Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Rene je muzsky tvar toho jmena, kdyz uz teda ne cesky Renata, tak aspon Renee…
Rut klidne, jen si moc nedovedu představit oslovení, české zdrobnovani (ucitelky ve školce a skole ti zdrobni cokoliv, jakkoliv). René bych nedala holce ani klukovi. Na kluka si vždy vybavím toho z Policejní akademie ![]()
@Silverine247 Tak je to oficiálně unisex jméno, takže i pro holku to jde, Renata se mi nelíbí a Renée spíše do zahraničí.
@Midaku Ta Rút mě právě odrazuje trochu tím, jak se nedá skloňovat a bojím se i nějakého zdrobnělého patvaru…
@Janča6 Děkuju za tip, Zita je celkem fajn!
Rene je pro oboji ale v cestine ho mam spojene spis s chlapskym jmenem, mela jsem ucitele toho jmena. Takze pro kluka v pohode, holce asi ne. A Rut se mi libi vic anglicky Ruth.
Ano, René je unisex, ale na holku mi v ČR nesedí. U kluka mi nevadí.
To samé, co většina, René vidím jako jméno pro kluka,
holce bych dala Renée nebo úplně jiné,
Rút není špatná ![]()
@stinga píše: Více
Chápu, mně vadí ten zápis s „e“ na konci, tak jsem si říkala, zda by to René nešlo i pro holku, ale zas nechci, aby se jí smáli, že má mužské jméno
![]()
Za mě nic moc. To oslovování je krkolomné. Reného znám chlapa. Mám ho ráda, ale to jméno se mi nelíbí.
Mám ráda krátká jména - Zita, Zeta, Nina, Zora,… atd. Moc se nedávají. Naše dcery mají jména, která se s minulé generaci dávala často, ve své potkala, každá zatím jen jednu jmenovkyni.
Mně se moc líbí Rut. Mám kolegyni a říkají ji všichni Rutko. Což mi přijde opravdu ohavny.
@Eva2610 píše: Více
Mně se Rút také velmi líbí a to jsem ho v kalendáři dřív úplně přecházela jako divné jméno… Jen to, že nejde moc skloňovat, nebo zdrobnit mi to trochu kazí ![]()
Lota, Jana, Ina, Iva, Ava, Rita, Dita, taky nejsou moc častá dneska už. Stela, Sára, Zara… Rút a René né!
Ahoj, jak vidíte tahle jména pro holku?
A kdybych nehledala jen pro holku, říkám si, že by to byla docela fajn dvojice i pro dvojčata, ať už holka-holka, nebo i holka-kluk.
A jestli se vám nelíbí ani jedno, hoďte nějaké tipy prosím na méně častá, zajímavá, ale normální jména, díky moc