Vtipnej tlak ....

963
23.6.10 20:02

vtipnej tlak ....

Ahojky těhulky,

ták už třetí den beru prášečky na tlak, Dopegyt, 2×1tbl. denně. Doktor mi je nasadil, jelikož jsem měla tlak v poradně 140/95. Od tý doby, co je beru, je mi slabo, ospale a občas mám pocity, jak když sebou mám seknout. Nejlepší je, že mám i takový unavený oči. Musím si měřit tlak doma a dnešní hodnoty jsou vážně vtipné. Tlaky jako 91/60 nebo 95/55 mě úplně dostávají. Po vyklusání schodů dokonce 117/82 :-D No není to švanda :-D A nejlepší bude, že až půjdu příští týden na kontrolu, tak mi naměří hororovej tlak :-D

K tomu se ještě přidalo naše mrně. Ta malá se dnes rozhodla, že se zaměří kopanci na celej spodek, takže mi nadskakuje stydká kost, konečník a někdy mám pocit, že se mi to dole snad trhá nebo nevím. Jak když se mi to zrovna rozvírá nebo to praská. Hrůza.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
23.6.10 20:20

Luci, já bych neváhala a naběhla k Dr. nizskej tlak taky není srada. Řekni že vysokej máš jen u něj a doma nizskej. (vlivem stresu-který si třeba ani neuvědomuješ, tlak stoupne a doma zas klesne.) Jdi na ko raději zítra

• Citovat
  • Upravit
4232
23.6.10 20:27

Nízkej tlak máš po tom Dopegytu, mně tohle udělali v porodnici, rodila jsem s preeklapsií a tlak mi srazili tak, že jsem při nočním krmení málem padala z postele a pořád se mi chtělo spát, to byl děs. Trvalo to celý šestinedělí, než mně ho zbavili. Takže je otázka, jestli ti nedal moc velkou dávku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3379
23.6.10 20:28

Tak já měla v těhu tlak spíš nízký, ale na konci těhu vyletěl nahoru. Taky jsem se měla měřit doma a pokud byla hodnota vysoká, upravovit si podle toho dávkování Dopegytu o tabletu navíc.(normálně jsem měla brát 1× jednu tabletu) Když mi nasadili léky, měla jsem tlak 140/100. Pak jsem ho měla doma občas nízký, občas vysoký. Jednou mi naměřili i 150/103 tak nevím, jestli mi ten lék zabral. Ale brala jsem ho jen 4 dny, pak už jsem porodila. Občas mi bylo divně, ale jestli to bylo z Dopegytu, tlaku nebo pokročilého těhotenství netuším :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3379
23.6.10 20:32

Ještě dodám, že mi to přijde jako že máš vysokou dávku, nebo jestli ti ten tlak vyletí jen u doktora a doma je ok, tak je to „syndrom bílého pláště“ a tlak máš v ordinaci vysoký od nervů :nevim: Poraď se s doktorem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22051
23.6.10 21:13

Jéééžišmarjá, no to je jasný, že to máš po lécích - naklusej… ehmmm… doplaz se tam, ať Ti to sníží!
Ono se to může stát i „netěhotným tlakařům“, moje babička, dokud žila, léta brávala Letrox (či co to bylo), jednou jí toho taky předepsali moc a chudák z toho byla úplně mimo… tak jí to snížili a bylo dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2972
23.6.10 21:21

Tak já jsem přesně pravý opak. Běžně mám tlak maximálně 90/60 a žiju s tím úplně normálně. Prý jsem až moc živá :mrgreen: . V těhu mi tlak ještě klesnul a to už jsem na sobě poznala sama i okolí. Nejspíš jde o zvyk. Takže bych si na tvém místě zřejmě také došla k dr, protože tohle asi není pro tebe to pravé :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
266
23.6.10 21:46

Takový tlak není nic moc, já ho mám tak stále.Jenom v těhu se mi hodil do normálu, to mi bylo skvěle. Omlouvám se za OT,ale třeba někdo poradí.
Než jsem to zjistila, všichni se mi smáli, že jsem lemra líná :think: . Zvednu si to leda panákem něčeho ostřejšího, ale to nemůžu praktikovat denně, coby matka, řidička a pracující… ( a bylo by třeba dávky nejmíň 3× denně :lol: ).
S Mudr. jsem to zatím moc neřešila, páč u ní mi to vždycky vylítne na normál,že :think: .
Teď ta hloupá otázka.Jsou nějaké léky i na zvýšení tlaku? Či zabírá něco jiného? ( kromě toho alkoholu :wink: ).
Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4957
23.6.10 21:53

kafe, černý čaj - já ho mám po matce nižší, ale né tak jako ona. Jen vím, že hodně na to pila kafe nebo černý čaj - to, ale v těhu není moc dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22051
23.6.10 21:57
Katty1 píše:
Jsou nějaké léky i na zvýšení tlaku? Či zabírá něco jiného? ( kromě toho alkoholu :wink: ).

Nejsou…
Procházky na čerstvém vzduchu, vstávat pomalu, nedělat prudké pohyby… žádná sláva, ale nic moc lepšího neznám :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
266
23.6.10 22:19

To mi neříkejte, že léky nejsou 8-o
Kafe jsem pila vždycky,to bylo OK, ale už přes měsíc ho do sebe nemůžu dostat… :-( . začne mi bušit srdce a do pěti minut jsem mokrá jak po maratonu. Ať si uvařím cokoli.
Mám dva rarachy, takže čerstvého vzduchu dostatek :-) , ale stejně se mi zdá, že bych se mohla ploužit rychleji :mrgreen: .
Jinak děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17026
24.6.10 08:52

luciashek-radim jako holky,zajit k dr. a upravit davku.Urcite je to leky.

Katty-taky mam nizky tlak prum. 90/60 a zadny dr. to neresi.Vzdy mi reknou-spise nizsi,ze jo? Ja reknu,ze to tak mam bezne a oni reknou:„taky dobre,to je lepsi“..Kafe se pry naopak az tak moc na tlak nema pit,protoze tlak sice rychle vyleti,ale pak o to vic spadne dolu :nevim: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10178
24.6.10 09:01

Jj, Luciashku, souhlasím poradit se s lékařem, čím dřív tím líp. Já mám na každé ruce jiný tlak, na levé mám 90/50 a na pravé 120/80, takhle to mám skoro pořád, taky divný :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17026
24.6.10 09:04

teda lulushka..nikdy jsem nad tim nepremyslela,ale kdyz to tak pises…tak ja mam vlastne taky na leve jeste nizsi tlak nez na prave ruce :think: ..zajimave

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
963
24.6.10 09:22

Holky, moc děkuju za rady :-) Já si myslím, že ten tlak mám rozhozenej teď kvůli tomu, že manželovi umřela teta, která byla jako jeho druhá máma a docela dost špatně to všichni neseme. Od tý středy, co umřela, mě bere krční páteř a je mi i slabo. No a pak jsem byla u MUDr. a ten mi naměřil ten šílenej tlak a dal Dopegyt. Rozrušená jsem pořád, občas přes den se mi úplně klepou ruce, hrůza, ale tlak mám max 125/85, ne víc a to je opravdu po sprintu… JInak je to nízký a když je mi ideálně, tak mám 111/70, což je bezva. Dneska je smuteční obřad, takže to s doktorem moc nevychytávám, ale zítra si zajdu, protože samotný mi není nejlíp, tak bych byla ráda, kdyby mi to upravil. Malá je z toho akorát pěkně rozdivočelá, celý noci řádí, že se ani nevyspím.
Doktor nám dokonce v poradně kvůli tlaku měřil i průtok pupečníkem a říkal, že naprosto ideální stav, tak doufám, že to nebude horší. Někdy si říkám, že ty tlaky, co si doma naměřím snad nejsou ani reálný, jak jsou nízký. Hrozný. No prostě tohle těhotenství je docela šaškárna :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí