Váhový odhad miminka v 39 týdnu těhotenství

31
15.9.16 19:48

vahovy odhad miminka v 39tt

Dnes sem byla na kontrole v porodnici a ta mi rekla ze vahovy odhad male je cca 3800_3900g termin mam pristi patek nalez je na jeden prst a mudr. Rikala ze jestli do termimu nepododim tak to budem muset vyvolat pac mala uz tet je velka a uz bych ji vetsi nevytlacila poradilami prochazky caj z maliniku a pohlavni styk ale ten sme s manzelem uz vic jak pred mesicem utnuli pac jsme se bali ale mudr. Rikala ze by to tet mohlo pomoct to popohnat ale z manzelem se bojime pac u prvni dcery jsme v tomto tydnu take pohlavni styk uz davno nemeli vim ze se rika ze to nekdy pomuze porod vyvolat a sama take nechci vyvolavany porod a proto se chci zeptat jestli nektera z vas jste v tomto tt pohlavni styk meli a jestli to vazne k tomu porodu napomohlo a mel manzel s toho vetsi srad nez vy samotne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5894
15.9.16 19:52

@Viktorie26 ano sexovali jsme ještě nic před porodem. U mě to ničemu nepomohlo, ale by nepomohlo nic. Sexu bych se fakt nebala :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kattynka000
15.9.16 19:54

My takhle malého vyvolali, přenášela jsem a už jsem opravdu nemohla, tak jsme si dali dloooouhou prochazku se psem - cca 15km, pak véču veču, ja poklidila, upekla mu bábovku večer proběhly manželské povinnosti a v noci začaly kontrakce, druhý den ráno byl malý na světě.. :mrgreen: Opravdu se v tomto týdnu už není čeho bát.. Sperma prý rozdráždí porodní cesty a to může - ale nemusí - vyvolat porod.. Každopádně, je to jedna z příjemných verzí jak to zkusit vyvolat, tak proč ne :palec: Jinak mě váhový odhad říkali 3800g a malý se narodil 3190 ;) Opravdu je to hodně +- autobus :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
31
15.9.16 20:00

Tak 15km si nedokazu ani predstavit ze bych usla nekdy jsem rada ze projdu cele tesco :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
15.9.16 20:04

Jo a tom vahovem odhadu vim ze se muze lisit klidne +_500g jen me ty 4kg trochu desi :lol: pac prvni dcera mela 3490g mudr. To tak i odhadovala a trefila se presne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12942
15.9.16 20:18

Sex v tomhle týdnu nemůže uškodit vůbec ničemu.
Vyvolání pomoci může, i když ta šance je jen málo reálná, ale je to rozhodně příjemnější možnost než vyvolání.
Pokud vám to esteticky nějak nevadí, tak bych to zkusila. Ono s tím břichem ej to trošku komedie a boj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4634
15.9.16 20:28

@Viktorie26 - letos v květnu jsem byla ve stejné situaci. Od půlky těhotenství mě dr jen strašil velkým miminkem. Dva týdny před termínem jsem byla hospitalizovaná kvůli zvracení a průjmu. Tam byl váhový odhad 3800g. Útěchou mi bylo, že o týden později váha podle odhadu moc nevzrostla.
No, ale stejně mě dr strašil císařem :roll:.

Já byla úplně neuvěřitelně oteklá, tlustá, zoufalá, poslední dva měsíce těhotenství pro mě byly strašně náročný a ty dny před termínem jsem to už vůbec psychicky nezvládala. Když jsem v den termínu nerodila, jen jsem doma prečela v posteli :oops:. Zpátky si říkám, jak jsem přeháněla, ale holt hormony udělaly svoje.
Nakonec mi porod vyvolali 2 dny po termínu, kvůli nižšímu množství plodovky. Stejně jsem měla podezření na její únik už tak týden předem.
Odrozeno jsem měla za 2,5h.

Sama se divím, že jsem nerodila úplně spontánně, když první dítě se narodilo o 3 týdny dříve. Ale holt každé mimino je jiné :D.
Jo a zkoušela jsem úplně všechno možný i nemožný, abych porodila dřív nebo aspoň do termínu a nic. Prostě nic! S prvním dítětem jsem pila maliník se skořicí a zázvorem, tak nevím, zda to pomohlo. Možná za to mohlo stěhování tenkrát. A to jsem si dávala naděje, že pomůže i tentokrát, protože shodou okolností jsme se stěhovali taky dva týdny před termínem. A ani omylem, s malou to nehnulo :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9719
15.9.16 20:41

@Viktorie26 odhad v pondělí 3800g porod ve středu 3420g sex nepomohl ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2611
15.9.16 20:53

Váhový odhad den před porodem 3600g, váha po porodu 3630g :-)
Zkoušela jsem snad všechny babské rady od horké vany (v loňských tropech),červeného vína, běhání do schodů, dlouhé procházky, mytí oken, velkého úklidu až přes ten sex a nic nepomohlo. Porod začali vyvolávat večer před termínem porodu a dcera se narodila ráno, přesně na termín ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
763
15.9.16 21:03

Váhový odhad v pondělí 3,80kg i utz těsně pred porodem to stejné-ve stredu, malá se narodila 3,48kg :) rodila jsem 39+2, podle mne maliník pomohl, sex taky byl :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1468
15.9.16 21:06

V 40+0 je vyvolavanie blbost, mimino nema 5kg a nevidim jediny dovod, preco by si ho nemala porodit, ak nemas 40kg a 150cm… Ak budete prcka hnat cez nepripravene porodne cesty, skoncis na sekcii ovela pravdepodobnejsie, nez pri prirodzenom porode o par dni neskor. Skor by som sa teraz zamerala na pripravu na porod - tym myslim pozistovat co si prajes a co nie, pocitat si nieco o bondingu a kojeni atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2702
15.9.16 21:16

Ja mela odhad ve stredu 3725gr a za tyden ve stredu se mala narodila 3750gr :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
694
15.9.16 21:21

Tři doktoři nezávisle na sobě mě strašili velkým miminem. Malý měl 49cm a 2,70kg…takže ty odhady…jsou opravdu jen odhady…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
16.9.16 08:16

A ten caj z Maliniku jste pili jak dlouho ja zacinam dnes pac jsem o nem nevedela a termin mam presne za tyden me to tentyden prijde na nakej ucinek dost malo :nevim: ale holt skusim vse bud se povede nebo ne dnes jeste skusim vetsi uklid.. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
163
16.9.16 09:31

Tak já jsem rodila letos v červenci v termínu 39+4tt a sex jsme měli po celou dobu těhotenství, naposledy dva dny před porodem a v pohodě. Já jsem sice čaj z maliníku nepila, ale dva dny před porodem jsem si dávala každý den dlouhé procházky se psem a teplé koupele. Nevím jestli to na porod mělo nějaký vliv, ale já se po tom každopádně cítila fajn. Jinak malý měl 3000g a 48cm a odhad mého dr. byl 3000g takže se trefil, ale mohla to být náhoda, sám říkal, že je to +- 500g.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí