12. týdnu :wink: Určitě se nemáš čeho bát, doktor určitě bude mít dobré zprávy :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
98
23.6.10 13:09

to doufám, špatní zprávy nechci slyšet :)) nej ty dobré :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí