Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj holky,
vím, že jsou tu diskuze na oba kočárky, ale srovnání nemám, proto vás prosím, kdo má zkušenosti nebo možnost srovnání, abyste mi napsali…
Vzhledově vede jasně Jané, ale funkcemi a tak nevím, nevím…
Tak dík za reakce
![]()
Máte zkušenost s Teutonia Spirit S3?
Přidejte zkušenost s Teutonia Spirit S3Já tedy měla kočárky Jané i Teutonie, ale ne tyhle typy a kvalitou vede Teutonie a to o hoodně. Jasně, že tady budou zastánkyně Jané, ale Teutonie vůbec nešisovala a Jané, no děs. A celkově to provedení, no nedá se to srovnat. Teutonie je držák, nevím, jak je to s váhou, ale to Jané je teď taky těžší.Mě na Teutonii nevyhovovalo to madlo, jak se snižovalo,jako by zlomení, to má Jané taky. Lepší systém je u Mutsy a nebo já měla na další ićoo. Ale to už je individuelní detail. Ale sundá se to jednou rukou, třeba do výtahu. Za mě tedy Teutonie.
Slalom 2010 je oproti starším verzím dost inovovaný (tvar konstrukce, samozřejmě sedačka, materiál, boudička), takže jestli si chceš o novém Slalomu počíst, je tu spešl vlákno, tak se podívej. Katka tam má i srovnání Slalom 2010 vs. 2008. Já nemohu porovnat s Teutonií, s tou jsem nejezdila, mé požadavky na sporťák splňovala, dostala se do užšího výběru, ale vzhledově vyhrál Slalom a nelituji, jsem moc spokojená. Kdybys měla konkrétní dotazy, ráda zodpovím.
Adus, ty už rušíš perego???Podle mě se mu teutonka nemůže rovnat, to bych raději to janéčko 2010, to se mi líbí. Ale taky si ráda poslechnu názor někoho, kdo mě oboje. ![]()
já bych taky raději zůlstala u peg perega
, nemýlim se, že máš GT3?
Holky, dík:)))
Tento výběr není můj, bohužel:( ale pro kamarádku… shání nový sporťák, na brusle…
Táááák, ještě jedno porovnání tedy…
Gétéčko vs Tetounka??? Co mi na to řeknete?
kamarádka fakt neví, já si zase myslím, že teutonka je teda vychytanější než GT…
Tak prosím, prosím, piště:)
adus, myslím, že první, co si musí rozmyslet, jsou kola. teutonia nemá nafukovací kola a mně osobně to vadilo.. ano, zapřísahlé zastánkyně budou tvrdit, že to nevadí. ale já jela s oběma (speedi a teutonia S3) při jedné procházce a ono mi to přišlo hodně patrné… prostě pro mne není nad klasický nafukovačky!!
a pak otočná sedačka. jestli je to podmínka nebo není..
s jané 2010 jsem nejezdila, neviděla jsem ho ani v reálu, takže ho opravdu nemůžu soudit, od toho jsou jiní.. nicméně, brzda na přední kolo se mi zdá horší (z podstaty) pro případné bruslení a vůbec.. nevím proč, když překopali celou kostrukci, nedali tu brzdu dozadu..
to je škoda..
váhově jsou asi docela nastejno.. +/-..
Teutoniiiiiiiiiiia nemá konkurenci a vzhledově je mnohem hezčí. Zkoušela jsem oba a vyhrála Teutonie na celé čáře. Zítra mi přijde
nemůžu dospat. Moc se jim povedla nemá chybu a je kvalitní.Snad jedině ta cena ![]()
A bavíme se tu jen o sporťáku?
Shrnutí:
SPIRIT - nemá nafukovací kola, otočné sezení, udávaná váha 15 kg, šířka sezení 33 cm, cena s ruční brzdou, nánožníkem a taškou není pod 17.000,–
GT3 - nafukovačky, NEMÁ otočné sezení, udávaná váha 13 kg, ruční brzda, nejprostornější sezení, cena s nánožníkem a taškou +- 14.000,–
Slalom 2010 - nafukovačky, otočné sezení, šířka sezení 31 cm, ruční brzda, váha 13 kg, cena +- 14.000,–
Každý kočárek má konkurenci a záleží na tvých prioritách - cena, otočné sezení, atd. a také bych polemizovala o tom, který kočárek je nejhezčí. To je taky individuální. Třeba pro mě to Teutonka není
.
Ted mi přišel a mám ho otočený. Zkoušela jsem oba směry
Je nádherný a kola jsou ještě lepší než ta nafukovací. Měly jsme je pořád píchlá . Ten kočár je úúúúúúúžasnej ![]()
Kdybych měla volit pořadí-asi takhle:
1. Teutonie (kvalita, nečetla jsem skoro žádná negativa)
2. Perego GT3 (velký pohodlný sporťákový kočár, velký nákupní košík, vychytávky Perega..)
3. Jané
Minulý týden jsem byla ve Špuntíku na jukandu-omlouvám se teď všem milujícím majitelkám Jané 2010, ale mě prostě přijde děsně úzký včetně boudy. Porovnávali jsme s prodavačkou korbu starší a novou, rozdíl velký, změna čistě designová, žádná výrazná vylepšení. Když vedle sebe tyto dva kočárky postavím, vidím, že kol 2010 ztratila to, co se mi líbilo na kolekích předešlých a to velikost.
Na druhou stranu musím napsat, že konečně upravili sed do opravdového sedu a otočná sedačka je taky hodně velké plus, ale to má i Teutonie ![]()
Teutonie je super, ale mě se prostě nelíbí a právě ta kola, vypadala po měsíci ježdění, jak kdyby jezdily roky, a pak mi vadila ta plandající bouda, ale teutonka je opravdu moc pěkná. ![]()
Aduš, má rada pro kamarádku je, ať se na vytipované kočárky zajde juknout do prodejny a vybere podle citu. Prostě se musí zamilovat na první pohled. Když se budu držet tvého zadání, za mě jasně Slalom, má všechny fce co Teutonka, ale hlavně se mi líbí a již 2,5 měsíce ho miluju a neshledávám chyby a taky je levnější. Ale i tak mi ta cena rvala žíly.
Ale je spousta dalších kočárků podobných vlastností Speedi, GT3, Freestyle, Hightrek,… ![]()
Holky,
díky moc ![]()
Tak ona má teď v-cross, zatím jezdí s korbičkou, malé jsou 3 měsíce, ale právě na brusle chce pořídit pořádný sporťák…
Jsem koukala a PP stáhlo kol. 09
![]()
No, uvidíme, právě, že ona hodně dá na mě, já jsem milovnice kočárků
![]()