Tomáš Černý - spojení jména a příjmení

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
101467
24.10.25 16:44
@terien píše: Více

To, ze se tobě to jméno nelibi, ještě neznamená, ze není hezké. A stejně tak, že ti jich přijde hodně, neznamená, ze je to ohrané jmeno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
24.10.25 16:47
@j.a.n.i1 píše: Více
:mrgreen: :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148168
24.10.25 16:50

Tomáš je úplně normální jméno a naopak se mi zdá ze snad posledních 15 a více let se vůbec nedává. To je samý Tobiáš, Matyáš, Tadeáš, Oliver, Nicolas, Samuel nebo Sebastian.
Klidně bych dala pokud se vám líbí. Nebo co Lukáš? Ten se taky v poslední době nedává.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.10.25 17:10

Mně to přijde pěkný, vůbec by mě to nenapadlo. Zkrátka běžné jméno a běžné příjmení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.10.25 17:19

Vůbec mě to nenapadlo. Máme kolegu s příjmením “Fuk” a on sám si dělá legraci, že bych chtěl syna Tomáše :wink:
Btw. já, kdybych byla kluk, taky jsem měla být Tomáš. Sice ne Černý, ale v té souvislosti s příjmením mě napadá spíš Petr :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
908
24.10.25 17:48

Mne to jen spolu nezni uplne dobre kvuli vyslovnosti. Tomáš Černý jde z pusy hůře než treba Jan Černý nebo Martin Černý

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15453
24.10.25 18:13

Napadlo mě to jen díky nadpisu - upozornila jsi na to. Jinak by mě to nenapadlo a klidně bych to jméno dala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7223
24.10.25 19:16

Normální jméno.
My měli ve škole Lucii Bílou. Nezpívala a vůbec si nebyly podobné :lol:.
Mě osobně by u Tomáše a dalších ášú rušilo kdyby měli příjmení na Š. Třeba jako Tomáš Šesták, Matyáš švestka nebo Tomáš Čtvrtníček…
Tomáš Černý je takový normální. Ne vyčnívající

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
854
24.10.25 19:18

Jednoho Tomáše Černého znám léta a nikdy mě taková sociace nenapadla. Je to úplně normální běžné hezké jméno.

Příspěvek upraven 24.10.25 v 20:51

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.10.25 20:04

Mě to teda napadlo hned. To máš černý. Je to takový negativní. Tomáš Fuk se mi líbí, protože je to vtipné. Ale Tomáš Černý se mi nelíbí. Je tolik krásných jmen, a proto bych vybrala jiné jméno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25088
24.10.25 20:15
@Atisia píše: Více

Já měla spolužačku Helenu Ondráčkovou… když jsme se po ní ptaly jednou učitelky někde v kině, ti další s jiných škol koukali :D (v řeči nám stejně ujelo „vondráčková“) :D

Jinak za mě pohoda, prostě normální jméno. Jak často řekne svoje jméno v životě? Pokud nebude telefonní operátor nebo podobné zaměstnání, tak minimálně. A kdyby to byl problém, dá se představit různě tak, aby bylo jasné, že jde o jméno a příjmení.

Mě v první chvíli čtení napadlo, že budeš řešit š-č. Ale i to je v pohodě. Někdy se toto moc řeší a pak se zjeví třeba Jennifer Nováková… je to všechno jen o zvyku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2720
24.10.25 20:25

Nevybavilo se mi nic, Tomáš Černý je v pohodě, asi bych se s tímto příjmením vyhnula jménu Petr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.10.25 20:27
@Aries6 píše: Více

Jak často řekne svoje jméno v životě? :lol: :lol: :lol: Tak často na to, aby mi to stálo za to mu vybrat takové jméno, které nebude způsobovat pochybnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
183
24.10.25 20:28
@ALIPELI píše: Více

Rodiče evidentně byli vtipní a synáček to po nich podědil 😁 fakt si mě vychutnával, když mi na moje „Čau, já jsem Káča“ odpověděl: „TomášFuk“ 🤷 😂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25088
24.10.25 20:32
@Duše_jako_kaviár píše: Více

U nás každý řešil, jak můžeme dát dítěti jméno, kde je „r“, když máme „r“ v příjmení. No myslím, že v životě řeknou mnohem více slov s „r“, než svoje jméno… Takže asi tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze