Těžká břemena v těhotenství

83
19.9.16 09:47

Těžká břemena v těhotenství

Ahoj Holky
Ráda bych se zeptala jak je to se zvedáním těžkých věcí v úplném začátku těhotenství.
Včera mi vyšel pozitivní těhotenstký test a za necelý týden letím s dcerou z Finska kde ted jsem do Prahy..Létáme takhle hodně často manžel tady pracuje a my tady žijeme, ale ted letím kvůli nějakému vyřizování zpátky na 2 měsíce do Česka.
Máme sebou vždy dvě 20 kilové tašky a já se s něma na letišti musím smýkat, normálně používám takový ten vozíček na zavazadla, ale pak s nima musím manipulovat, dát je z vozíku na pás na odbavení, až přistaneme stáhnout je z pásu po kterém zavazadla jedou a zase hodit na sebe na vozejk pak se s něma smýkám do autobusu, vlaku no jsem někdy zpocená až na zadku..jelikož moje váha je 47kg i s pelechem :-) Bojím se, aby mě někde třeba v podbříšku nepíchlo a neohrozilo to miminko, když se s těma taškama tahám a všude je musím někde pokládat, nebo jen zbytečně plaším.
Někdy se mi povede poprosit nějakého cizince na letišti, aby mi s těma taškama pomohl, ale většinou se nikdo nestará, a každej si čeká na ten svůj kufr a nezajímá se co se děje vedle něj nebo že je požádám.
Prostě a jednoduše jde mi o to zda mám na letišti vyhlížet a prosit každou chvíli někoho at mi pomůže s kufry, že jsem těhotná a nebo mám být klidná a normálně si to udělat sama bez strachu o miminko.
 Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6879
19.9.16 09:53

Ja jsem behem prvniho trimestru asi 100× rucne vytrela byt, s truhlarem postavila troje mega velky vestaveny skrine, tahala jsem desky na skrine po schodech do 2patra a vse bylo ok.
Rikala jsem si, ze je uz vlastne dane od pocatku, jestli tehotenstvi bude prospivat, ci nikoliv a ja to moc neovlivnim.
Ted jsem ve 22 tydnu, mimco je ok, byt zarizeny a vse prestehovano a jako bonus mam o tri kg min, nez pred otehotnenim :mrgreen:
Ale asi nejsem dobry priklad, doted jezdim po Praze na skutru a tehotenstvim se nijak neomezuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
458
19.9.16 09:53

@Janulale hromada žen ani netuší že je třeba už ve druhém měsíci a dělá naprosto vše bez omezení, tedy i tahá těžká břemena…
Těhotenství není nemoc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
19.9.16 10:12

Tahala jsem 15 kilove pytle do čtvrtého patra cele první těhotenství. Ve druhem pro změnu stejne težké batole. Bez problému ;) vždy ale musíš přihlížet k tomu jak se cítis

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
928
19.9.16 10:45

Bezpečnější je samozřejmě nic netahat, doporučuje se ne víc než 5 kg. Zvlášť první trimestr je rizikový, hrozí potrat. Že ostatním se nic nestalo neznamená, že tobě ne. Já jsem taky hubeňour a dávala jsem si pozor od samého začátku. Pozdě pak bycha honit, raději předcházet případným komplikacím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6942
19.9.16 10:51

Tohle řeší jenom ty, co jsou těhotné poprvé. Vícematky obvykle v těhotenství tahají starší sourozence a nikomu na tom nic divného nepřijde. A že jde taky občas o pěkné kousky :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
928
19.9.16 10:53
@fenny píše:
Tohle řeší jenom ty, co jsou těhotné poprvé. Vícematky obvykle v těhotenství tahají starší sourozence a nikomu na tom nic divného nepřijde. A že jde taky občas o pěkné kousky :-D

Ano to je pravda. Nabízela jsem své švagrové hlídání jejího batolete, a nechtěla, abych jí netahala a něco se mi nestalo. :nevim: Jeden nikdy neví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7072
19.9.16 11:10

@Janulale jak uz tu zaznelo, doporuceni o peti kilech jsou fajn, ale kdyz neni zbyti, tak si clovek musi davat aspon pozor na spravny uchop. Nejdriv bych zkusila poprosit, zda by nekdo se zavazadly nepomohl. Pokud ne, tak vse brat ze sirokeho stoje/drepu, aby se co nejmin namahal podbrisek. A zvazila bych, co skutecne v kufru budu potrebovat a neda se to koupit na miste, aby byl co nejlehci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6942
19.9.16 11:15

@Hermio Upřímně, tenhle názor nesdílím. Pokud je něco špatně, pak má režim stejně pramalý vliv. Pokud je naopak všechno v pořádku, je úplně zbytečné se omezovat. Troufám si tvrdit, že případný potrat v 1. trimestru se stejně ovlivnit nedá a dál bych to nechala na lékaři, jestli hrozí nějaké komplikace. Nicméně na hladký průběh těhotenství má nemalý vliv také psychika, takže jestli někoho uklidní, že se šetří, ublížit mu to nemůže… Osobně bych se asi zbláznila. U druhého těhotenství jsem běžně tahala dvouleťáka a do 34.tt jsem běhala s těžkýma konvema na zalívání po celé zahradě. Na úplném začátku bych to fakt neřešila, pokud k tomu není nějaký zdravotní důvod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
83
19.9.16 11:43
@fenny píše:
Tohle řeší jenom ty, co jsou těhotné poprvé. Vícematky obvykle v těhotenství tahají starší sourozence a nikomu na tom nic divného nepřijde. A že jde taky občas o pěkné kousky :-D

Já nejsem těhotná poprvé, kdyby jste si můj dotaz přečetla pořádně tak jsem tam psala že mám dceru..ale s tou už se dávno netahám, proč bych to taky dělala, když už umí chodit.
Dneska se těhotenství posuzuje podle toho kolik je toho matka schopná utáhnout? a jakmile projeví obavu aby se něco nestalo tak je hned co? přecitlivělá? nebo cituji Vás : to může říct jenom prvorodička, já která mám 2 nebo 3 děti nebo kolik jich vlastně máte jsem samozdřejmě chytřejší, tohle úplně nesnáším tohle povyšování se.
Já mám taky dceru a druhé mimi na cestě a radši bych se kousla do ruky než abych takové poníženecké keci někomu řekla.
Já přece vím všechno já nejsem prvorodička panebože..rýpání dneska vážně vládne světem, vážně ocenuju ženský který poraděj bez jakýhokoliv dloubání..tohle jde mimo mě..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6942
19.9.16 11:55

@Janulale Sama v příspěvku píšeš, jestli je zbytečně neplašíš, tak podle mě jo :nevim: Já jsem to nijak zle nenapsala ani nemyslela, je vidět, že jsi těhotná :mrgreen: A když už teda mám rýpat, tak já bych zase nikdy nenapsala kecI :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9719
19.9.16 12:00

@Janulale V prvním těhotenství jsem tahala nákupy do třetího patra, teď tahám nákupy a batole, komplikace žádné, ale samozřejmě musíš vědět jak se cítíš :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
83
19.9.16 12:03
@fenny píše:
@Janulale Sama v příspěvku píšeš, jestli je zbytečně neplašíš, tak podle mě jo :nevim: Já jsem to nijak zle nenapsala ani nemyslela, je vidět, že jsi těhotná :mrgreen: A když už teda mám rýpat, tak já bych zase nikdy nenapsala kecI :jazyk:

Když jsem čekala první dceru tak mi každej furt něco bral z rukou, netahej se s tím slyšela jsem to od celé rodiny, taky jsme se stěhovaly, manžel mi dovolil jen brát krabice s oblečením asi 5 kilové, možná ani to ne, ale to už jsem byla ve třetím trimestru, takže potrat nehrozil..ted je to jiné, jsem na začátku a jen jsem chtěla mít jistotu, protože vím jak jsou ty tašky těžké..když se zeptám rodiny řeknou mi NETAHAT SE S TÍM!!! proto hledám moudru radu tady..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6942
19.9.16 12:14

@Janulale Já jsem to psala obecně, měla jsem asi napsat, že obvykle to řeší prvorodičky. Je úplně jedno kolik máš dětí ty nebo já, fakt jsem to nemyslela zle :kytka: Pokud se cítíš na tahání těžkých věcí, tak je klidně tahej. Tělo není blbé a těhotenství není nemoc. Pokud bude potřeba nějaké omezení, lékař ti to určitě sdělí. Jakmile se nebudeš na něco cítit, tak to prostě nedělej (počítá se i „blbej“ pocit). Pohodové těhotenství přeju :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
83
19.9.16 12:18
@fenny píše:
@Janulale Já jsem to psala obecně, měla jsem asi napsat, že obvykle to řeší prvorodičky. Je úplně jedno kolik máš dětí ty nebo já, fakt jsem to nemyslela zle :kytka: Pokud se cítíš na tahání těžkých věcí, tak je klidně tahej. Tělo není blbé a těhotenství není nemoc. Pokud bude potřeba nějaké omezení, lékař ti to určitě sdělí. Jakmile se nebudeš na něco cítit, tak to prostě nedělej (počítá se i „blbej“ pocit). Pohodové těhotenství přeju :)

Díky :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky