Hysterie v těhotenství u listerie

Anonymní
14.9.16 22:11

Hysterie v těhotenství u listerie

Ahoj je tu některá z vás která plasi anebo plasila celé tehotenstvi z listerie nebo jste to vubec neresili? Mám přehnaný strach se této bakterie bat? jak jste to mělo vy?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9719
14.9.16 22:14
@Anonymní píše:
Ahoj je tu některá z vás která plasi anebo plasila celé tehotenstvi z listerie nebo jste to vubec neresili? Mám přehnaný strach se této bakterie bat? jak jste to mělo vy?

A proč jako :roll: nejez nic rizikového ovoce a zeleninu si pořádně myj a nemusíš být hysterická

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12550
14.9.16 22:17
@Anonymní píše:
Ahoj je tu některá z vás která plasi anebo plasila celé tehotenstvi z listerie nebo jste to vubec neresili? Mám přehnaný strach se této bakterie bat? jak jste to mělo vy?

Já si víc hlídám některé potraviny, zeleninu a ovoce více myju, informovala jsem se o nejčastějších zdrojích nákazy a podle toho jsem vyřadila některé potraviny z jídelníčku. Listerie se bojím, tak si dávám pozor. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26716
14.9.16 22:22

Nechapu tu potrebu najit si svuj dil hysrerie. Aspon z neceho. Tak si o tom neco precti a chovej se tak, aby ses rizikum vyhnula a nemusis byt hned hystericka. To je nejaka nova moda, je tu plno diskusi, hlavne ty se spolecnym terminem porodu, kde se holky od nalezeni // az do porodu vzajemne presvedcuji, ze jejich komplikace jsou ty nejhorsi, panikari z kazdyho pichnuti a vzajemne se v hysterickych scenarich utvrzuji. Nechapu toto, miminka vam za ten vecny stres budou vdecna :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.9.16 22:23

@majki.r a můžu se zeptat co jsi vyřadila? Ja teď na to myslím více. Stalo se mi ze jsem se napila zkazeneho mléka které melo trvandlivost do listopadu. Teď mi to vrtá hlavou ale bylo mi řečeno ze se listetie nici pasterizaci. Coz mleko bylo.

• Citovat
  • Upravit
5950
14.9.16 22:39

Zkaženého mlíka bych se nebála. Nekupovala bych si věci v lahůdkářstvích a třeba u stánků se sýry na farmářských trzích (protože některé potraviny se kontaminují sekundárně, když leží vedle těch nakažených). Mě vyléčilo, když jsem se dočetla o případu, kdy se spousta lidí nakazila listérií z melounů (bylo to kvůli špatné hygieně při skladování), tam bych to fakt nečekala a je jasné, že všemu zabránit nemůžeš. To samé s toxoplazmózou, daleko pravděpodobněji si ji přineseš zvenku na botách, než by ses nakazila z masa, které je jednak kontrolované, jednak ho tepelně neupravené asi v těhotenství nikdo nejí. Nedávala jsem si zrající sýry, tatarák, potraviny pochybného původu, dobře jsem myla ovoce a zeleninu a pečlivě dodržovala hygienické zásady v kuchyni. Víc udělat nemůžeš a těch možných rizik je kolem tebe tolik, že by ses musela zbláznit, úplně vyhnout se jim nemůžeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4515
14.9.16 22:43

V těhotenství jsem snedla buchtu, ktera uz chytla plíseň a prezili jsme to ja i syn. Jedla jsem vše, hlavně ty tzv. rizikove potraviny ( zakazane ovoce nejlíp chutna ) a přes leto jsem byla závisla na hospodském smazaku s hranolkama a tatarkou. Druhý syn se narodil předčasne z velkého stresu, takže moje rada zni : přestat se kontrolovat, jist dle chuti a uzivat si těhotenství :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Poison Eve
14.9.16 22:43

Nechápu toto… no, psyché je věc mocná a chápat to nemůže ten, kdo tím nikdy netrpěl. Takové to nechápu jistě mnoho pomůže.. Zato stres je veličina exaktně změřitelná, takže další poznámka, která matce, která blbne, hodně pomůže :roll:

• Citovat
  • Upravit
960
14.9.16 22:47

@Poison Eve přesně souhlas, taky jsem se bála a ono to hledání hysterie ma občas své důvody, nekdo hold nemá těhotenství bezproblémové a tak se chtě nechte stejně stresuje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12550
14.9.16 22:47
@Anonymní píše:
@majki.r a můžu se zeptat co jsi vyřadila? Ja teď na to myslím více. Stalo se mi ze jsem se napila zkazeneho mléka které melo trvandlivost do listopadu. Teď mi to vrtá hlavou ale bylo mi řečeno ze se listetie nici pasterizaci. Coz mleko bylo.

Odpověděla bych ti stejně, jako @blobfish :kytka: Mimochodem, o těch melounech jsem taky četla a překvapilo mě to. Proto jím jen ty melouny, co si koupím v obchodě celé a doma je řádně umyju, než je nakrájím. Nikdy nekupuju už krájené. Hroznové víno myju po kuličkách, ne po trsech atd…podle mě je správné mít strach, díky tomu si dáváme větší pozor. Ale je třeba nespadnout do hysterie. Prostě se informuj a podle toho se zařiď. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
15.9.16 00:12

Dostala jsem v tehotenstvi letacek a podle toho vyradila rizikove potraviny. Nevim, jestli to nebyl seznam i pro salmonelu, ale pamatuji si mekke syry, nepasterizovane mlecne vyrobky, sunku, salamy, salaty atd, a prave pozor na ovoce a zeleninu - vsechno poradne umyt nebo tepelne upravit. Hodne jsem si v te dobe sama varila, i do prace, takze nebyl problem, uzeniny jsem v zasade ani moc nejedla…ale jako obcas jsem si neco ven dala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Marie432875
15.9.16 05:55
@Anonymní píše:

Víš to je asi takový strašák jako ze jeeeee spendlik ja se určitě pichnu. Jo muzes pokud si nedáš pozor. Ale pokud dodrzujes bežné hygienické návyky, mejes si ruce, poradně cistis ovoce a zeleninu a pro jistotu se vyhnes syrovému masu tak neni důvod panikarit…ten stres z toho je asi nejhorší co te potká ;) užívej si těhotenství a nestresuj. Ať na to vzpomínás v dobrém a ne jako obdobi omezování a strachu.

• Citovat
  • Upravit
2480
15.9.16 06:20

Mam za sebou 3 tehotenstvi, u vsech jsem jedla bez omezeni, tedy jedla jsem to, co me mimina nechala snist. :mrgreen: Mimo jine i tataraky, sushi, syry, chlebicky. To same piti, krom alkoholu jsem pila vse-i kafe, colu (ta mi delala dobre proti nevolnostem). Deti jsou zdrave a nezanechalo to na nich zadne nasledky. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
543
15.9.16 08:11

Mám jen takovou teoretickou otázku. Myslíte, že pouhé omytí obyčejnou vodou bakterie lysterie odstraní?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4140
15.9.16 11:45

Raději v těhotenství nejím tatarák a sushi nebo něco pochybného někde u stánku na ulici… ale ani ne tak kvůli listerii jako spíš salmonele apod. Připadá mi to jako hysterie kolem toho :nevim: Za skoro 30 let svého života jsem listerii nechytla a ani jsem se nikdy nesetkala s tím, že by ji z mého okolí někdo měl :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí