Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
No tak dávají se všechny hodně. Co chceš slyšet? ![]()
Jestli ti nevadí, že dcera bude mít jméno, které je teď in a dává se hodně, tak si dej z toho co chceš.
Viktorie a Sofie jsou teda dávané extra moc a už hodně dlouho, Laura asi o něco míň, než ty dvě.
Já bych nedala ani jedno. Ale to slyšet nechceš.
@Anonymní píše: Více
Hm tak bude další no. Žádná hitparáda ani wau
Sofie se dává hodně, Laura a její tygři a Viktorka od splavu
takže já bych si nevybrala co třeba Anežka?
Viktorka je top už delší dobu. Dcera je v první třídě a mají tři Viktorky. Ve dvou vedlejších třídách taky po třech. Rozdělili je mezi třídami spravedlivě.
Žádné jiné jméno tam tolikrát neni. Ani často zmiňovaná Ema, Emma, Emily, Elen apod.
@ka2ka jaký dává smysl pořád ke jménu mít potřebu zmiňovat Viktorku u splavu atd? Není to snad uplně jedno?
@ka2ka píše: Více
Myslíš, že zná někdo z dětí Lauru a její tygry? To bylo retro už za nás. ![]()
asociace, která naskočí většině lidí a sousta lidí jí to řekne, děti se můžou posmívat tak jo je to jedno, jen aby jsi nebyla překvapená až ti Viktorka přijde uberečená ze školky ![]()
Ta co znám, tu od splavu strčí úplně do kapsy. Ječí non-stop. ![]()
Asociace má spousta jmen.
@ka2ka píše: Více
Leda většině starých, věkem pokročilých lidí. Mladší generaci tohle nezajímá.
@malákráličice píše: Více
Je to o náhodě. U nás jsou sem tam ve třídě, první stupeň teda, výš nevím. Ale co jsem viděla seznam z devítky, tam není ani jedna ![]()
Děti asociace nevytahují. Nemají tuhle potřebu. Jsou zvyklé žít v různorodosti jmen. To je jen výsada těch starších generací, které umí vytahovat asociace. Úplně zbytečně. Nevím, co k tomu člověka vede. Ale je to prostě trapné.
Mám děti se jmény v TOP deset v jejich věku, možná i teď. Dcera byla ve třídě 3×. A nezpůsobilo jí to žádnou újmu, sama dala svým dětem jména z předních příček. Dali to podle toho, co se jim prostě líbí.
Já si myslím, že každé jméno má svoje kouzlo – hlavní je, aby se opravdu líbilo rodičům. V každé třídě to může být jinak a je fajn, že máme tolik možností na výběr. Osobně mám ráda jména, která působí mile a hezky se vyslovují, takže Viktorie, Laura i Sofie jsou podle mě krásná volba.
Je pravda, že některá jména jsou teď velmi oblíbená, ale děti si na to časem zvyknou. Znám pár holek, které mají “in” jméno, a nikdy z toho neměly žádný problém. Nejlepší je vybírat srdcem
, ať dává smysl hlavně vám.
Držím palce, ať najdete to nejhezčí jméno pro svoji holčičku!
![]()
Ahoj holky, vybíráme jméno pro holčičku, termín 29.12 a prostě se mi líbí všechna jména co jsou teď v TOP🙈 😂 Když jsem vyškrtla všechny co jsou v prosinci, aby to neměla vše najednou.
Jaký máte názor na jména Viktorie, Sofie a Laura? Mě se nejvíc líbí Viktorie a Laura, ale Viky je TOP 2 🙄