Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Holky pomoc! delam bramborovej salat koupila jsem 6 vajicek a nak jsem uplne zapomele ze alespon jedno budu potrebovat na obaleni rizku a suverene jsem je vsechny (vajicka) uvarila a uz jsou v salate a ted mi stoji kureci maso a jak ho nemam jak obalit
muzu to vajicko necim nahradit nebo tak neco??? jako ze mouka, voda a pak strouhanka?
specha diky za rady ![]()
@michi13 taky se mi to stalo, obalovala jsem, pak vylila vajíčka a zjistila jsem, že mi chybí obalit jesště jeden řízek a vajíča už nebyla, tak jsem obalila v mouce, vodě a strouhance a super ![]()
Klidně jen v mlíku a mouce s kořením a nebo v té strouhance, v neděli jsem tak obalovala kapra.
@kotaska91 diky asi to tak vazne budu muset udelat oblikat malou a jet na benzinku pro vajicka se mi moc nechce!
je to pak hodne poznat? vadi ze tam to vajco neni?
@Teodora píše:
Klidně jen v mlíku a mouce s kořením a nebo v té strouhance, v neděli jsem tak obalovala kapra.
jo, mlíko je ideální ![]()
Nebo řízky opatlat v jogurtu a pak ve strouhance. Ale lepší je to naložený a s česnekem vmíchaným do jogurtu. Bez mouky.
Taky se mi to stalo a dala jsem mléko, drželo to bez problémů ![]()
Z mlíka a mouky udělat řídké těstíčko, pak strouhanku. Myslím, že v hospodách to ani jinak nedělají, škoda vajec ![]()
Co ja bych bez toho emimina delala!
nakonec jsem to udelala s mlekem a korenim a musim rict ze nam to chutnala asi i vic nez s vajickem vubec bych to nepoznala! holky dekuju! ![]()
Holky, čím by se dalo nahradit vajíčko v šunkaflekách…všechny jsem teď obarvila a teď nemám čím zapéct šunkafleky :-/
@SarkaLo vajíčko se těžko nahrazuje, můžeš to zkusit jen zalít smetanou nebo možná udělat bešamel ale jako vajíčko to nikdy nebude ![]()
Bud zapect se smetanou, ale nebudou to sunkafleky, nebo je to dobre nezapecene, jen trochu omastit, navrh nastrouhat syr a jist, tim odpadne potreba vejce (my to tak jako deti vyzadovali, chutnalo nam to vic nez zapecene)
Místo vajíčka dej 2 lžičky škrobu. s alergii na vejce se takhle nahrazuje vajicko bezne ![]()