Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Já teď u třetího cítila malého až ve 20 tt.: ) vím že je to pozdě a většina žen to cítí mnohem dřív, ale 11 tt mi přijde opravdu moc brzy.
No já stoprocentně cítila první pohyby u druhého dítěte ve 12tt (nějak 11+5), takže snad i věřím, že to někdo může cítit o týden dřív
Ono hodně záleží na tom, jak je mimi natočené, kde je placenta, jak jsi citlivá, jak se na to soustředíš atd. Já se tehdy smála, že má prcek pár centimetrů a už o něm vím. Od 14tt už to byly pravidelné kopanečky a v 15tt je cítil i manžel přes břicho. A to rozhodně nejsem žádná twiggy ![]()
@unuděná píše:
No já stoprocentně cítila první pohyby u druhého dítěte ve 12tt (nějak 11+5), takže snad i věřím, že to někdo může cítit o týden dřívOno hodně záleží na tom, jak je mimi natočené, kde je placenta, jak jsi citlivá, jak se na to soustředíš atd. Já se tehdy smála, že má prcek pár centimetrů a už o něm vím. Od 14tt už to byly pravidelné kopanečky a v 15tt je cítil i manžel přes břicho. A to rozhodně nejsem žádná twiggy
jé tak to mě těší, je to sice brzo, ale nikdy jsem nic podobného neměla kromě těhotenství a vždy je to takhle navečer
Jo a později jsem měla i dost bláznivé monitory a ultrazvuky, pořád mi říkali, jak malá bude číslo a skutečně je ![]()
@unuděná píše:
Jo a později jsem měla i dost bláznivé monitory a ultrazvuky, pořád mi říkali, jak malá bude číslo a skutečně je
Přijde mi to blbost, to embryjko má pár gramů ![]()
já takový „cosi“ cítila u třetího ve 14tt(u prvních dvou až ve 22tt). ale 11tt je fakt brzo ![]()
@Anonymní píše:
Holky, vím, že je to hodně postavené na hlavu, ale večer vždy cítím jakoby šimrání v bříšku, žádná střeva, no ale je to divný jsem 10+ 5 a čekám třetí miminko. Raději anonymně, ať si ostatní nemyslí, že jsem blázen![]()
já ho cítila 15 tt a byla jsem za cvoka.. při velikosti asi 5 cm mi to přijde neskutečný, ovšem těžko říct ![]()
@slavuska1 píše:
Přijde mi to blbost, to embryjko má pár gramů
Prd nevazi ani ten gram a taky ho citis, kdyz se tam pohybuje ![]()
Ja pri tretim tehu prvni pohyby ve 12tt… nevedela jsem jeste ze jsem tehotna
@xsaleen píše:
Ja pri tretim tehu prvni pohyby ve 12tt… nevedela jsem jeste ze jsem tehotna
Wow! A tim jsi to zjistila? Ja bych si asi myslela, ze mam nejake strevni potize ![]()
Me v tom 12tt dcerka uplne normalne kopla do pasku od kalhot, kdyz jsem byla v predklonu. Zarazila jsem se, ze co to je a opakovalo se to jeste nekolikrat.To se nedas nicim splest, pokud uz jsi to nekdy citila.
@unuděná no korunu tomu za dva dny dal starsi syn kdyz mi u cistenivzubu jen tak mimochodem rekl, ze cekam holku.. no za dva dny po tom jsem ska na gyndu a byla jsen ve 14tt a hadej co se narodilo
Holky, vím, že je to hodně postavené na hlavu, ale večer vždy cítím jakoby šimrání v bříšku, žádná střeva, no ale je to divný jsem 10+ 5 a čekám třetí miminko. Raději anonymně, ať si ostatní nemyslí, že jsem blázen