Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, s přítelem milujeme misionářskou polohu, nemůžeme tím nějak ublížit miminku, i když třeba na chvilku přítel zatlačí na bříško? Placentu mám na přední straně, tak by to sna ničemu nemělo vadit. Co myslíte?
Děkuji za odpovědi
To nemám, ale četla jsem, že je ta poloha nevhodná právě pro ten tlak na břicho, tak mám strach, jestli jsme malý nemohli nějak ublížit…
![]()
V klidu sim tě
Já byla ve vysokém stupni těhotenství a ráno jsem se vzbudila a spala jsem na břichu. Jak mě z toho bylo blbě, že jsem dítě zalehla… Frčela jsem na gyndu a ten se smál
že v klidu. aby se něco stalo, musela by to být fakt pořádná rána, náraz jako při autonehodě.
@Marcela2222 v klidu, jsem ve 23. tt a misionářskou polohu praktikujeme a vše je v pořádku. Dokonce jsem chodila na rehabilitace a tam jsem do cca 19./20. tt ležela přímo na břiše. Z misionářské polohy se nic stát nemůže ![]()
Děkuji, snad bude vše v pořádku, je to moje první těhotenství a ještě pořádně necítím pohyby, tak mám strach, abychom jí tím tlakem nějak nepřidusili nebo tak ![]()
Já jsem u toho v jednu chvíli měla i pokrčené nohy, skoro u hlavy, tak se bojím, ale snad bude v pořádku
@Marcela2222 ne, myslím si, že jí přidusit nemůžeš. Pod kůží máš podkožní tuk, svalovinu, pak je děloha, plodová voda, miminko je dostatečně chráněné. Pokud tě po sexu nic nebolí, vůbec bych se ničeho nebála a nestresovala se. Přenášíš stres i na mimčo
.
Ohledně pohybů, píšeš že máš placentu na přední stěně, ta pohyby tlumí. Zároveň miminko má v břiše furt dost místa, může být přetočené a kopat jinam. Já jsem taky prvorodička a pohyby jsem cítila kolem 20. tt, placentu mám na zadní stěně a myslím si, že jsem pohyby cítila brzo. Četla jsem, že prvorodičky cítí pohyby třeba až ve 23. tt
Dobrý den, chtěla bych se zeptat nevadí to miminku když je sex na misionáře?… mám strach aby se neco nestalo ![]()