Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Michelle_M děkuji za názor
, ano něco takového, akorát tvrdšího 😅
@21Monika95 58044519 [/citac
Theodor nebo Teodor
Se mi docela líbí ale zkráceninu bych jako základní tvar asi nedala.
.
Teo nebo Theo.. nějak neumím určit co je lepší. Obojí se mi asi tvarově nelíbí ve psaném projevu
.
@21Monika95 píše: Více
a jste fakt rozhodnutí? koukala jsem, zda jsou vůbec obě varianty v ČR přípustné, ale jsou, jmenovců je u obou variant těsně do stovky, no Theo je aspoň rozumnější zkrácenina…
za mne je Teo takové neúplné, jako jen domácí podoba prostě…
@Lucy75 děkuji za názor
víte co my se doma prostě neshodneme
, probíráme to měsíce a manžel chce jen toto. Taky se obávám, že Teo bude jak neúplné.
Máme tvrdé německé příjmení a dcera je Teododa. H jsem jí do jména nepřidávala. Stejně se nečte, takže není důvod jo tam mít. Já tedy nesnáším tyhle zkráceniny jmen, takže pokud by se ke příjmení nehodil plný tvar, volila bych jiné jméno.
@21Monika95 píše: Více
já hlasuji za Theo, líp to vypadá a když máte cizí příjmení, tak se to bude i líp hodit, jméno se mi líbí
Já mám vybrané jméno pro chlapečka Theodor, líbí se mi více verze s h ale manželovi zase bez, pokud chcete opravdu kratší formu volila bych Theo, ale i kdyby jste nedali kratší verzi tak stejně většina lidí si najde osloveni dle jejich libosti a nejčastěji bude nazývám Teo/Theo
@Julieza děkuji za názor
Theodor i Teodor je opravdu krásné jméno, skor pokud se hodí k příjmení
hodně štěstí s manželem ![]()
@21Monika95 Nám se k příjmení hodí, akorát z toho nic nebude protože čekáme nejspíš holčičku 😃 ale děkuji 😊
Dala bych Teodor. Ale to nechceš. Prostě se mi to jméno nejvíc líbí takhle.
Mám Teodora. Příjmení cizojazyčné. V jazyce ze kterého pochází, prý nic neznamená, tvrdí extchán. Jméno i příjmení k sobě sedí perfektně. Osobně bych Tea/thea nedala, bude z něj jednou dospělý chlap. Teodor/Theodor zní prostě líp.
Jmeno mi prijde hezke, samotnou by me nenapadlo ho dat, ale kdyz si to napsala, libi se mi.
Volila bych Theo, vypada to líp, plus se mi to vic hodi k cizímu příjmení