Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Popravdě, úplně na ten první pohled, když jsem si to jméno přečetla, mě vůbec nenapadlo, si to nějak významově spojit…
@Anonymní píše: Více
Ne, tohle mě fakt nenapadlo. Černý je úplně v pohodě. S dcerou chodil do školky kluk, a jmenoval se Nepovím, ten si asi užívá dodnes
@Černá Madonna píše: Víceže, dokud jsem k tomu druhému významu nedošla při čtení.
Vůbec by mě nenapadlo hledat v téhle kombinaci nějaké další významy.
Kdysi jsem se potkala s jedním co se jmenuje Tomáš Fuk. A ten měl ze svého jména tak akorát legraci a užíval si ty zmatky při představování ![]()
Taky by me to nenapadlo. S tímto prijemnim bych Tomáše klidne dala. Krásné jmeno, taky jsme ho meli ve výběru, i když nakonec zvítězilo jine.
@vokishka píše: Více
Přesně tak. ![]()
Já znám Černých spousty, je to celkem obvyklé příjmení. Spíš jsem pak přemýšlela, jestli zrovna nějakýho Tomáše neznám. ![]()
A věřím, že určitě s takovým příjmením existuje. ![]()
Ja jsem myslela, ze chces resit vyslovnost š a č vedle sebe…nic jineho me nenapadlo.
Tomáše bych nedala k žádnému příjmení, které je zároveň přídavné jméno. Zní to prostě blbě. Navíc k tomu -áš, kterých je fakt bambilion
vybrala bych jiné jméno.
@terien ja taky nemám rada -áše, nelibi se asi fakt zadne z těch, vyjma prave Tomáše. To mam asi v jiné kategorii, je to staré jmeno, s jedním jsem vyrůstala, znám jich více od dětství, kdežto ostatní ášové jsou novinka posledních let. Ale uz jsem se víckrát setkala, ze i Tomáše lidi berou stejne jako vsechny Tobiáše, Tadeáše, Jonáše apod.
@Kačikáča píše: Více
Tak tohle mě rozesmálo. Rodiče asi měli smysl pro humor.
@Anonymní 58023023
Když děti budou chtít, dokáží si delat srandu (i blbou) z jakéhokoliv jména.
@Midaku píše: Více
Kolem mě je i těch Tomášů strašně moc. Malý, velký, mladý, starý,… prostě ohraný jak deska. Vždycky si říkám, co vede lidi k tomu, že dají jméno, které ma každý druhý. Jak kdyby byli bez vlastního rozumu, fantazie ![]()
@terien píše: Více
Na tom jmenu neni nic špatného, a radeji takove, než spousta jinych, kde te fantazie bylo až moc.
@j.a.n.i1 píše: Více
Tak mezi Tomášem a Armandem je fura hezkých neohraných jmen.
@Midaku píše: Více
No přesně, ze stejného důvodu mě vůbec nenapadlo házet Tomáše do stejného pytle s těmi ostatními -áši. Tomáš je v mých očích tradiční jméno, bok po boku s Janem, Petrem, Pavlem, Václavem atd., kdežto Matyáš, Tobiáš atd. jsou úplně jiná kategorie - jsou to moderní jména a objevují se až v posledních dvaceti, možná třiceti letech.
Příspěvek upraven 24.10.25 v 17:17
Zdravím. Líbí se mi křestní jméno Tomáš. Vidím ale menší problém v příjmení mého muže - Černý. Říkám si, aby to neměl těžké, že se mu děti budou smát jako to máš černý, máš to černý a podobně. Napadlo by vás to, když jste to jméno viděli? Řešili byste to? Vím, že když děti budou chtít, něco proč se smát si najdou vždy, ale jestli tohle k tomu moc nevybízí.