Těžká centrální hypotonie

• Fotoalbum (12)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
28.5.14 13:17

těžká centrální hypotonie

Ahoj holky, jen dotaz..považuje se těžká centrální hypotonie za postižení(syn ve 13 měsících neleze, nesedí, nechodí..a celkově je opožděný)jezdíme do vzdáleného města na neurologii, vojtovku k lékaři přes motoriku..a nevím zda by měl nárok na nějaké zvýšení dávek pro zdravotně postižené..omlouvám se za anonymitu, ale nerada bych aby mě tu někdo poznal. Zatím nás ještě čeká kupa vyšetření..proč je dost opožděný..EEG má v normě, tak jedem na magnetickou rezonanci…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3089
28.5.14 13:36

Já mám uplně stejný problém s dcerou, máme diagnozu CTP a CKP. A je na tom uplně stejně jako VaMš syn. Údajně se dle stupně postiženi a všech vyšetřeních po roce věku toto překlasifikuje na DMO a tam pak nějaké dávky možné jsou… Ale nechci dezinformovat.
Jak probíhal porod? My máme toto postižení v dusledku porodu (hypoxie, kříśeni).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.5.14 13:52

@janpes no porod byl v pohodě AS 10.10.10 ale vývoj neprobíhal jak měl. Vinou naší lékařky se dostal na rehabilitaci později a až teď jsme začali dostávat řádné vyšetření. Jezdíme hodně a díky nestabilitě pánve a páteře ještě chvilku sedět nebude. Takže výdaje jsou mnohem větší…cesty, nemůže se učit na nočník,,,není ani trochu samostatný…leda když papá rohlík nebo pije z flašky..z cvičného hrníčku stále neumí. Takže stále odkázaný na plenách..vojtovku cvičíme už 5 měsíců a pokroky nejsou velké. Jen by mě zajímalo co dál, zda má vůbec cenu jít na sociálku a tam požádat o cokoliv pro zdravotně postižené, když ani nevím zda to jde…

• Citovat
  • Upravit
2326
28.5.14 23:55

Zakladatelko, je důležité pravidelně denně rehabilitovat, s dítěte máte také nárok na pobyt v lázních. Např. v Janských Lázních je denně cvičení, k tomu ještě vířivka, bazén, parafín, elektroléčba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.8.14 11:49

CKP 4. stupně

Ahoj, my to máme také tak, malá má diagnostikovanou CKP 4. stupně, ve 13 m neleze, nesedi, jen se plazi, neumi se otočit z břicha na záda. Houpe se na kolinkach, plazi se, ale ne asymetricky (už skoro 3 měsice). Přije mi, že co dělá, to dělá špatně.
Cvičime, ale za 4 měsice cvičeni udělal pokrok asi jen tak o 1,5 měsice. Jde to hrozně pomalu. Jsem zoufalá, mám pocit, že se nám to nepodaři a malá nebude mit „normáln život“. řika mama, baba, tata, děda, na psa dělá pééé a napodobuje haf. TAk nevim, zda to taky neni málo a bude aspon mentálně v pohodě.

Nemá někdo tady zkušenosti s touto diagnozou. Zda se povedlo Vojtovkou napravit. Timto tempem, to bude tak na rok, pokud se to vůbec podaři.

• Citovat
  • Upravit
14895
9.8.14 13:35

Anonymko, myslím že bud v klidu..po psychické stránce je dobrá..motorika pokulhává ale to dožene..malej se mi na půl roku zasekl, než se rozcivčil…velice doporučuji chodit na plavání a vojtovku cvičit 5× denně..
syn bohužel je opožděný celkově, ale po motorické stránce se zlepšil..dlouho čekal a udělal pak skok..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14895
9.8.14 13:58

A ještě doporučuji..vydupej si lázně..ty motoriku nakopnou..jinak syn začal tohle vše dělat až na konci 14 měsíce a nakonci 15 už začal lézt..ale nemluví a nerozumí…tvoje malá je po psychické stránce normální…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3089
9.8.14 14:34

My cvičíme od 11-tého měsíce (začaly jsme pozdě, protože pediatr byl stále optimisticky a potíže neřešil až jsem si cvičení vpodstatě vydupala já sama), teď je malé necelých 15 měsíců. Po 4 měsících cvičení se dokázala dostat do šikmého sedu, teď už i do normálního- sedne si z polohy na 4-, na 4 se houpe, ale stále neleze, pouze se plazí ( ale špatně, nestřídá končetiny). Pokroky tudiž jsou, ale jde to hoooodně pomalu. Mentálně je taky opozděná, nemluví, jen tata, mama, mnǎm, ale posledních pár dnů mám pocit, že slyší na své jméno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3089
9.8.14 14:37

Jinak si taky myslím, že vaše dítě, anonymko, je na tom mentálně dobře, odpovídá tabulkám… A když budete cvičit, motoriku určitě dožene

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14895
9.8.14 15:38

@janpes to prdolka neřekne ani to..jestli slyší na své jméno nevím, otočí se za hlasem automaticky..když se mu chce.Ani neumí paci paci..chjo:-( dneska jsem ho okřikovala aby nechal žehlící prkno na pokoji..ale dělal to dál..dostal malinko přes ručku, ale i tak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3089
9.8.14 15:52

@Malike no u nás to s tím „mluvením“ není zrovna slavné, to mama a tata je jen takové žvatlání, není to cíleně na nás manželem :) ale teď jak je v tom sedu, tak se začíná chovat konečně jak normální dítě, ale bohužel na úrovni 7-8 měsíce věku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3089
9.8.14 15:58

@Malike a paci, paci ssi " umí", ale taky špatně, nedělá to na výzvu, jen když se jí chce a to ještě tleská jen pravou rukou o levou, nezapojuje obě… Prostě když získá nějakou novou dovednost, tak je to stejně špatně :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
yse
994
9.8.14 16:13

Ahoj, u nás se ve dvou letech ještě nechodí a ani neobchází nábytek. Cvičíme tedy od narození, ale na každý pokrok strašně dlouho čekáme, ale to nás zase vždycky nakopne a jedeme dál. S mluvením je to taky horší - pár slov, ale nespojí dvě slova dohromady. Ale jelikož mám srovnání se zcela zdravými dětmi, tak ty nemluví o moc víc, takže mluvení mě nechává klidnou. Jinak se mi osvědčilo - opakovat, opakovat, opakovat každé slůvko do zblbnutí a ono to přinese svoje ovoce. Horší je ta chůze no. Lézt začala dcera po 18. měsíci a teď pořád piluje sezení, které ještě není úplným sedem (max. jedna nožička dopředu). Taky máme vyřízené lázně a já se těším na další pokrok. Jinak cvičení je peklo - čím starší, tím to jde hůř a přijde mi, že to i hůř snáší :? Porod byl SC ve 34. týdnu a AS taky 10-10-10, tak se chyba stala asi během těhotenství.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14895
9.8.14 16:24

@janpes a ukázalo se něco na magnetické rezonanci? kdyby malej žvatlal jen to..přišlo by mi lepší i máma jako spasení..ale jen si jede to svoje dědědědědědě..na všechno..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14895
9.8.14 16:26

Malej sice úplně sedí..ale zborcenej..ohnutej..špatné držení..o vojtovce v jejich věku ani nemluv..už ho nezvládám kolikrát..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí