Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Zdravím Vás, poradíte mi prosím některá ze zkušenějších maminek s Teutonií Solano? Sháněla jsem nějakou dostupnou kombinaci golfek a autosedačky, protože čekám mimčo a bydlím na vesnici (tam jsem si koupila Teutonii Elegance, ale protože předpokládám, že budu hodně jezdit autem do města, potřebuji ještě nějaké „prdítko“ na nákupy) nakonec mi jako nejvhodnější přišla kombinace Teutonia Solano + autosedačka Römer, vím, že už je to trochu archaičtějčtí záležitost, ale pustila jsme se za svým cílem a sehnala autosedačku Römer Baby Safe plus, základnu na isofix, adaptér pro Römer na Solano, klip Click GO a golfky, které mi ale ještě nepřišly, tak se pídím po tom, jestli máte některá zkušenosti s nasazováním autosedačky na tyto golfky. Jestli musím to sedátko jen nějak sklopit nebo jde zcela oddělat. Nejde mi totiž moc do hlavy, že když to sedátko/lehátko jen nějak sklopím, bude mi tam snad asi vadit, když tam budu mít ještě sedačku, ne?! Moc Vám děkuji za Vaše rady…už se mi o tom skoro každou noc zdá:-)
Ahoj,
mám Solano s autosedačkou Maxi-Cosi. Oddělá se stříška a madlo na kočárku a do uvolněných otvorů nasune adapter. Sedačka tam zůstane, nepřekáží.
Jen mi přišlo, že ta autosedačka byla našikmo, hlavou dolů. Teď u druhého dítka jsem přesedlala na zappky jako podvozek pod autosedačku.
Děkuju moc za reakci a i s tou sedačkou to normálně funguje? nezavazí? já si to pořád tak nějak neumím představit, že tam za sedačka zůstává…a dá se dolů ušít nějaký košík na nákup nebo by tam zavazel? Dííííky moc!!!
Sedačka neprekáží, já jsem na ni měla většinou ještě míkinu. Ta autosedačka je de facto posazená na ní.Košík jsem nezkoušela, ale myslím že by zavazel při skládání. Nicméně mi dost chyběl..
to jsem právě řešila jako velké mínus - ten košík, ale utěšuju se, že tam snad něco vymyslím. A jak jinak spokojenost se Solanem? Já jej beru jen jako městskou variantu a spoléhám na to, že Teutonií nemůžu nic zkazit
, ale zatím nevím…
No nevim jestli to psát, ale moc ne
. Ale syn nebyl kočárkový, řval ve všem. Začal kočár(sporťák) akceptovat až v 1,5 roce , užil si ho cca 4 měs a teď se vozí ségra.
Ale solano je dobře skladne, využili jsme do letadla.
no tak uvidíme, snad to nějak půjde, hlavně jsem ráda, že se mi podařilo vymyslet nějakou přijatelnou kombinaci, tak to by bylo, aby v ní mimčo chvíli nevydrželo
děkuju!!!
Já měla solana plus MC citi, tam byly adaptéry v pohodě, skladné, snadno se nacvakávali.
Museli jsme ale koupit větší vejce, takže Roemera, k tomu jsem též koupila adaptér, ten byl ale úplně jiný jak na MC, takový jako rám čtvercový, šel hrozně špatně nasadit a sedačku se mi tam nikdy nepovedlo dát tak, abych měla pocit, že tam dobře sedí. To už ale synovi bylo naštěstí půl roku a začal se po zastavení auta stejně budit, tak jsem ho brala na nákupy do šátku.
Ale pro mě kombinace Solano+MC super, Solano+Roemer katastrofa.
Solano golface jako takové byly fajn, zvládli i nějaký ten terén, to bylo příjemné, nicméně v 8m do nich narvat fusak od emitexu a dítě bylo prakticky nemožné
Jak nejsou rovné, ale je tam ta prohlubeň, tak ta je poměrně úzká. Emitex fusak je teda celkem tlustý, třeba Quinny fusak by tam šel asi lépe, ten je tenčí, ale to už jsem nezkoušela.
Pro malé miminko jsou poměrně dost „vyhloubené“, tudíž jsem pod vložku dávala polštářek, abych snížila hloubku..
Pro mě od jara do podzimu super, taky se mi dobře zdvihali do mhd, i když jsou těžší než klasické golfáče, ale na zimu naprosto nepraktické.