Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, v kolikátém jste týdnu a kolik máte kg nahoře? Já jsem v 10 tt a nemám nahoře nic ![]()
@Lamátko též v 10tt a max kilo, ale spíš ani to ne, oblečení mě zatím vůbec neškrtí. Já poprvé přibrala jen 8 kilo, tak doufám že to tak bude i nyní ![]()
@Lamátko v klidu, buď ráda
není důvod v prvním trimestru přibírat
já sem na začátku 16tt a mám dokonce -2kg…v minulém těhotenství sem přibrala až kolem 20tt.
@Lamátko píše:
Tak to je dobrý, snad nám to tak půjde dál
Jako ze nepriberes? To tezko
Je to prirozene, pokud to nepresahne urcitou mez.
Ahoj, ja mam do terminu 3 tydny a mam nahore 10 kg, ze zacatku jsem taky vůbec nepribirala, takze v pohode
. Rekla bych, ze pak priblizne od toho 5 nebo 6 mesice, ale všechno je dost individualni ![]()
Já začala přibírat od 6 měsíce.. Na začátku těhu jsem zhubla 2kg.. Pak se vrátila na svou váhu.. A teď jsem 31tt a mám nahoře 5kg.. Tak snad už to moc nevyskočí.. ![]()
Já jsem kolem 10tt vyzvracela 3 kila do mínusu… A na nějaké větší přibírání máš ještě dost času.
Tak na mě tak do 18. týdne nebylo vůbec vidět, že jsem těhotná
měla jsem nahoře asi tři kila nebo tak nějak a fakt by si toho nikdo nevšiml, měla jsem to hlavně v prsou
Začala jsem přibírat pořádně až od nějakého 5.-6. měsíce, to jsem měla nahoře každý měsíc cca 2,5 kg a začalo růst i bříško. No a nejrapidnější změny jsou od toho třetího trimestru, prostě od konce těhotenství tam to jde nahoru rychle.. Já v 7. měsíci přibrala asi 5 kg, teď jsem v 8. měsíci a mám zatím nahoře 10,5 kg ale jdu příští týden na poradnu, tak si myslím, že už to těch 13 kg bude no
ono ke konci to letí fakt hrozně rychle, hlavně to mimčo už je velký a pořád nabírá, takže to vše není jakoby „tuk“, ale váha mimča, dělohy, plodové vody, placenty, taky zadržená voda, atd. Já osobně se na tolik kg necítím a ani na to podle mě i podle ostatních nevypadám, kromě bříška a větších prsou, max. větších boků nic nikde nějak nemám ![]()
V 10tt je na přibírání spousta času
já přibrala celkově asi 8kg s tím, že jsem na začátku zhubla 2 kg. Na původní váhu jsem se dostala někde ve 25tt, a pak jsem pomalu začala nabírat těch 8 kg ![]()
@LucieH.91 píše:
Ahojky, no tak jsem asi jedna z mála, jsem 27+5 a mám nahoře 19 kg… hodně baštim a oproti pohybu co jsem měla v práci (nachodila jsem min 12 km za směnu) jsem lína lemra. Myslím že se bát nemusíš, mimčo si vezme co potřebuje
. Nebo se příště zeptej dr, ať máš klid na duši
. Kdo přibírá hodně (jako já), se vymlouvá na všechno možný, ale pravda je, že zdlabneme na co přijdeme a občas si říkam že mám žaludek nezednej
. Přeji hodně zdravíčka
Ja tedy taky musim rict, ze uz nekdy ve 29 tt jsem mela nahore asi 15 kg a hodne jsem taky jedla
, ale pak me teda prijali do nemocnice, kvůli predcasnemu porodu, zhubla jsem pak na tech 63 kg, takze nahore mam 10 kg, takze to jídlem je, ale proste kazde telo je jiné ![]()
@Lamátko 17 tt a 4 kg dole… neřeším, není to dramatické ubývání, tak se nic neděje…
ale břicho mám pořádný, to zas jako jo, že jsem těhotná je na mě vidět na první pohled z pěkné dálky ![]()
Já za celý tehu přibrala 25kg. Přibírala jsem hned od začátku. Je fakt, že jsem mela o dost min pohybu než sem byla zvykla, ale musela sem kvůli riziku potratu. Na porodním sále sem nechala 10 kg a zatím je dole jen 5kg za 4M
No snad to jještě spadne, chtěla bych se vvejít do oblibenych kalhot ![]()
Těhotná 3× a pokaždé nárůst tak 25kg!
u třetího jsem v podstatě jedlá už jen ovoce a zeleninu a stejně bez účinku… díky tomu strie úplně všude
![]()