Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Hele oni spolu přeci nebudou žít celý život aby k sobě ta jména musela ladit
Dejte, které chcete. Ostatní si zvyknou. Fillipu má tuším herec Filip Blažek. Takže první zde nebudete.
My takhle máme Patricii. Taťka chtěl Patrika. Ale kluk zrovna nebyl skladem.
Takže má Patricii. Jinak k těm dvěma bych osobně volila Ester nebo Justina.
Znám ted malou Milanu, je to super, Milanka, Mili… je to teda ukrajinka, ale jmeno me fakt zaujalo. Dokud jsem ji neznala, přišlo mi to stejný, jak ta Filipa, Václava, Tomáška… proste divný.. ale jak ji znam a často potkávám, zvykla jsem si a dokonce se mi libi. Myslím, ze s Filipou by to mohlo byt podobný. Lidi si zvyknou. Ja bych to nedala, nemám rada ani jmeno Filip, ale v dnešní dobe jsou neobvyklá jmena vlastne normální.
Filipa - nic moc, neurazí, nenadchne, a jak někdo píše - lidé si zvyknou
Nám se líbit nemusí.
Filipu má Filip Blažek s Benešovou stejně jako luciána.
Takže zase taková rarita to nebude.
Osobně bych se o to jméno neopřela. Vybrala bych jiné. ![]()
K holkám by se mohla hodit: Helen, Diana, Timea, Dahlia, Anita, Adina, Bianka?
Mě se to moc nelíbí, ale ani mi to nepřijde nijak strašné nebo jako úlet.
Jednu dokonce znám - její sestra je Františka, takže vlastně obě mají jméno odvozené od mužského.
Plus nedávno jsem se dočetla, že se tak jmenuje i dcera Filipa Blažka, jak už zmiňovaly holky výš…
Nijak zvlášť se mi nelíbí, ale proč ne… Je neobvyklé, ale zase ne extra ulítlé. Akorát bych nedala zdvojené L.
Ještě máme teď v práci holčičku Teodoru. Taky hezké.
Osobně bych taky Filipu pro holku nedala. Není to můj šálek kávy. Přijde mi to jméno hrubé na holku. Nevadí mi, když je alternace klučičího jména i verze pro holku. Ale musí se mi líbit.
Samotné mi to nepřijde jako nějaká hrůza, vlastně to není tak špatné. Ale Vivienne a Elena mi zní velmi žensky a vedle toho na mě Fillipa působí tak nějak mužsky.
Asi by mě mrzelo, že sestry mají taková elegantní jména a já ne. Ale to je můj pohled a holčička to samozřejmě může brát naopak jako přednost, nebo může být takový ten klučičí typ, kteremu šatičky a panenky nic říkat nebudou. ![]()
A musí to být s těmi dvěma L? Podle mě to napsané mezi dvěma „i“ vypadá dost zvláštně a lidi to budou motat. Když už, tak se mi napsané víc líbí častější Filippa. A z praktického hlediska by u nás samozřejmě byla nejjednodušší Filipa.
Ať tak či tak, mně se to jméno moc nelíbí. Pro mě je ze stejného ranku jako třeba Dušana, Davida nebo Rudolfa - tyhle neobvyklé odvozeniny od mužských jmen moc nemusím.
Navíc bych ještě vzala v potaz, že z toho nejde moc dobře vymyslet domácká podoba, která není typická pro kluka. Existuje teda dívčí oslovení Pippa (jako Pippa Middleton), ale to taky není kdovíjak krásné.
@plesata_katastrofa píše: Více
Úplně přesně to cítím já. Dvě holčičí jména pro princezny a k tomu třetí Fillipa. To vyloženě křičí tím, že „chtěli jsme kluka a zas se to nepovedlo“. Dala bych holčičce jiné jméno, ať se necítí, jak chudá příbuzná.
Ahoj holky, čekáme třetí holčičku a už nějakou dobu se s manželem točíme kolem jména. Původně jsme počítali s tím, že to bude kluk – měli jsme vybrané jméno Filip, to jméno se mi líbí snad už od dětství a i manžel ho má rád.
Když jsme zjistili, že čekáme holčičku, napadla mě Fillipa. Znala jsem tak dívku během pobytu ve Finsku a tehdy mi to jméno znělo hrozně hezky a teď mi přijde opravdu krásné.
Máme doma Vivienne a Elenu, a trochu váhám, jestli se k nim Fillipa hodí, nebo už působí jinak. Příjmení máme německé, takže by to celkově ladilo docela dobře.
Zajímá mě, jak to na vás působí – líbí se vám to jméno, nebo byste k Vivienne a Eleně volily něco jiného?