Thajská kuchařka

757
4.10.12 11:52

Thajská kuchařka

Ahoj holky, nemáte některá doma nebo neviděla jste někde v knihkupectví v podstatě jakoukoliv kuchařku s thajskými recepty? Moc jich není, na trhu jsou v češtině asi tři… nemůžu nikde nic sehnat, žádný eshop ji nemá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14064
4.10.12 12:11

Já mám kuchařku Skvela chuť thajska . Slovensky.
Tak třetinu receptů jsou jídla z plodů moře a druhá třetina je hodně náročná na specifické suroviny typu citronová tráva a tak třetina je použitelná se surovinami, co se dají koupit v supermarketu.
Vařila jsem jen jedno jídlo, vepřové maso na sladkokyselo a to teda bylo úžasné, to zase jo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13903
4.10.12 12:42
@rozumbrada píše:
Já mám kuchařku Skvela chuť thajska . Slovensky.
Tak třetinu receptů jsou jídla z plodů moře a druhá třetina je hodně náročná na specifické suroviny typu citronová tráva a tak třetina je použitelná se surovinami, co se dají koupit v supermarketu.
Vařila jsem jen jedno jídlo, vepřové maso na sladkokyselo a to teda bylo úžasné, to zase jo.

no tak sem s receptem, ne? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14064
4.10.12 15:31

@mooch Proč ne :)

225g koleček ananasu ve sladkém nálevu, každé kolečko rozkrojené na čtvrtky, nálev nevylévat
1,5 polévkové lžíce švestkové omáčky
2,5 lžičky rybí omáčky
1 polévková lžíce cukru
2 polévkové lžíce rostlinného oleje
250g vepřového stehna (asi kýta) na kousky
4 stroužky česneku nadrobno nakrájené
1/4 mrkve na kolečka
1 středně velká cibule na osminky
půlka sladké červené papriky na menší kousky
1 malá salátková okurka, neloupaná, rozkrojená podélně na poloviny a pokrájená
1 rajče, rozkrojené na čtyři kolečka

V misce smíchejte sirup z ananasové konzervy (cca 6 polévkových lžic) se švestkovou omáčkou, rybí omáčkou a cukrem.

Ve woku na oleji orestujte vepřové maso dohněda. Vyberte ho pryč. Do woku přidejte česnek a smažte asi 1 minutu dorůžova. Přidejte mrkev, cibuli, papriku a smažte cca 2 minuty. Přidejte okurku, rajčata, ananas, ananasovou šťávu a ještě chvíli duste. Dokořenit a dosolit. Nakonec přimíchat vepřové maso.

Je to dost sladké, mě to chutnalo, ale kdo to nemusí, doporučuju nedávat cukr a možná i naředit tu šťávu z kompotu. Dala jsem tam i čerstvý ananas a švestkové povidla a nemělo to chybu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí